13 любопитни фитнес съвета

1 коментар0/5

Какво трябва да знаете, преди да стъпите във фитнес залата? Има ли хитринки, с които да направите тренировката си по-ефективна? Вижте нашите 13 любопитни фитнес съвета

13 любопитни фитнес съвета
13 любопитни фитнес съвета

Веднъж в годината проверявайте дали маратонките ви за тренировки са все още годни за употреба. Вземете всяка маратонка с двете ръце. Опитайте да я извиете. Ако поддава и се огъва, имате нужда от нов чифт.

Как да избираме маратонки? >>>

Тренирайте с червени дрехи. Смята се, че червеният цвят стимулира и дава енерггия, затова и тренировката ви ще е по-ефективна.

Диета по цветове >>>

Взимайте си студени душове сутрин. Студеният душ енергизира тялото и ви помага да се събудите. В началото студените душове могат да са дори болезнени, но с течение на времето се оказват много приятни и полезни за цялостното ви здравословно състояние.

Взимайте студен душ преди, а не след тренировка

13 любопитни фитнес съвета

7 фитнес съвета за начинаещи >>>

Ако тренирате редовно, поне веднъж на ден яжте плодове, които имат противовъзпалително действие. Такива са най-общо всички червени плодове. Най-полезни в тази графа са пресните череши. Пийте и прясно изцеден сок от червени плодове след тренировка, за да избегнете мускулна треска.

Череши - вкусът на пролетта >>>

Да отслабнем с череши >>>

Вечер слагайте 2-3 щипки сол в маратонките, с които тренирате. Оставете ги да престоят така цяла нощ и на сутринта изсипете солта. Солта „обира“ влагата и неприятната миризма на обувките.

Тренирайте дори когато сте изморени. Лека тренировка след работния ден ще ви подейства ободряващо. За допълнителна енергия хапнете нещо леко преди тренировка или се заредете с чаша прясно изцеден сок.

Какво да ядем и пием преди, по време и след тренировка >>>

Винаги започвайте тренировката със загрявка. В противен случай рискувате да си навлечете контузия.

13 любопитни фитнес съветаПригответе си вода с листа прясна мента. Няколко часа преди тренировка накиснете в шишето с вода пресни листа мента. Смята се, че ментата дава енергия и помага на мускулите да се отпуснат. Според проучванията ментовата вода ще ви даде повече сила за трениране и ще направи тренировката по-ефективна.

Лекарството лимонова вода >>>

Научете се да скачате на въже. Това е едно най-подценявните упражнения от повечето трениращи. Въпреки това от скачането на въже има безспорни ползи. Стяга мускулите на ръцете, краката и дупето. Помага да изваете секси талия и плосък корем. Освен това тренира баланса и координацията ви. Включете скачането на въже към всяка тренировка.

Кой не скача на въже? >>>

Последни проучвания показват, че трябва да слушате любимата си музика по време на тренировка. Тананикането също се оказва, че е ползотворно и повишава ефективността ви по време на тренировка.

Терапия с музика >>>

Визуализация. Всеки ден преди тренировка отделяйте 3 минути да си представите как бихте искали да изглеждате. Според фитнес треньорите това е най-добрият начин да се стимулирате преди тренировка.

Когато разумът се грижи за тялото >>>

Забравете за обработените храни и полуфабрикатите. Когато тренирате, трябва да сте в топ форма. А тя идва от правилното меню. Избирайте плодовете и зеленчуците пред полуфабрикатите. Веднага ще усетите разликата

Полуфабрикатите - измамно апетитни >>>

Не забравяйте за почивката. Пълноценният сън е ключов за добра тренировка, а оттам и за сваляне на килограми. Това не означава, че трябва винаги да спите по 8 часа. Дозата сън е индивидуална, но са ви нужни поне 6 часа и половина, за да отпочинат тялото и умът ви.

Съвети за добър сън >>>

7 часа сън са напълно достатъчни >>>

Кардио, кардио и пак кардио. Всеки път, когато влезете в залата, отделяйте минимум 20 минути за кардио тренировка. Тя е идеална за загрявка, помага да изгаряте мазнини и ви тонизира.

Кардио тренировка в зала >>>

03.07.2014/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Блум

От Блум03.07.2014, 10:36 ч.

Според мен е по-добре да се тренира на гладно. И веднага след това да има протеин, не плодове. Може и плодове /за който не е на режим отслабване/, но протеина е задължителен след спорт, за да се нахрани мускула. Иначе черпи...

Виж всички коментари за "13 любопитни фитнес съвета".

Още от "Полезно"

Йога във вода

Йога във вода

Йога във вода – нова форма на йога упражнения става все по-популярна в Индия, а вече се практикува и на други места по света. Адвокатът-йогист Хариш Чатурведи преподава йога във вода безплатно в Индия и е убеден в нейните предимства.

L-карнитин е фитнес помощник

L-карнитин е фитнес помощник

L-карнитин е аминокиселина, която се произвежда от тялото, но фитнес активните се нуждаят от допълнителни дози чрез храна или хранителни добавки. L-карнитин е с основни функции за изгарянето и освобождаването от мазнините в организма.

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура "Банан" или "Пясъчен часовник".