5 съвета как да оформите дупето си

0 коментара0/5

Искате ли да имате добре оформено дупе? Това е възможно, стига да се храните здравословно и да тренирате редовно. Вижте 5 съвета как да оформите дупето си.

5 съвета как да оформите дупето си
 © iStock

Макар че традиционно зимата хората най-често се „отпускат” и си позволяват качване на някой и друг килограм, това не означава, че вие трябва да сте от тях. Какво по-хубаво от това да изглеждате добре през цялата година, а не само през топлите месеци, когато тялото ви е на показ?

Дупето е една от най-женствените части в тялото на дамите, но за съжаление и една от най-трудно подлагащата се на трансформации. За да оформите дупето си по начин, който ви допада, трябва да прибегнете до „старомодните” методи, включващи здравословен хранителен режим и тренировки.

Следващите 5 съвета ще ви помогнат да оформите своето дупе:

Клякайте

Едни от най-ползотворните упражнения по отношение на дупето са клековете. Има различни видове клекове, с чиято помощ може да разнообразявате тренировката си и същевременно да оформите своето дупе. Първоначално може да започнете с по-малък брой клекове, като постепенно увеличавате повторенията.

Добави описание

Прочетете още:

Как да клякаме правилно?

Тренирайте най-малко два пъти в седмицата

С желаните резултати и стегнатото дупе, за което мечтаете, може да се сдобиете, само ако сте постоянни и редовни с тренировките. Ето защо е необходимо да се упражнявате поне два пъти в седмицата, като при желание и възможност може да увеличите тренировките. Клековете, за които вече стана дума, задължително трябва да се правят два-три пъти седмично. За по-бърз резултат може да клякате и всеки ден.

Комбинирайте кардио с тежести

За да оформите по най-добрия начин своето дупе, ще се нуждаете от комбинация между кардио и тренировка с тежести. Най-ефективната промяна на тялото се случва тогава, когато го предизвиквате с упражнения, с които до този момент не е свикнало. Добавяйки тежести към кардио сесията ви, ще се сдобиете с по-чисти и привлекателни мускули. Бягането и разходките няма да са достатъчни, за да променят мускулите на дупето, но пък са подходящи за намаляване на мазнините в тази зона от тялото ви. Изкачването на стълби е малко по-ефективно, но отново не може да замести упражненията с тежести.

Разходка като тренировка >>>

Разтягайте тялото си

Стречингът е важен както преди тренировка, така и след, за да избегнете наранявания. Според специалисти обаче разтягането също така може да подобри качеството на вашата тренировка и следователно – да оформите дупето си по-лесно. Стречингът помага на гъвкавостта, която пък е важна за доброто изпълнение на упражненията.

Добави описание

Хранете се правилно

Здравословното хранене, към което трябва да се стремите, за да се сдобиете с идеалното дупе, е комбинация между добри мазнини, протеини и добри въглехидрати. Не забравяйте да се храните и с продукти, богати на фибри, както и да стоите далеч от нездравословните храни.

Вижте също:

Диета за стопяване и извайване на дупе

01.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 съвета как да оформите дупето си".

Още от "Полезно"

Грешки при тренировка

Грешки при тренировка

Тренирай, тренирай до пълно изтощение. И след две седмици ще се радваш на нова външност. На подобни заблуди вярват не само новаците.

Емоционална аеробика

Емоционална аеробика

Емоционалната кондиция е като физическата. Необходими са редовни тренировки на чувствата, докато достигнете желаната подвижност и тонус.

Секс фитнесът на Никола Саркози и Карла Бруни

Секс фитнесът на Никола Саркози и Карла Бруни

Секс фитнесът е ключът към семейното щастие на Никола Саркози и Карла Бруни. Госпожа Саркози тренира по програмата на инструкторката Джули Империали вече 4 години, а френският президент следва съветите й от 10 месеца.