7 мита за метаболизма

0 коментара0/5

Метаболизмът винаги е основният заподозрян, когато говорим за трупане на килограми. Има много истини, но и много митове около метаболизма. Вижте кои са най-разпространените митове за метаболизма.

7 мита за метаболизма
7 мита за метаболизма
  • Честото хранене ускорява метаболизма

Мит е, че колкото по-често се храните, толкова по-добър метаболизъм ще имате. В случая от значение е количеството и качеството на храната, а не толкова интервала на хранене. Ползите за килограмите от честото хранене са свързани с контролиране на апетита и размера на порциите. Затова по-рядко поглеждайте към часовника и по-често в чинията.

Здравословни начини да контролираме апетита >>>

Как се хранят отделните зодии >>>

10 хитрини за отличен метаболизъм >>>

  • Метаболизъм=изгорени калории

Мнозина бъркат метаболизма със способността за горене на калории. Да, това наистина е важна роля на метаболизма, но не само. Метаболизмът всъщност се състои от две основни части – катаболизъм и анаболизъм. Катаболизмът е скъсването на химичните връзки, при което се освобождава енергия под формата на калории. Анаболизмът пък е съхранението на енергия, включително въглехидрати и мазнини. За да имате добър метаболизъм, се нуждаете от добър баланс между анаболизма и катаболизма.

Диета за добър метаболизъм >>>

  • Когато се храните вечер, тялото ви складира всичко като мазнини

Това не е напълно вярно. Тук отново трябва да намесим типа храна, който ядете. Ако приемете подходящите храни, не е задължително това да навреди на диетата ви. В случая трябва да наблегнете на здравословни храни и да избягвате големи количества въглехидрати. Най-подходящият избор за вечерно хранене са зеленчуците.

Как да стимулирате метаболизма от сутринта >>>

7 мита за метаболизма

  • Човек не може да контролира метаболизма си

Това е може би най-разпространеният мит за метаболизма. Всеки може да влияе в по-голяма или по-малка степен на обмена на веществата. Най-лесните начини да повлияете на метаболизма са да спите достатъчно, да се храните балансирано, като не изключвате нито една хранителна група, да пиете напитки с кофеин и да пиете много вода.

10 съвета за добър метаболизъм >>>

  • Метаболизмът е винаги един и същ

Метаболизмът на човек е различен. Колко бърз е метаболизмът, зависи не само от хранителните ви навици, но и от възрастта. С годините метаболизмът се забавя. В съчетание с това човек започва постепенно да губи от мускулната си маса. Това води до по-лесно натрупване на килограми.

Метаболизмът се събужда с фитнес >>>

20 универсални съвета за всяка диета >>>

  • Не отслабвате, защото имате бавен метаболизъм

Свалянето на килограми зависи от метаболизма, но не само. Ако решите да сваляте килограми, не можете да разчитате само на метаболизма си. Трябва да добавите правилния хранителен режим и да тренирате.

Как да се справим с бавния метаболизъм >>>

  • Не можете да натрупате мускулна маса, защото имате бърз метаболизъм

Един от редките случаи, в които човек се оплаква, че има бърз метаболизъм. Няма връзка обаче между трупането на мускулна маса и метаболизъм. Проблемът да натрупате мускулна маса може да има много причини – неправилно хранене, хормонални проблеми и т.н.

14.11.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 мита за метаболизма".

Още от "Любопитно"

Отслабването започва от магазина

Отслабването започва от магазина

Ако хладилника ви е пълен с вкусни и висококалорични сладости, ще ви е много трудно да се храните диетично и здравословно.

Газирани напитки – колко са вредни?

Газирани напитки – колко са вредни?

Газираните напитки са подложени на сериозна критика от специалистите по здравословно хранене. Въпреки това, пазарът буквално е залят от разнообразни газирани напитки. Защо и колко са вредни за здравето и фигурата?

Диета след преяждане

Диета след преяждане

Ако сте прекалили с яденето по време на празниците, помогнете на организма си да се свести от калорийния шок.