5 лесни йога асани при главоболие

0 коментара0/5

Йогата е естествен начин да се справите със здравословните проблеми. Различни йога асани могат да са ефективни дори при упоритото главоболие. Предлагаме ви 5 лесни за изпълнение йога пози, с които да се отпуснете след тежкия работен ден и да прогоните главоболието.

5 лесни йога асани при главоболие
5 лесни йога асани при главоболие
  • Котешки гръб

Добави описание

Движението наподобява изпъването на гърба на котка, докато я милвате. Застанете на ръце и колене и извивайте плавно нагоре гръбнака, докато вдишвате. Когато се връщате в първоначална позиция, издишайте. По този начин раздвижвате отделните прешлени, между които може да има напрежение от стоенето на стол през деня. След като освободите напрежението, главоболието ви постепенно ще отслабне.

Йога асани за начинаещи >>>

Йога асани за здраве и тонус >>>

  • Орлови ръце

Добави описание

Позата Орлови ръце е много добра, ако освен главоболие, усещате и напрежение в раменете. Орлови ръце е модифицирана поза Орел и се изпълнява в седнало или изправено положение. Изпънете ръцете встрани като криле. След това ги сгънете в лактите и ги преплетете колкото можете. Опитайте да долепите дланите си една до друга. Преплитането на ръцете раздвижва кръвта, а събирането на дланите помага за стабилизиране на раменете.

  • Детска поза

Добави описание

Детската поза се изпълнява лесно и е много приятна след дългия работен ден. Застанете на колене. След това плавно се наведете напред, като държите ръцете си изпънати напред, на нивото на шията. Опитайте да долепите чело в пода. Тази асана е подходяща за отпускане на напрежението в раменете и гърба. Освождава напрежението в гръбнака, а с това се бори и с главоболието.

Йога за гръбначния стълб >>>

  • Краката на стената

Добави описание

Ако много ви боли глава, опитайте йога позата, при която лягате на земята и вдигате краката на стената. Тя е лесна за изпълнение и подобрява кръвообращението и оросяването на крайниците. Подложете си възглавница под кръста и изпънете краката на най-близката стена. Стойте така няколко минути. Опитайте да раздвижите и да повдигнете гръбнака. Бързо ще забравите за главоболието.

  • Труп

Добави описание

Позата Труп често е завършваща за всяка йога тренировка. Изпълнението й е повече от лесно. Легнете на земята и отпуснете цялото тяло. Пуснете ръцете встрани с дланите нагоре. Разтворете леко краката. Позата Труп е идеална за изчистване на ума и отпускане на тялото, дори след физически натоварващи дни. Изпълнена сама има малко въздействие върху главоболието, но в комбинация с някоя от другите четири асани върши чудеса.

Основно предимство на тези йога асани е тяхната сложност. Позите са сред най-лесните и са подходящи дори за аматьори.

03.04.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 лесни йога асани при главоболие".

Още от "Полезно"

Фитнес съвети за фигура "Ябълка"

Фитнес съвети за фигура "Ябълка"

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите ви възможности, така и със специфичната ви структура на тялото. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип "Ябълка".

Здрав гръб в здраво тяло

Здрав гръб в здраво тяло

Всяка гръбначна болка е знак, че трябва да пазите повече гърба си. Дори не се замисляйте върху този факт. Просто го направете!

30-минутна програма извайва тялото

30-минутна програма извайва тялото

30-минутна програма топи тлъстините и извайва тялото.