5 начина да премахнете коремните мазнини

2 коментара0/5

Коремът е една от най-проблемните зони в човешкото тяло и често хората се затрудняват да свалят натрупаните мазнини там. Ако и вие искате да се сдобиете с по-стегнат и плосък корем, прочетете няколко полезни съвета.

5 начина да премахнете коремните мазнини
 © iStock

Причина номер едно за това човек все още да има мазнини в зоната на своя корем е фактът, че той няма изградена ефективна рутина, изгаряща нежеланите натрупвания. Разбира се, всичко се свежда до мотивацията и правилните стъпки за разрешаване на проблема.

Както се казва – няма невъзможни неща, затова не се отчайвайте, дори коремната зона да е една от най-трудните за „обработка”. Бъдете решени да премахнете коремните мазнини, а малките промени, които ще виждате всеки ден, са напълно достатъчни да поддържат вашата мотивация.

Вижте кои са 5-те най-добри начина да премахнете коремните мазнини:

 • Упражнявайте се по правилния начин

Дори да тренирате, ако все още не сте постигнали желаната форма на корема, вероятно някъде бъркате. Вие трябва да се упражнявате с такава интензивност и продължителност, че тялото ви да започне да изгаря мазнини като източник на гориво.

Ако тренировката ви не е достатъчно ефективна, няма да успеете да влезете във форма. Продължителността обаче също е фактор. Ако искате да премахнете мазнините от корема си, ще се наложи да тренирате всеки ден в продължение на час или дори по-дълго.

Интервалната тренировка с висока интензивност например гарантира 800 изгорени калории за час. С бързо ходене изгаряте 450 калории за 60 минути. При плуването тези калории са 550 за час, а докато карате колело в продължение на 60 минути, изгаряте 300 калории.

Добави описание

 • Създайте калориен дефицит

За да създадете такъв дефицит, трябва да приемате по-малко калории от обичайното и по този начин да забързате своя метаболизъм. Например, ако приемате по 2000 калории на ден, но ги сведете до 1900, тогава организмът ви ще започне да гори от своя резерв с мазнини. Ако само няколко дни поддържате този калориен дефицит, ще започнете да виждате подобрения в зоната на корема.

Някои от най-добрите нискокалорични храни, на които да наблегнете са: кисело мляко, зелен фасул, целина, моркови, краставици, броколи, леща.

Забележка: Не забравяйте да отчитате и калориите, които горите с тренировките си. Например, ако сте приели чрез храна 1900 калории и сте изгорили 500 калории във фитнеса, това прави 1400 калории остатък. Индивидуалните нужни на всеки човек са различни, но внимавайте да не намалите драстично калориите, които приемате.

 • Консумирайте храни, които помагат за изгарянето на мазнините

Ограничаването приема на калории означава, че сега внимателно трябва да подбирате това, с което се храните. Трябва да избирате продукти, които отговарят на вашия апетит и същевременно осигуряват хранителни вещества. Празните калории от преработените храни няма да ви дадат трайна енергия, както и полезни вещества. Дори да приемете 1500 калории от неподходяща храна, все още може да се чувствате гладни и уморени.

Някои от най-добрите храни за изгаряне на мазнини сагрейпфрут, зелен чай, червени чушки, ягодини, малини, боровинки, авокадо.

Запознайте се с фитнес сензацията на интернет Каси Хо >>>

 • Контролирайте хранителните си навици

Намаляването приема на калории първоначално може да ви „подлуди”, карайки ви да си мислите единствено за храна. Именно тук много хора се провалят. Ключът да се справите с тези мисли, е да намерите бързи и лесни заместители на любимите ви нездравословни храни. Чаша зелен чай и две-три парчета тъмен шоколад могат да успокоят вашия апетит. Ядки в съчетание с малко количество плодове също е добър вариант.

10 златни правила за здравословното хранене >>>

Няколко полезни съвети за контролиране на хранителните навици:

 • Винаги имайте подръка нещо здравословно, с което да намалите желанието за десерт или друга вредна храна;
 • Не пропускайте хранене;
 • Общувайте с други хора, които също се хранят здравословно;
 • Не съхранявайте каквато и да е нездравословна храна у дома;

Добави описание

Наспивайте се

Ако не спите достатъчно, това означава, че ще имате по-малко енергия за тренировка на следващия ден. Липсата на сън пък може да доведе и до по-голямо желание за храна. Вашето тяло ви подсказва, че трябва да хапнете нещо, за да се сдобие по бърз начин с енергията, от която се нуждае. Обикновено това се изразява в глад за захар и сол. Сънят е необходим и защото именно тогава се възстановяват вашите мускули. Не на последно място – сънят подобрява настроението и може да доведе до по-положително отношение към намаляване на теглото.

Най-добрите съвети за заспиване:

 • Изключете телевизора;
 • Четете книга;
 • Съсредоточете се върху дишането си;
 • Забравете за работа;
 • Затворете очи, ако не ви се спи;

За финал може да се обобщи, че най-подходящият начин за изгаряне на коремните мазнини е чрез увеличаване интензивността и продължителността на тренировката. Не забравяйте за дефицита на калории и се хранете са с полезни продукти, даващи ви енергия и помагащо ви да премахнете по-лесно мазнините от корема. Контролирайте начина си на хранене и спете достатъчно часове.

Ако започнете да спазвате тези съвети, изчакайте най-малко две седмици преди да решите дали сте доволни от резултатите или не. По възможност се упражнявайте всеки ден и то по минимум един час.

14.07.2016/Милена Алексиева

2 коментарaДобави коментар »

Блум

От Блум14.07.2016, 12:04 ч.

сори отговорен е кортизолът, простите въглехидрати, продуктите с висок гликемичен индекс и застоялият начин на живот. Изчистването не става със спорт, спортът може да гори мастни клетки /ако имаме и правилно хранене/...

Виж всички коментари за "5 начина да премахнете коремните мазнини".

Още от "Полезно"

Йога не е просто мода

Йога не е просто мода

През последните години йога става все по-разпространено и модно занимание. Хиляди хора по света се запалват по йогата и започват да я практикуват, макар малцина от тях да го правят правилно и да знаят реално какво представлява тя.

10 мита за жените и силовите тренировки

10 мита за жените и силовите тренировки

Силовите тренировки и жените. Не вярвайте на нито едно от твърденията, според които силовите тренировки не се отразяват добре на женската физика. Топ 10 на развенчаните митове за жените и силовите тренировки.

Фитнес центрове в София

Фитнес центрове в София

Списък от фитнес центрове, клубове и зали за аеробика в София.