Отслабване с пробиотици

0 коментара0/5

Възможно ли е да се отслабне с пробиотици? По какъв начин пробиотиците се отразяват върху теглото? Научете повече за отслабването с пробиотици.

Отслабване с пробиотици
 © iStock

Пробиотиците са живи организми, които оказват положително влияние върху здравето, когато се консумират. Пробиотиците се срещат както във ферментиралите храни, така и в хранителни добавки. Те могат да подобрят здравето на храносмилателната система, здравето на сърцето и имунната функция.

Според много изследвания пък пробиотиците могат да помогнат на човек да отслабне и да изгори мазнините в областта на корема – една от най-кошмарните зони за голяма част от дамите.

Добри бактерии и тегло

Истината е, че бактериите в червата имат въздействие върху теглото. В храносмилателната система на всеки човек има стотици микроорганизми, като преобладаващите са добри. Някои от добрите бактерии, например, произвеждат важни хранителни вещества като витамин К и някои витамини от групата „В”. Най-общо казано има два вида добри бактерии - bacteroidetes и firmicutes.

7 храни с пробиотици >>>

Всички проучвания по темата показват, че хората с нормално тегло имат различни бактерии в червата си от хората с наднормено тегло. Оказва се, хората с проблемно тегло имат повече бактерии от вида firmicutes в своите черва, отколкото бактерии от вида bacteroidetes. Това кара учените да смятат, че има закономерност между разпределението на количеството бактерии и теглото на човек.

Прочетете още по темата:

Пробиотици – приятели на храносмилането >>>

Добави описание

Пробиотици и тегло

Смята се, че някои пробиотици могат да потиснат усвояването на хранителни мазнини, като по този начин по-голяма част от мазнините не остават в организма, а се изхвърлят от него с изпражненията.

С други думи – пробиотиците могат направят така, че в тялото ви да остават по-малко калории от обикновено. Установено е, че някои бактерии като тези от семейство Лактобацилус (Lactobacillus) функционират по този начин.

Вижте още:

Диета с кисело мляко

Пробиотиците могат да подпомогнат отслабването и по други начини:

  • Освобождаване на GLP-1: Пробиотиците помогат за освобождаването на хормона за ситост GLP-1. По този начин се намалява апетита и съответно консумираната храна. Повишените нива на този хормон също така могат да помогнат за горене на калории и мазнини.
  • Увеличение на ANGPTL4: Пробиотиците могат да повишат нивата на протеин ANGPTL4 в организма. Това довежда до намаляване количеството на мазнини, които тялото съхранява.
  • Подобряване здравето на червата чрез прием на повече пробиотици, намалявайки риска от възпаление, затлъстяване и други заболявания.

06.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Отслабване с пробиотици".

Още от "Любопитно"

Палмово масло – защо ни плаши?

Палмово масло – защо ни плаши?

Палмовото масло дълго време се славеше като здравословна растителна мазнина. Докато наскоро учени разкриха, че млякото и сиренето, които консумираме, съдържат голямо количество палмово масло. И то автоматично стана заплаха за здравето.

Съвети за отслабване за заети хора

Съвети за отслабване за заети хора

Искате да отслабнете, но никога не намирате време. Познато ли ви звучи. Въпреки това можете да отслабвате, стига да направите някои малки промени в ежедневието си. Вижте няколко полезни съвета за отслабване за заети хора.

Ърл Грей (черен чай с бергамот)

Ърл Грей (черен чай с бергамот)

Ърл Грей не е сорт чай, а обикновен черен чай, напоен с цитрусов аромат на бергамот. Бергамотът придава на черния чай силен, тръпчив и освежаващ вкус, различен от останалите черни чайове.