10 неща, които трябва да имате в чантата за фитнес

0 коментара0/5

Кои са задължителните неща, с които трябва да разполагате всеки път, когато ходите на фитнес? От спортни обувки за фитнес до козметика – разберете кои са 10-те неща, които трябва да имате в чантата си за фитнес.

10 неща, които трябва да имате в чантата за фитнес
 © iStock

Вероятно на много от трениращите им се е случвало поне веднъж да отидат до фитнеса, само за да разберат, че са забравили нещо, което е от съществено значение за тяхната тренировка. За да се избегнат подобни неприятни ситуации, най-добре е всеки път чантата ви за фитнес да бъде „заредена” с всичко необходимо за тренировка.

Ето 10 неща, които винаги трябва да имате в своята чанта (раница) за фитнес:

Бутилка с вода

Това е едно от основните неща, които не трябва да забравяте, тъй като е  изключително важно да бъдете добре хидратирани, докато тренирате. Най-добре вложете пари в специална бутилка за многократна употреба, защото не само е по-екологично, но и по-здравословно от пластмасовите опаковки.

11 признака, че не пиете достатъчно вода >>>

Мокри почистващи кърпи за лице

Почистете с мокри кърпи лицето си преди тренировка, за да не рискувате гримът ви да се размаже в залата. Ако усетите лицето си прекалено „мръсно” заради потта, винаги може да използвате отново мокра почистваща кърпа, за да се освежите.

Сух шампоан

Бърз душ във фитнеса не включва измиване на коса. За щастие, на помощ идва сухият шампоан, който може да подобри вида на косата за секунди. Ето защо сухият шампоан е задължителен елемент във фитнес чантата.

Добави описание

BB или CC крем

Вие сами ще изберете кой вид от двата е подходящ за вашата кожа. BB или CC кремът е идеален вариант да придадете на лицето си по-добър вид без реално да се гримирате.

Бар с мюсли

След тренировка вероятно се чувствате гладни, ето защо е хубаво винаги да имате наблизо здравословен хранителен избор. Такъв е барът с мюсли, например. На пазара има голямо разнообразие, така че може да изберете тези, които най-много ви допадат на вкус.

Какво да ядете след сутрешната тренировка? >>>

Балсам за устни

Сухите устни са неприятни по всяко време на деня, включително и когато тренирате. Не забравяйте, че и те се нуждаят от хидратация, затова не забравяйте и балсама за устни.

Кърпа

Потта в очите е изключително неприятна. Потните ръце пък са враг по време на тренировка. Ето защо във фитнес чантата ви трябва да присъства задължително и кърпа, с чиято помощ да елиминирате потта. Особено подходяща е микрофибърната кърпа, която може да попие голямо количество пот и изсъхва по-бързо. Нужна ви е и хавлия, ако си взимате душ след тренировка.

Добави описание

Допълнителен топ

Ако в топлите дни ходите до фитнес залата със спортно облекло, носете със себе си допълнителен топ, с който да се преоблечете след тренировка.

Как да изберете перфектния екип за тренировки >>>

Дезодорант

Дезодорантът ще ви помогне да се почувствате отново свежи и ухаещи приятно след тренировка. Коя жена не иска точно това?

Спортни обувки

И разбира се – маратонките, с които тренирате, са едно от най-важните неща, които трябва да присъстват във фитнес чантата. Спортните обувки трябва да се използват само в залата, защото на никого няма да му е приятно да тренира в мръсно място.

08.06.2017/Милена Алексиева

Още от "Полезно"

8 истини за тренировките

8 истини за тренировките

Защо тренировките са толкова трудни? Какво всъщност представлява ефективната тренировка? 8 истини за тренировките разкриват всичко, което трябва да знаете за упражненията.

5 неща, които мускулите ви искат да ви кажат

5 неща, които мускулите ви искат да ви кажат

Какво може да означават различните болки в мускулите? Болката е индикатор за някакъв проблем, а чрез нея вашите мускули искат да ви сигнализират. Вижте 5 неща, които мускулите ви искат да ви кажат.

Как да имате желаното тяло на плажа?

Как да имате желаното тяло на плажа?

Не е нужно да гладувате или да спазвате някаква строга диета, ако искате да се чувствате добре в бански на плажа. Достатъчно е само да сте целенасочени и да спазвате няколко прости правила. Разберете кои са те.