Съвети от Софи Мишел – жената, която готви за звездите

0 коментара0/5

Как да поддържаме балансиран и здравословен начин на хранене? Отговор дава най-младият главен готвач във Великобритания Софи Мишел, която приготвя храна за едни от най-големите знаменитости в света.

Софи Мишел
Софи Мишел © Instagram

Храненето е неизменна част от ежедневието на всеки човек. За да бъдете здрави обаче, вие трябва внимателно да избирате това, което слагате в чинията си. С всички тези изкушения навсякъде около нас е много трудно да се придържате към здравословното хранене, но не и невъзможно.

На помощ идват полезните съвети на Софи Мишел. Това е жената, която готви за звезди като Леонардо ди Каприо, Клаудия Шифър и принцовете Уилям и Хари.

Тя е в началото на 30-те си години, но вече има издадени книги, както и свое телевизионно готварско предаване.

В момента Софи Мишел управлява кухните на два престижни ресторанта, но най-голямото признание за нейния талант е фактът, че тя е най-младият главен готвач във Великобритания.

Полезните съвети на Софи Мишел за здравословно хранене:

  • Хранете се с разум

Кулинарната звезда е привърженик на храненето с мисъл, за което самата тя признава, че може да бъде трудно, особено когато човек постоянно е заобиколен от храна. Човек обаче трябва да се научи да консумира предимно полезна храна – често и по малко. По този начин ще се елиминира опасността от големия и неконтролируем глад, който винаги кара хората да прибягват до погрешни храни.

Добави описание

  • Изберете най-добрата закуска

Ежедневието на Софи Мишел е натоварено – както на повечето работещи хора. По тази причина готвачката смята, че добрата закуска е ключът към успешния ден. Здравословната закуска е източник на енергия за деня, а и помощник в поддържането на балансирано тегло. Софи обича да закусва мюсли от лимец, които приготвя още от предишната вечер. Към тях може да се добави кисело мляко, мед и плодове по желание.

Добави описание

  • Залагайте на варива и зърнени храни

Софи Мишел е на мнение, че здравословното хранене включва редовната консумация на варива и зърнени храни. Тя ги включва в поне едно от храненията си всеки ден и препоръчва на хората също да го правят. Освен това най-младият главен готвач във Великобритания смята, че лимецът е вкусна алтернатива на месото.

Когато готвим варива – рецепти и съвети >>>

  • Здравословно бързо хранене

Човек може да се храни с полезни продукти, дори когато няма достатъчно време. За целта той просто трябва да се снабди с готови за използване качествени съставки, които могат да бъдат комбинирани с пресни плодове и зеленчуци. Софи Мишел отново обръща внимание на варивата и зърнените храни като киноа, която може да се съчетае със зеленчуци за един вкусен обяд или пък полезна вечеря.

Добави описание

  • Междинни хранения – здравословни храни подръка

Човек невинаги може да остане сит между основните хранения, особено ако ежедневието му е забързано и се нуждае от повече енергия. В тези моменти трябва да имате полезни храни близо до вас, с които да се заситите до следващото хранене. Еднакво добър вариант са както ядките, така и плодовете.

Добави описание

  • Бъдете винаги хидратирани

Когато в тялото ви няма достатъчно вода, вие се уморявате по-лесно, кожата ви губи своя блясък и ви обзема летаргия. Ето защо Софи Мишел съветва винаги да носите със себе си бутилка с вода. По този начин организмът ви няма да се дехидратира, а вие ще бъдете сигурни, че всеки ден приемате необходимото количество вода. Добавете лимон във водата за допълнителни ползи.

11 признака, че не пиете достатъчно вода >>>

  • Бъдете активни

Без значение дали ще тренирате във фитнеса, ще правите дълги разходки с кучето или пък ще изкачвате всички стълби, вместо да използвате асансьора – вие трябва да бъдете активни всеки ден. Ако сте почитатели на мобилните приложения, чрез някои от тях може да проследявате всекидневното си движение и дали сте достигнали оптималния брой стъпки.

Тичането – 10 причини защо си струва >>>

  • 05.08.2016/Милена Алексиева

Още от "Любопитно"

Да отслабнем чрез... мисълта

Да отслабнем чрез... мисълта

Отслабването е състояние на духа!Всичко е в главата, твърдеше виенският специалист по психоанализа Зигмунд Фройд.

10 хитри съвета за съхранение на храна

10 хитри съвета за съхранение на храна

Изхвърлянето на храна е порочна практика, която струва скъпо. Ако сте почитатели на здравословното хранене, значи се храните с предимно прясна храна, която обаче се разваля бързо. За да спрете да изхвърляте продукти, вижте 10 хитри съвета за съхранение на храна.

5 звездни диети, които да избягвате

5 звездни диети, които да избягвате

С приближаването на празниците Британската диетична асоциация състави списък на диетите на знаменитостите, които е най-добре да се избягват.