Отслабване с пробиотици

0 коментара0/5

Възможно ли е да се отслабне с пробиотици? По какъв начин пробиотиците се отразяват върху теглото? Научете повече за отслабването с пробиотици.

Отслабване с пробиотици
 © iStock

Пробиотиците са живи организми, които оказват положително влияние върху здравето, когато се консумират. Пробиотиците се срещат както във ферментиралите храни, така и в хранителни добавки. Те могат да подобрят здравето на храносмилателната система, здравето на сърцето и имунната функция.

Според много изследвания пък пробиотиците могат да помогнат на човек да отслабне и да изгори мазнините в областта на корема – една от най-кошмарните зони за голяма част от дамите.

Добри бактерии и тегло

Истината е, че бактериите в червата имат въздействие върху теглото. В храносмилателната система на всеки човек има стотици микроорганизми, като преобладаващите са добри. Някои от добрите бактерии, например, произвеждат важни хранителни вещества като витамин К и някои витамини от групата „В”. Най-общо казано има два вида добри бактерии - bacteroidetes и firmicutes.

7 храни с пробиотици >>>

Всички проучвания по темата показват, че хората с нормално тегло имат различни бактерии в червата си от хората с наднормено тегло. Оказва се, хората с проблемно тегло имат повече бактерии от вида firmicutes в своите черва, отколкото бактерии от вида bacteroidetes. Това кара учените да смятат, че има закономерност между разпределението на количеството бактерии и теглото на човек.

Прочетете още по темата:

Пробиотици – приятели на храносмилането >>>

Добави описание

Пробиотици и тегло

Смята се, че някои пробиотици могат да потиснат усвояването на хранителни мазнини, като по този начин по-голяма част от мазнините не остават в организма, а се изхвърлят от него с изпражненията.

С други думи – пробиотиците могат направят така, че в тялото ви да остават по-малко калории от обикновено. Установено е, че някои бактерии като тези от семейство Лактобацилус (Lactobacillus) функционират по този начин.

Вижте още:

Диета с кисело мляко

Пробиотиците могат да подпомогнат отслабването и по други начини:

  • Освобождаване на GLP-1: Пробиотиците помогат за освобождаването на хормона за ситост GLP-1. По този начин се намалява апетита и съответно консумираната храна. Повишените нива на този хормон също така могат да помогнат за горене на калории и мазнини.
  • Увеличение на ANGPTL4: Пробиотиците могат да повишат нивата на протеин ANGPTL4 в организма. Това довежда до намаляване количеството на мазнини, които тялото съхранява.
  • Подобряване здравето на червата чрез прием на повече пробиотици, намалявайки риска от възпаление, затлъстяване и други заболявания.

06.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Отслабване с пробиотици".

Още от "Любопитно"

Не мога без сладко!

Помогнете - не мога без сладко!

Как да се справим с непрекъснатото похапване на сладко?

Руската кухня

Руската кухня

Старинната руска кухня, възникнала в Централна Русия, е в основата на руската кухня, такава, каквато я познаваме днес. Руските кулинари са разработили огромен асортимент от разнообразни ястия, без да налагат определен продукт.

Пречистете организма си!

Пречистете организма си!

Най - важното условие за нежна и гладка кожа, за красиво телосложение, за здрав и младежки вид са правилната обмяна на веществата и нормалното функциониране на всички органи и системи.