5 съвета как да оформите дупето си

0 коментара0/5

Искате ли да имате добре оформено дупе? Това е възможно, стига да се храните здравословно и да тренирате редовно. Вижте 5 съвета как да оформите дупето си.

5 съвета как да оформите дупето си
 © iStock

Макар че традиционно зимата хората най-често се „отпускат” и си позволяват качване на някой и друг килограм, това не означава, че вие трябва да сте от тях. Какво по-хубаво от това да изглеждате добре през цялата година, а не само през топлите месеци, когато тялото ви е на показ?

Дупето е една от най-женствените части в тялото на дамите, но за съжаление и една от най-трудно подлагащата се на трансформации. За да оформите дупето си по начин, който ви допада, трябва да прибегнете до „старомодните” методи, включващи здравословен хранителен режим и тренировки.

Следващите 5 съвета ще ви помогнат да оформите своето дупе:

Клякайте

Едни от най-ползотворните упражнения по отношение на дупето са клековете. Има различни видове клекове, с чиято помощ може да разнообразявате тренировката си и същевременно да оформите своето дупе. Първоначално може да започнете с по-малък брой клекове, като постепенно увеличавате повторенията.

Добави описание

Прочетете още:

Как да клякаме правилно?

Тренирайте най-малко два пъти в седмицата

С желаните резултати и стегнатото дупе, за което мечтаете, може да се сдобиете, само ако сте постоянни и редовни с тренировките. Ето защо е необходимо да се упражнявате поне два пъти в седмицата, като при желание и възможност може да увеличите тренировките. Клековете, за които вече стана дума, задължително трябва да се правят два-три пъти седмично. За по-бърз резултат може да клякате и всеки ден.

Комбинирайте кардио с тежести

За да оформите по най-добрия начин своето дупе, ще се нуждаете от комбинация между кардио и тренировка с тежести. Най-ефективната промяна на тялото се случва тогава, когато го предизвиквате с упражнения, с които до този момент не е свикнало. Добавяйки тежести към кардио сесията ви, ще се сдобиете с по-чисти и привлекателни мускули. Бягането и разходките няма да са достатъчни, за да променят мускулите на дупето, но пък са подходящи за намаляване на мазнините в тази зона от тялото ви. Изкачването на стълби е малко по-ефективно, но отново не може да замести упражненията с тежести.

Разходка като тренировка >>>

Разтягайте тялото си

Стречингът е важен както преди тренировка, така и след, за да избегнете наранявания. Според специалисти обаче разтягането също така може да подобри качеството на вашата тренировка и следователно – да оформите дупето си по-лесно. Стречингът помага на гъвкавостта, която пък е важна за доброто изпълнение на упражненията.

Добави описание

Хранете се правилно

Здравословното хранене, към което трябва да се стремите, за да се сдобиете с идеалното дупе, е комбинация между добри мазнини, протеини и добри въглехидрати. Не забравяйте да се храните и с продукти, богати на фибри, както и да стоите далеч от нездравословните храни.

Вижте също:

Диета за стопяване и извайване на дупе

01.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 съвета как да оформите дупето си".

Още от "Полезно"

Във форма по празниците

Във форма по празниците

С наближаването на празниците започваме да мислим все повече за коледната трапеза и по-малко за тренировки. Вижте кои са най-големите диетични грехове по празниците и как да останем във форма по Коледа.

Как да имате желаното тяло на плажа?

Как да имате желаното тяло на плажа?

Не е нужно да гладувате или да спазвате някаква строга диета, ако искате да се чувствате добре в бански на плажа. Достатъчно е само да сте целенасочени и да спазвате няколко прости правила. Разберете кои са те.

Фитнес упражнения на плажа

Фитнес упражнения на плажа

Фитнес упражненията са последното нещо, за което си мисли човек на плажа. Слънцето, пясъкът и морето предразполагат към мързеливо излежаване, а не към усърдни тренировки. Но плажът е иделно място за фитнес.