Защо напълняваме с годините?

От 2 коментара0/5

Защо напълняваме с годините? Причината за по-трудното отслабване през годините се крие в намалената ефективност на добрите мазнини в тялото ни.

Защо напълняваме с годините?
Защо напълняваме с годините?

В тялото на човек има два типа мазнини - добри кафяви и съответно лоши такива.

С напредването на възрастта добрите мазнини в тялото забавят действието си и това пречи на бързото отслабване. Това обяснява защо с напредването на възрастта топенето на килограмите става все по-трудно.

Вижте също:

Опасните наситени мазнини

Да ускорим изгарянето на мазнини

Учените твърдят, че са на крачка от това да установят причината за забавения метаболизъмс напредването на възрастта.

Вижте също:

10 съвета за добър метаболизъм

Диета за добър метаболизъм

Хората на средна възраст срещат проблем със свалянето на килограми, защото техните добри кафяви мазнини произвеждат по-малко топлина в тялото и това забавя изгарянето на лошите бели мазнини.

Белите и кафявите мазнини

По-добре познати са ни белите мазнини, разположени под кожата на корема и бедрата в резултат на прекомерно хранене. Освен белите съществуват и кафяви мазнини, чиято функция е да генерират топлината в тялото, и по този начин подпомагат забързването на метаболизма и изгарянето на белите подкожни мазнини.

Вижте също:

7 топ храни за изгаряне на мазнини

В клопката на мазнините

Отдавна е известно например, че докато са в утробата на майката, около раменете на бебетата има кафяви мазнини, които помагат за поддържането на постоянна температура след като се родят.

При последно изследване, японски учени са установили, че с напредването на възрастта произвеждането на топлина от кафявите мазнини се забавя драстично. Това означава, че намаляват дейността си, а с това и изгарянето на белите мазнини под кожата.

"Хората в напреднала възраст трябва да спазват диетите си много по-стриктно и да спортуват два пъти по-активно от останалите", съветват изследователите от университета в Япония.

За целта учените препоръчват серия от упражнения пет пъти в седмицата между 35-40 минути и по-внимателно хранене. Трябва да се избягват по-мазните храни и да се пие повече вода.

2 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar07.01.2014, 22:06 ч.

Как се изглежда чудесно на 100 години?

Виж всички коментари за "Защо напълняваме с годините?".

Още от "Любопитно"

Цветът на приборите влияе на апетита

Цветът на приборите влияе на апетита

Цветът и формата на приборите влияят на начина, по който възприемаме храната, установиха британски учени. Те съветват да се избягва червеният цвят, за да се стимулира апетитът.

Как да се храним през Великите пости?

Как да се храним през Великите пости?

Великите пости са най-дългите и най-строги псоти през годината. Те са за духовно и физическо пречистване, макар много хора да ги свързват само с лишенията от определени храни. Вижте как трябва да се храните през Великите пости.

Какво трябва да знаем за газираните напитки

Какво трябва да знаем за газираните напитки

Газираните напитки са сред най-популярните и обичани напитки. Затова е важно да знаем някои важни факти около тях. Вижте какво трябва да знаете за газираните напитки.