5 лоши навика, заради които човек надебелява

0 коментара0/5

Навиците са много важни не само за здравето на човек, но и за неговата фигура. Ако се борите с излишни килограми, може би трябва да промените някои от своите навици. Вижте 5 лоши навика, заради които човек надебелява.

Дори една ароматна напитка с кафе като тази може да бъде източник на много калории
Дори една ароматна напитка с кафе като тази може да бъде източник на много калории © iStock

Слабото тяло не се дължи само на добри гени. Разбира се, някои хора са по-предразположени към надебеляване от други, но това не е напълно неконтролируем процес.

Ако дори и най-добре изглеждащият човек, за когото се сещате, започне да се храни само с нездравословни храни и да не се грижи за себе си – с времето той определено ще промени своя външен вид.

Това доказва тезата, че до голяма степен човек може да определя начина, по който изглежда. Всичко се свежда до неговия начин на живот, културата му на хранене и физическата активност.

Вижте 5 лоши навика, заради които човек надебелява. Ако дори само някои от тях се припокриват с вашите – това е ясен знак, че е време за промяна.

Обсебване на тема калории

Един от често срещаните навици сред хората с наднормено тегло е тяхната мания постоянно да броят и следят калориите, които консумират. Въпреки че повечето хора подценяват количеството калории, което приемат, не бива да се обсебвате от тях. Вместо да броите всяка погълната калория, просто започнете да се храните със здравословни и нискокалорични храни. С тях шансовете ви да преяждате намаляват значително – особено ако консумирате храни, богати на фибри.

Как да изгаряме повече калории? >>>

Горете калории, докато спите – 5 начина >>>

Пропускане на закуска

Пропускането на закуска може да попречи на отслабването. Полезната и обилна закуска е фактор, който значително намалява желанието за вредни продукти по-късно през деня. Ако искате да отслабнете, старайте се закуската ви да включва протеини, здравословни мазнини, фибри и непреработени въглехидрати.

Спазване на бързи диети

Обикновено бързите диети са силно ограничаващи и целят постигане на зашеметяващ резултат в много кратки срокове. За съжаление, те могат да бъдат много вредни и непостоянни. Човек с наднормено тегло не може да загуби килограми, като спазва бързи диети, тъй като техният ефект е само временен.

Пиене на калории

Много хора не подозират колко много калории се съдържат в една малка бутилка с вкусна течност. Ако искате да отслабнете, най-добре изключете всички напитки от магазина от менюто си. Консумирайте само вода, чай и здравословни смутита.

Газирани напитки – колко са вредни? >>>

Приемат хранителни добавки за отслабване

На пазара има голямо разнообразие от продукти, хранителни добавки, които обещаващ феноменално отслабване. Колко от тях обаче наистина са ефективни? Хората с наднормено тегло не трябва да разчитат на някакво магическо хапче, ако искат да се разделят с излишните си килограми.

27.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 лоши навика, заради които човек надебелява".

Още от "Любопитно"

Каква трябва да бъде храната ни, за да е полезна и за душата ни?

Каква трябва да бъде храната ни, за да е полезна и за душата ни?

Защо на отчаяния човек сладкото му носи удоволствие? Предизвикват ли медикаментите, намаляващи холестерола, импулсивна агресивност? Увели­чава ли се депресивността от диети­те за отслабване?

Гастроптоза – смъкнат стомах заради диети

Гастроптоза – смъкнат стомах заради диети

Гастроптозата е състояние, което се получава след като прекалите с диетите. При него стомахът се смъква. Научете повече за симптомите и лечението на гастроптозата.

В клопката на мазнините

В клопката на мазнините

Мазнините имат важна биологична роля в организма. Те са жизненонеобходими хранителни вещества, но и рисков фактор за затлъстяване и различни заболявания. Защо?