8 истини за тренировките

0 коментара0/5

Защо тренировките са толкова трудни? Какво всъщност представлява ефективната тренировка? 8 истини за тренировките разкриват всичко, което трябва да знаете за упражненията.

8 истини за тренировките
 © iStock

Много хора се опитват да превърнат тренировките в навик. Някои успяват, докато други все така се борят с нежеланието си да тренират (макар да знаят колко полезна е физическата активност). Редовните тренировки не само подобряват начина, по който човек изглежда, но и по който се чувства.

Какво обаче действително се брои за тренировка? Всеки човек има своя собствена представа за това кои упражнения са най-добри и по какъв начин трябва да тренира, за да поддържа добра форма.

Вижте 8 истини за тренировките, които ще ви помогнат да бъдете наясно какво наистина включва пълноценната тренировка:

Тренировките винаги ще бъдат трудни

Тренировката е вид работа. Тя повишава сърдечната честота, прави ви малко задъхани и кара мускулите ви да „горят”. Тренировките са изморителни, а понякога изтощителни. Правенето на упражнения става по-лесно с течение на времето, но никога няма да бъде лежерна дейност. В крайна сметка, ако беше лесно, нямаше да бъде тренировка. Колкото по-добри ставате в тренировките, толкова по-трудни трябва да бъдат те, за да има ефект от упражненията.

Вижте още:

Най-актуалните тренировки през 2017 година

Не всички движения или активност се броят за тренировка

Преди всичко нека е ясно – всяко движение е полезно за тялото. Независимо дали качвате стълбите, вместо да се возите с асансьора или пък ходите повече пеша. Невсяко движение обаче означава тренировка. За да може някоя дейност да се брои за упражнение, тя трябва да отговаря на определени параметри като например: продължителност от минимум 10 минути.

Тренировката не отменя заседналия начин на живот

Тренировките наистина са важни за здравето на човек, но те не са достатъчни, за да компенсират последиците от заседналия начин на живот. Само, защото тренирате, това не означава, че през останалите 23 часа от денонощието трябва да седите/лежите. Тук на помощ идват онези малки дейности, които могат и да не се броят за истинска тренировка, но пък поддържат по-добро здравето ви.

10 неща, които трябва да имате в чантата за фитнес >>>

Добави описание

Не изгаряте толкова калории, колкото си мислите

За съжаление, много пъти тренировъчните DVD-та, груповите тренировки и други фитнес дейности подлъгват хората по отношение на изгаряните калории. Не е изключено дори фитнес уредите в залата да показват повече изгорени калории от действителните.

Тренировките не са причина да се храните нездравословно

Ако тренирате, това не означава, че имате право да ядете всякакви вредни храни. Колкото по-често се „възнаграждавате”, толкова по-малък ефект ще има от вашите усилия във фитнеса. Не забравяйте, че дори една интензивна тренировка не може да изгори толкова много калории, колкото ви се иска. Ако целта ви е да отслабвате, трябва да сведете храненето с нездравословни продукти до минимум.

Само тренировките не са достатъчни

За да имате красиво, стегнато и слабо тяло, само тренировките няма да ви бъдат достатъчни. Ще трябва да се научите да се храните и със здравословна храна. Освен това трябва да приемате по-малко калории, отколкото изгаряте, както и да съчетавате кардио със силови тренировки. Забравете за гладуването, а се съсредоточете към балансиран хранителен режим.

7 причини да изберете плод пред сладкиш >>>

Тренировката трябва да стане част от живота ви

Много хора не обичат да тренират, но успяват да го правят, докато не постигнат целта си, а именно отслабване. За да поддържате здраво и красиво тяло обаче, вие трябва да превърнете тренировката в навик и то не само за известен период от време.

Рутината е враг на тренировките

Ако всеки път тренирате по един и същи начин, то вие не правите услуга на себе си. За да има полза от упражненията, те трябва да се редуват и да бъдат различни. Запомнете, че рутината е враг на тренировките и на мускулите, които свикват да правят едно и също всеки път.

15.06.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "8 истини за тренировките".

Още от "Полезно"

Фитнес по естествен начин

Фитнес по естествен начин

Фитнесът трябва да се случва по естествен начин. Природата е създала мускулите, костите и сухожилията, за да работят в хармония. Мускулите генерират най-голяма сила, когато се тренират в идеалната равнина на движение.

L-карнитин е фитнес помощник

L-карнитин е фитнес помощник

L-карнитин е аминокиселина, която се произвежда от тялото, но фитнес активните се нуждаят от допълнителни дози чрез храна или хранителни добавки. L-карнитин е с основни функции за изгарянето и освобождаването от мазнините в организма.

Йога асани за здраве и тонус

Йога асани за здраве и тонус

Асаните (позите в йога) отпускат мускулите и ставите, а задържането на позите масажира вътрешните органи, подобрява дишането и кръвообращението.