Различните диети по света

0 коментара0/5

Какви са хранителните предпочитания по света? Как хората пазят своята фигура? Запознайте се с различните диети по света, в чиято основа стоят местните разбирания за храненето.

Различните диети по света
 © iStock

Когато става въпрос за отслабване, човек може да се почувства „изгубен” сред стотиците различни диети, гарантиращи резултат. В такива моменти той може да обърне поглед към хранителните навици и предпочитания на различните народи по света. Може би именно те са ключът към така желаното отслабване и най-вече – към поддържането на едно здравословно тегло. Какви са различните диети по света – разберете в следващите редове:

Диета от Дания

Дания е известна с диета, носеща името на нейната столица – Копенхаген. Диетата Копенхаген изисква от спазващите я да се въздържат от консумацията на захар, алкохол и зърнено-житни култури. Кафето е позволено. Диетата Копенхаген елиминира всички храни с високо съдържание на мазнини. Резултатите показват, че човек може да загуби от 10 до 13 килограма в рамките на 13 дни, спазвайки диетата от Дания.

Диета от Канада

Диетата от Канада е хранителен режим, при който човек трябва да консумира зърнени храни сутрин, супа за обяд и риба за вечеря. Тази диета изисква прием на малко мазнини, но пък рибата вечер означава, че протеините са осигурени.

Добави описание

Диета от Япония

Като цяло японците са любители на плодовете и здравословните храни, които не включват вредни мазнини. Ако следвате техния пример, това със сигурност ще се отрази благоприятно върху вашето тегло. Една японка пък споделя своята тайна как е успяла да отслабне с 20 килограма! Единственото, което тази жена правила различно, било, че яла по един банан всяка сутрин и с него изпивала по една чаша вода. Не звучи трудно, нали?

Прочетете още:

Кои банани са най-полезни – с петна или без?

Диета от Франция

Във Франция съществува диета, наречена „Хранене с въздух”. Последователите на тази изключително странна диета вярват, че се хранят, когато просто вдишват по-дълбоко по няколко пъти. Диетата от Франция може да бъде наречена и чисто и просто – гладуване.

Диета от Индонезия

По-голяма част от населението на Индонезия е мюсюлманско. Ето защо хората в тази страна обвързват своята диета с религията. Повечето от хората в Индонезия се отдават на молитви на гладно. По време на постите пък те се въздържат от ядене и пиене от сутрин до здрач.

Диета от Индия

Индия е известна с това, че населението ѝ е с един от най-ниските индекси на затлъстяване. Причината за това може да бъде, че индийците са много селективни, когато става въпрос за консумирането на храни. Диетата от Индия включва ниско съдържание на мазнини и се състои предимно от зеленчуци и ориз, които не надвишават 1200 калории на ден. Да не забравяме и многобройните подправки, които се използват в индийската кухня.

Добави описание

Диета от Тайланд

В Тайланд също обичат подправките. Местните хора вярват, че подправките не само придават вкус, но и ни ограничат от яденето на повече, отколкото имаме нужда, за да бъдем здрави. Когато храната съдържа много подправки, човек яде по-бавно, а по този начин мозъкът разполага с желаното време, за да изпрати сигнали, когато тялото вече е сито. За да следвате диетата от Тайланд – просто експериментирайте с много и различни подправки към всяко свое ястие.

Вижте още:

6 подправки, които трябва да консумирате всеки ден

Диета от Шри Ланка

Най-известната подправка в Шри Ланка е канелата. А както знаем – канелата е много полезна за организма. Канелата не само може да ви помогне да отслабнете, но намалява и загубата на паметта. Диетата от Шри Ланка включва използването на канела в почти всяко ястие, за да могат хората да се възползват максимално от нейните ползи.

23.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Различните диети по света".

Още от "Любопитно"

6 съвета за хубава фигура

6 съвета за хубава фигура

6 полезни и лесни съвета как да поддържате хубава и стройна фигура през цялата година.

Помага ли водата за отслабване?

Помага ли водата за отслабване?

Много хора, които се опитват да свалят няколко килограма, постоянно се наливат с вода заради убеждението, че така ще ускорят процеса. Прозрачната напитка обаче няма нищо общо със загубата на теглото, считат експерти.

Кратък наръчник за отслабване

Кратък наръчник за отслабване

Разберете кои са лесните и здравословни съвета, с чиято помощ по-лесно ще свалите нежеланите килограми. Струва си да опитате, нали?