Помогнете - не мога без сладко!

От 7 коментара0/5

Как да се справим с непрекъснатото похапване на сладко?

Не мога без сладко!
Не мога без сладко!

Ако непрекъснато си похапвате сладки неща, лесно ще лепнете няколко килограма повече.

Предлагаме ви няколко съвета за да се справите,с проблема с яденето на сладки неща.

Когато ви се дояде нещо сладко,изпийте 250 мл водана малки глътки. Това ще запълни стомаха ви и ще отклони вниманието от сладкишите.

Започнете да си водите дневник и описвайте кога огладнявате много и какво изяждате тогава. Така ще разберете кога получавате атаки от вълчи глад за сладко и ще можете да ги предотвратите.

Започвайте всеки ден с добра закуска. Най-добре с мюсли или пълнозърнест хляб. Който не закусва, преди обяд изгладнява ужасно и тогава посяга най-често към вредните сладкиши.

Сложете отворено пакетче ванилия на парното или запалете свещ с аромат на ванилия. Според едно английско изследване този аромат подтиска желанието за нещо сладко.

не мога без сладко!Когато ви се дояде неудържимо, хапнете нещо малко кисело, люто или леденостудено. Това ще притъпи вашите вкусови рецептори и желанието да изядете нещо сладко ще изчезне.

Атаките на глад за сладко обикновено траят 10-15 минути. Затова опитайте се да се разсеете в това време - разговаряйте с колегите, чистете, ако сте вкъщи, или излезте да се разходите.

Мийте си зъбите по-често! Пресният аромат на мента потиска апетита.

Яде ви се шоколад?Опитайте се  да си го представите в отровно-зелен цвят. Ще видите, че желанието да си отхапете от него ще изчезне.

 

7 коментарaДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 11.05.2013, 17:43 ч.

Ах.. Горката! ;( Ай, влизам ти в положение. Наздраве! :Д :Д

Виж всички коментари за "Помогнете - не мога без сладко!".

Още от "Любопитно"

Да отслабнем без диети

Да отслабнем без диети

Ако се придържате към нашите съвети – вие ще отслабнете без силни диети.

Отслабване чрез акупунктура

Отслабване чрез акупунктура

Отслабване и акупунктура? Какво е общото между непреодолимото желание на всяка жена за стройна фигура и метода на традиционната китайска медицина? Акупунктурата помага за отслабване.

Как да се храним през Великите пости?

Как да се храним през Великите пости?

Великите пости са най-дългите и най-строги псоти през годината. Те са за духовно и физическо пречистване, макар много хора да ги свързват само с лишенията от определени храни. Вижте как трябва да се храните през Великите пости.