Защо напълняваме с годините?

От 2 коментара0/5

Защо напълняваме с годините? Причината за по-трудното отслабване през годините се крие в намалената ефективност на добрите мазнини в тялото ни.

Защо напълняваме с годините?
Защо напълняваме с годините?

В тялото на човек има два типа мазнини - добри кафяви и съответно лоши такива.

С напредването на възрастта добрите мазнини в тялото забавят действието си и това пречи на бързото отслабване. Това обяснява защо с напредването на възрастта топенето на килограмите става все по-трудно.

Вижте също:

Опасните наситени мазнини

Да ускорим изгарянето на мазнини

Учените твърдят, че са на крачка от това да установят причината за забавения метаболизъмс напредването на възрастта.

Вижте също:

10 съвета за добър метаболизъм

Диета за добър метаболизъм

Хората на средна възраст срещат проблем със свалянето на килограми, защото техните добри кафяви мазнини произвеждат по-малко топлина в тялото и това забавя изгарянето на лошите бели мазнини.

Белите и кафявите мазнини

По-добре познати са ни белите мазнини, разположени под кожата на корема и бедрата в резултат на прекомерно хранене. Освен белите съществуват и кафяви мазнини, чиято функция е да генерират топлината в тялото, и по този начин подпомагат забързването на метаболизма и изгарянето на белите подкожни мазнини.

Вижте също:

7 топ храни за изгаряне на мазнини

В клопката на мазнините

Отдавна е известно например, че докато са в утробата на майката, около раменете на бебетата има кафяви мазнини, които помагат за поддържането на постоянна температура след като се родят.

При последно изследване, японски учени са установили, че с напредването на възрастта произвеждането на топлина от кафявите мазнини се забавя драстично. Това означава, че намаляват дейността си, а с това и изгарянето на белите мазнини под кожата.

"Хората в напреднала възраст трябва да спазват диетите си много по-стриктно и да спортуват два пъти по-активно от останалите", съветват изследователите от университета в Япония.

За целта учените препоръчват серия от упражнения пет пъти в седмицата между 35-40 минути и по-внимателно хранене. Трябва да се избягват по-мазните храни и да се пие повече вода.

2 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar07.01.2014, 22:06 ч.

Как се изглежда чудесно на 100 години?

Виж всички коментари за "Защо напълняваме с годините?".

Още от "Любопитно"

5 съвета как да не надебелявате тази зима

5 съвета как да не надебелявате тази зима

С няколко лесни промени в начина ви на хранене ще си гарантирате защита срещу наддаване на нежелани килограми през зимата. Вижте 5 съвета на диетолози, с чиято помощ няма да надебелявате тази зима.

Защо консумираме повече канела и какао през зимата

Защо консумираме повече канела и какао през зимата

Замисляли ли сте се защо консумираме повече канела и какао през зимата?

Не мога да отслабна – 7 причини

Не мога да отслабна – 7 причини

Случва ли ви се да се подлагате на диети, да сте физически активни, да опитвате всевъзможни трикове и все пак да не можете да отслабнете. Вижте някои от възможните причини за това.