Контрол на теглото

0 коментара0/5

Ако контролирате теглото си, значи се замисляте за здравето си.

Контрол на теглото

Съвременната жена е пренаситена от информация за добрата фигура и двойно по-затруднена да я постигне, тъй като начинът й на живот и хранене е притиснат от забързаното ежедневие и сякаш обречен на куп вредни навици. Ако сте с тегло над нормата, потърсете причините, които ви причисляват към графа „закръглени“ или още по-лошо – към графа „дебели“. Тук сме систематизирали най-честите причини за напълняване и затлъстяване:

Стресът – Ах, този стрес!

Той е причина за по-голямата част от болестите на съвременния човек и, разбира се, не подминава напълняването, а и още по-лошо – затлъстяването. Изнервената работна среда и проблемите вкъщи повишават нивото на стрес и по-този начин благоприятстват за трупането на килограми. Много често това е свързано с нарушените навици на хранене - изнервените състояния ни карат да търсим краткотрайни удоволствия в нещо вкусно и калорично. Но не е задължително да повишите количеството храна, за да напълнеете. Това може да се случи само и от нарушения хормонален баланс, който настъпва в подобни нервни периоди. Щадете се максимално много и не изпадайте в нервни кризи, когато няма основателна причина. А дори да има – търсете решенията рационално и обмислено, за да пощадите здравето и фигурата си!

Липсата на приятни емоции и депресиите 

За огромно съжаление, когато ни е скучно и потиснато, освен, че се чувстваме нещастни, пълнеем двойно по-лесно. Когато приключим връзка или не се чувстваме щастливи от работата си, сме склонни да изпадаме в апатични състояния, в които освен емоционалните трепети, се забавя автоматично и метаболизма ни. В съчетание с това започваме да ядем огромни количества храна, с които да компенсираме емоционалното си състояние и килцата се трупат почти неусетно. Лошото е, че попадаме в един омагьосан кръг – когато установим, че сме напълнели още, се депресираме още повече и продължаваме в същия дух. Това е особено характерно за момичетата в тийнейджърска възраст, които са по-лабилни и по-склонни към депресивни състояния.

Ядене преди сън

Изключително пагубна грешка! Независимо по кое време си лягате, не яжте поне два часа преди сън. Връщате се скапани от работа, прегладнели като вълк и се нахвърляте като невидели на огромни порции храна. Или друг вариант – навечеряли сте се навреме, но преди да легнете, решавате, че трябва да се поглезите с някоя вкусотийка. Още по-зле е да се събудите посред нощ и да се запътите към хладилника. Причината за напълняването в тези случаи е не прекаляването с калорийната дажба за деня, а че когато човек е уморен обмяната на веществата се забавя, а когато спи, се свежда дори до минимум. Именно затова всяка хапка преди лягане се отразява много повече отколкото което и да било друго ядене през деня.

Недоспиването

Преумората и недоспиването много често ни карат да се чувстваме гладни. И това е нормално, защото организмът си набавя енергията, която черпи от почивка, с храна. Само че това не значи, че поетото количество храна се преработва по-бързо. Дори напротив, когато сте преуморени, организмът е в състояние на стрес и с нарушени обменни процеси и вместо да слабеете от натоварването, вие качвате килограми. Не забравяйте, че сънят е най-важният източник на енергия, красота и хармония за тялото.

Пропускате закуската

Мислите, че ще спестите някоя друга калория, ако пропуснете хапването сутрин и го заместите с двойна доза кафе. Само че забравяте, че следващото ядене ще ви се „залепи“ отгоре, тъй като подложен на глад, организмът бърза да си натрупа запаси за следващ подобен момент. На същия принцип дебелеем и когато сме прегладнели и хапнем обилно след това или след като приключим някоя диета. Колкото и клиширана да ви звучи поговорката, тя си е съвършено правилна: „Закуската изяж сам, обяда раздели с приятеля, а вечерята дай на врага си“. Никога не изпускайте закуската, защото сутрин храната се преработва най-бързо и дори да прекалите, няма да ви се отрази. Звучи като чудесно извинение да си похапнете нещо по-обилно, нали?

Дами, за контрол на теглото ви представяме решението на Aboca за справяне с наднорменото тегло и затлъстяването:

LibraMed

  • „LibraMed” - реална помощ за тези, които искат да започнат програма за контрол на теглото.

„LibraMed” е продукт за лечението на наднормено тегло и затлъстяване, подходящ за възрастни и деца от и над 8-годишна възраст. Неговото действие стимулира намаляването на телесното тегло и обиколката на талията.

„LibraMed” действа благодарение на Policaptil Gel Retard – патентован комплекс от полизахаридни молекули, който се отличава с повишена гелообразуваща способност. Благодарение на него се забавя абсорбирането на въглехидрати, като намалява количеството и скоростта на увеличаване на кръвната захар след хранене, правейки постоянна концентрацията на глюкоза и инсулин в кръвта.

Контролиране на пика на кръвната захар намалява натрупването на мазнини в адипозната тъкан, както и преждевременно усещане на чувство на глад. Освен това, „LibraMed” действа като намалява абсорбирането на мазнини и като подпомага чревния транзит.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Контрол на теглото".

Още от "Любопитно"

Храносмилай умно!

Храносмилай умно!

Според Волтер начинът, по който храносмиламе, определя начина, по който мислим. Следвайки логиката на философа, би трябвало хората, които храносмилат по-бързо, да се отличават с по-бърза мисъл. А тези с лениви черва да са с по-бавен ум. Дали?

Ядете ли нощем?

Ядете ли нощем?

Ядете ли нощем? Ако го правите рядко и не прекалявате – не е фатално. Ако обаче често поглъщате огромни количества храна през нощта, може да страдате от синдрома на нощното хранене (NES).

Различните диети по света

Различните диети по света

Какви са хранителните предпочитания по света? Как хората пазят своята фигура? Запознайте се с различните диети по света, в чиято основа стоят местните разбирания за храненето.