8 стъпки към мечтаната фигура

1 коментар0/5

Крайно време е да се отървете от излишните килограми, които ви измъчват? Но се лутате между безбройни диети и съвети. Предлагаме ви простичък план от 8 стъпки, който бързо ще ви отведе до мечтаната фигура.

8 стъпки към мечтаната фигура
 © Сн.: iStock.com

1. НЕ ЧЕРТАЙТЕ ГРАНДИОЗНИ ПЛАНОВЕ. Нека първите ви крачки към мечтаното тегло да бъдат малки. На първо време престанете да похапвате между храненията или пък започнете повече да спортувате. Едва когато постигнете първата си цел (например да спрете да похапвате десерт след вечеря), си поставете втората (да ходите да плувате два пъти седмично). Така килограмите се стопяват по-бавно, но затова пък завинаги.

 

2. ИЗЧИСТЕТЕ ШКАФОВЕТЕ СИ ОТ ХРАНИТЕ, ОТ КОИТО СЕ ПЪЛНЕЕ. Изхвърлете например всички сладки неща или направете парти за приятелите си и ги почерпете с тях. Това ще бъде един добър старт на вашия план за „фигура мечта“.

 

3. ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЯДЕТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО МЕЖДУ ХРАНЕНИЯТА. Придържайте се към 3 основни хапвания и две по-малки (преди обяд и следобед), състоящи се например от ябълка или обезмаслено кисело мляко. Това ще ви спести поемането на повече калории, а ще ви засити достатъчно.

 

4. ЗАПИСВАЙТЕ СИ ВСИЧКО, КОЕТО СТЕ ИЗЯЛИ. Определете и от какво точно се отказвате. Направете си дневник за храненето, това ще ви помогне да имате контрол върху нещата.

 

5. ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА МОМЕНТА, В КОЙТО ВСЕ ПАК УСЕТИТЕ ВЪЛЧИ ГЛАД. Дръжте си в хладилника вкъщи готова купа с плодове или нарязани зеленчуци. А в чекмеджето на бюрото си в офиса поставете пакетче със сушени плодове, а не шоколадово десертче.

 

6. ПИЙТЕ МНОГО ВОДА! И запомнете – който пие по 2 чаши вода преди всяко хранене, покачва енергийния разход на организма с по 25 калории. Водата не само стимулира обмяната на веществата, тя ни прави и по-красиви. Това е най-доброто средство да имаме гладка и опъната кожа. Затова пийте най-малко по 1,5 литра вода на ден, разделена на порции!

Вижте също:

Съветите за супер тяло на Страхил Иванов>>>

Бричове – как да ги премахнем?>>>

 

8 стъпки към мечтаната фигура

7. ПОДГОТВЕТЕ СЕ ПСИХИЧЕСКИ, ЧЕ ЩЕ СЕ СБЛЪСКАТЕ И С ПРОВАЛИ. Така, ако веднъж проявите слабост и се натъпчете на воля, няма толкова лесно да излезете от релси. Добре е от време на време и сами да си позволявате да „съгрешите“, защото строгите правила се нарушават по-лесно, отколкото по-меките. На следващия ден си спазете отново диетата. Така бързо ще неутрализирате приема на повече калории.

 

8. СПОРТУВАЙТЕ!  Не е достатъчно само да си повтаряте, че искате да спортувате, да се движите повече. Който няма свободно време, трябва да си определи строги часове, предназначени само за физическа активност. Иначе добрите намерения ще потънат в ежедневието. Трябва да ходим винаги в един и същ ден и час в спортната зала, тогава всичко ще е наред.

 

 

Още от "Любопитно"

Да отслабнем чрез... мисълта

Да отслабнем чрез... мисълта

Отслабването е състояние на духа!Всичко е в главата, твърдеше виенският специалист по психоанализа Зигмунд Фройд.

Диетите, диетите...

Диетите, диетите...

Няма жена, която да не иска да носи тесни дънки, поли с ниска талия, едва покриващи дупето и разбира се да изглежда добре в тях.

Слънчево хранене - мит или реалност

Слънчево хранене - мит или реалност

Вярвате ли, че има хора, които могат да живеят само с помощта на енергията на слънчевите лъчи, без да се хранят. Мит или реалност е слънчевото хранене.