13 любопитни фитнес съвета

1 коментар0/5

Какво трябва да знаете, преди да стъпите във фитнес залата? Има ли хитринки, с които да направите тренировката си по-ефективна? Вижте нашите 13 любопитни фитнес съвета

13 любопитни фитнес съвета
13 любопитни фитнес съвета

Веднъж в годината проверявайте дали маратонките ви за тренировки са все още годни за употреба. Вземете всяка маратонка с двете ръце. Опитайте да я извиете. Ако поддава и се огъва, имате нужда от нов чифт.

Как да избираме маратонки? >>>

Тренирайте с червени дрехи. Смята се, че червеният цвят стимулира и дава енерггия, затова и тренировката ви ще е по-ефективна.

Диета по цветове >>>

Взимайте си студени душове сутрин. Студеният душ енергизира тялото и ви помага да се събудите. В началото студените душове могат да са дори болезнени, но с течение на времето се оказват много приятни и полезни за цялостното ви здравословно състояние.

Взимайте студен душ преди, а не след тренировка

13 любопитни фитнес съвета

7 фитнес съвета за начинаещи >>>

Ако тренирате редовно, поне веднъж на ден яжте плодове, които имат противовъзпалително действие. Такива са най-общо всички червени плодове. Най-полезни в тази графа са пресните череши. Пийте и прясно изцеден сок от червени плодове след тренировка, за да избегнете мускулна треска.

Череши - вкусът на пролетта >>>

Да отслабнем с череши >>>

Вечер слагайте 2-3 щипки сол в маратонките, с които тренирате. Оставете ги да престоят така цяла нощ и на сутринта изсипете солта. Солта „обира“ влагата и неприятната миризма на обувките.

Тренирайте дори когато сте изморени. Лека тренировка след работния ден ще ви подейства ободряващо. За допълнителна енергия хапнете нещо леко преди тренировка или се заредете с чаша прясно изцеден сок.

Какво да ядем и пием преди, по време и след тренировка >>>

Винаги започвайте тренировката със загрявка. В противен случай рискувате да си навлечете контузия.

13 любопитни фитнес съветаПригответе си вода с листа прясна мента. Няколко часа преди тренировка накиснете в шишето с вода пресни листа мента. Смята се, че ментата дава енергия и помага на мускулите да се отпуснат. Според проучванията ментовата вода ще ви даде повече сила за трениране и ще направи тренировката по-ефективна.

Лекарството лимонова вода >>>

Научете се да скачате на въже. Това е едно най-подценявните упражнения от повечето трениращи. Въпреки това от скачането на въже има безспорни ползи. Стяга мускулите на ръцете, краката и дупето. Помага да изваете секси талия и плосък корем. Освен това тренира баланса и координацията ви. Включете скачането на въже към всяка тренировка.

Кой не скача на въже? >>>

Последни проучвания показват, че трябва да слушате любимата си музика по време на тренировка. Тананикането също се оказва, че е ползотворно и повишава ефективността ви по време на тренировка.

Терапия с музика >>>

Визуализация. Всеки ден преди тренировка отделяйте 3 минути да си представите как бихте искали да изглеждате. Според фитнес треньорите това е най-добрият начин да се стимулирате преди тренировка.

Когато разумът се грижи за тялото >>>

Забравете за обработените храни и полуфабрикатите. Когато тренирате, трябва да сте в топ форма. А тя идва от правилното меню. Избирайте плодовете и зеленчуците пред полуфабрикатите. Веднага ще усетите разликата

Полуфабрикатите - измамно апетитни >>>

Не забравяйте за почивката. Пълноценният сън е ключов за добра тренировка, а оттам и за сваляне на килограми. Това не означава, че трябва винаги да спите по 8 часа. Дозата сън е индивидуална, но са ви нужни поне 6 часа и половина, за да отпочинат тялото и умът ви.

Съвети за добър сън >>>

7 часа сън са напълно достатъчни >>>

Кардио, кардио и пак кардио. Всеки път, когато влезете в залата, отделяйте минимум 20 минути за кардио тренировка. Тя е идеална за загрявка, помага да изгаряте мазнини и ви тонизира.

Кардио тренировка в зала >>>

03.07.2014/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Блум

От Блум03.07.2014, 10:36 ч.

Според мен е по-добре да се тренира на гладно. И веднага след това да има протеин, не плодове. Може и плодове /за който не е на режим отслабване/, но протеина е задължителен след спорт, за да се нахрани мускула. Иначе черпи...

Виж всички коментари за "13 любопитни фитнес съвета".

Още от "Полезно"

Познавате ли тялото си?

Познавате ли тялото си?

Ако някой мъж ви каже, че не харесва жени със стегнат бюст, изящни бедра и добре оформено дупе – прави се на интересен.

Отново във форма след празниците

Отново във форма след празниците

Празничното преяждане, съчетано с подобаващо количество мързел, ни прави по-тежки и тромави в началото на новата година. С много воля и малко усилия стегнатата фигура няма да бъде мираж, а реална цел.

Във форма след празниците - 7 съвета

Във форма след празниците - 7 съвета

В началото на всяка година си поставяте цели за следващите 365 дни. Често те са свързани с фигурата и начина, по който изглеждате. Вижте нашите 7 съвета, към които да се придържате, за да влезете във форма след празниците.