5 задължителни неща, които да откажете, за да отслабнете

1 коментар0/5

Искате да отслабнете? А откъде да започнете? Най-добре първо елиминирайте 5 храни и вредни съставки, които пречат на отслабването. Вижте 5 задължителни неща, които да откажете, за да отслабнете.

5 задължителни неща, които да откажете, за да отслабнете
 © iStock

Силно ограничаващите диети са трудни за изпълнение, а и вредни в дългосрочен план. Важно е човек да се наслаждава на храната, която консумира, а много диетолози са на мнение, че повечето храни са позволени в умерени количества. Това означава, че ако искате да отслабнете, има само няколко определени храни или съставки, които трябва да избягвате:

Напитки с добавена захар

Напитките с добавена захар са изключително калорично, но за щастие за едно от най-лесните неща, които може да премахнете от ежедневието си. Според специалисти една жена трябва да консумира не повече от 6 чаени лъжички захар на ден (около 24 грама), а мъжете да приемат не повече от 9 чаени лъжички захар ежедневно. Повечето популярни напитки в магазина многократно надхвърлят допустимото количество захар. Сладките напитки с кафе могат да бъдат „захарни бомби”, съдържайки между 400 и 900 калории.

Прочетете още:

9 стряскащи факта за захарта

Добави описание

Подсладени зърнени закуски

Зърнената закуска може да ви изглежда добър избор, но тя би могла да навреди на целта ви да отслабнете, ако е подсладена. Обикновено подсладените зърнени закуски съдържат много захар и по-малко фибри. За да отслабнете, трябва да заложите на старомодните овесени закуски с пресни плодове, например.

Преработени меса

Може би трябва да се замислите дали да продължавате да ядете бекон или пък шунка, ако искате да отслабнете. Тези храни не само се отразяват зле на диетата и килограмите, но и са много вредни, създавайки предпоставки за развитие на рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Трансмазнини

Трансмазнините са от вредните мазнини, които саботират отслабването. За съжаление, те се намират в много и различни продукти, ето защо трябва внимателно да подбирате храната, която консумирате, ако искате да свалите килограми. Най-добре се хранете у дома, защото в домашно приготвената храна има по-малко лоши мазнини. Трансмазнините забавят метаболизма, което кара човек да пълнее.

10 опасни токсина, които приемате често >>>

Наименования на съставки, които не може да произнесете

Ако в храната, която възнамерявате да купите, присъстват съставки, чиито наименования не може да произнесете – върнете стоката обратно на рафта. Бъдете нащрек най-вече за изкуствени подсладители и добавени консерванти, които нямат никаква хранителна стойност. Изследвания пък показват, че някои хранителни оцветители са токсични, което увеличава риска от различни здравословни проблеми.

17.03.2017/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

Kevi

От Kevi18.03.2017, 08:34 ч.

Отказването от мързела, компютъра и телевизора, шоколадите и туршиите / общо 5 неща/ и си в оптималното за теб тегло. :) :) :)

Виж всички коментари за "5 задължителни неща, които да откажете, за да отслабнете".

Още от "Любопитно"

Как да не преядем на новогодишната трапеза?

Как да не преядем на новогодишната трапеза?

Да посрещнеш Нова година пиян е нормално, но преял – тежко! Със сигурност сте хапнали достатъчно по Коледа и може да си спестите преяждането в новогодишната нощ. Така ще се забавлявате по-енергично.

Безглутеново хранене – плюсове и минуси

Безглутеново хранене – плюсове и минуси

Безглутеновото хранене - мода или рецепта за здраве? Вижте кои са плюсовете и кои са минусите на безглутеновото хранене.

6 начина да намалим захарта

6 начина да намалим захарта

Прекалявате ли със захарта? Възможно е отговорът на този въпрос да е „Да“, без дори да подозирате. Прекомерната употреба на захар може да доведе до куп проблеми със здравето. Затова днес говорим за това как да намалим захарта.