Отслабване след 40: Всичко, което трябва да знаете

0 коментара0/5

Няколко полезни стратегии за отслабване, с които дамите след 40 по-лесно могат да се мотивират и да се разделят с нежеланите килограми. Разберете всичко за отслабването след 40.

Отслабване след 40: Всичко, което трябва да знаете
 © iStock

С годините се променя всичко – вкусове, възгледи, външен вид и дори начинът, по който дамите отслабват. Както една жена след 40 трябва да полага повече грижи за вида на кожата си например, така тя трябва да знае правилния подход, благодарение на който може да се сдобие с фигурата, която желае. Защото няма какво да се лъжем – с годините отслабването става все по-трудно, но все пак не и невъзможно!

Какво трябва да знаят дамите след 40 за отслабването?

Упражненията не са достатъчни

Упражненията са важен фактор, когато става въпрос за отслабване. Но жените над 40-годишна възраст не могат да разчитат само на тренировките, ако искат да отслабнат. Не се учудвайте, че въпреки редовните упражнения, не може да отслабнете – необходимо е и да обърнете повече внимание на това, с което се храните.

Отслабването след 40 не е като на 25

С други думи – на една жена над 40 ще са ѝ необходими повече усилия, за да отслабне определен брой килограми, отколкото на една жена на 25, например. Важно е жените над 40 да нямат нереалистични очаквания по отношение на отслабването, защото ще се чувстват неудовлетворени от своите темпове на напредък. Разочарованието от своя страна може да ви тласне към край на тренировките и хранителните режими, което допълнително ще се отрази зле на теглото ви.

Прочетете още:

7 фактора, заради които жените над 40 напълняват

Бързите диети не работят

Жените над 40 няма да успеят да свалят 5 килограма за една седмица, което всъщност е добре. Всички знаем, че дълготрайното и здравословно отслабване изключва „бързите диети”. Ако сте дама над 40, за да отслабнете, трябва да се съсредоточите върху по-дълготраен план за сваляне на килограми.

Добави описание

Най-лесното отслабване е с промяна на хранителните навици

Трудното при придържането към определен здравословен хранителен режим е, че той (в повечето пъти) се различава коренно от начина, по който човек е свикнал да се храни по принцип. За жените над 40 обаче отслабването е най-лесно постижимо само чрез промяна на хранителните навици, дори това да изисква повече усилия. С по-бавен метаболизъм всички, прехвърлили 40 години, трябва да бъдат по-внимателни по отношение на храните, които консумират.

Термогенните храни – тайната на отслабването >>>

Малки промени

Както вече стана ясно – трудно е човек да промени изцяло начина си на хранене, ето защо по-добрият вариант е промените да са малки и да стават стъпка по стъпка. Например:

  • Премахнете изкушаващите нездравословни храни от дома си и като цяло от своя обсег. Заменете ги само със полезни алтернативи като плодове и ядки.
  • Научете се да ядете по-бавно, защото по този начин ще се предпазите от поглъщането на излишно количество храна и от преяждането.
  • Ако все пак се изкушите да хапнете нещо нездравословно – споделете го с някой друг, за да намалите броя на приетите калории.

Колкото по-скоро, толкова по-добре

Въпреки че отслабването е възможно на всяка възраст, все пак не може да се отрече, че колкото по-рано започнете, толкова по-добре.

Вижте още:

7 храни, саботиращи отслабването

16.12.2016/Милена Алексиева

Още от "Любопитно"

Златни правила за успешна диета

Златни правила за успешна диета

Диета след диета, а килограмите не мърдат. Дали пък проблемът не е в диетата, а в изпълнението й? Как да отслабваме с успешен край?

4 възможни причини, заради които винаги сте гладни

4 възможни причини, заради които винаги сте гладни

Чувствате ли се постоянно гладни? Има няколко различни обяснения на неспирното чувство на глад и желание за храна. Научете 4 възможни причини, заради които винаги се чувствате гладни.

Как да съчетавате макронутриентите, ако искате да отслабнете?

Как да съчетавате макронутриентите, ако искате да отслабнете?

Под названието „макронутриенти” се крият трите основни хранителни вещества – въглехидрати, протеини и мазнини. Когато става въпрос за отслабване, има различни мнения относно съотношението на тези елементи в хранителния режим. Разберете по какъв начин е най-добре да съчетавате макронутриентите, ако искате да свалите килограми.