Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

0 коментара0/5

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура "Банан" или "Пясъчен часовник".

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"
Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Фигурите Банан и Обърнат триъгълник имат по-малко проблемни зони. Предизвикателството пред тях е да придадат женствени извивки на тялото. Вижте фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник".

Добави описание

Специфики и проблемни зони на фигура "Банан"

Фигура "Банан" се отличава с ниско ниво на телесна маса. Най-големият недостатък на дамите с фигура Банан, е липсата на извивки. Проблемна зона за банановите момичета е талията. Трябва обаче да тренирате и останалите части на тялото за балансирана визия.

Фитнес съвети за фигура "Банан"

Фокусирайте се върху коремните мускули. Наблягайте на упражненията за дупе, но ne пропускайте и горната част на тялото.

Модни съвети за фигура "Банан" >>>

Примерна тренировка за фигура "Банан"

Започнете с 10 минути кардио, което започва с ниска натовареност, преминава през по-висока интензивност и завършва отново с по-бавни темпове. Загрявката е стандартна, не е обвързана с типа фигура.

Кофички

Кофичките са чудесно упражнение за горната част на тялото. Можете да ги изпълнявате във фитнес залата и у дома. Използвайте за опора нещо стабилно – например ръба на леглото. Правете 15-20 повторения и 2 или 3 серии за умерена тренировка.

Добави описание

Коремни преси

Коремните преси не са любимо упражнение на повечето дами, но пък са много ефективни. Правете ги у дома или във фитнеса. Съветваме ви да започнете с по-кратки серии - 20-30 коремни преси и да ги увеличите до 50-60. Две серии коремни преси са достатъчни за 1 тренировка. 

Извивайте допълнително тялото наляво и надясно, за да повлияете на талията

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Клекове

Клековете с изнасяне на краката напред също ще повлият добре на дамите с фигура "Банан". Правете по 2-3 серии от по 30 повторения

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Между отделните упражнения можете да наблягате на кардиото със средна натовареност – 10 минути вървене на пътеката или 5 минути на кростренажора.

Специфики и проблемни зони на фигура „Обърнат триъгълник“

Фигурата „Обърнат триъгълник“ е наричана още атлетична. Хората с фигура Обърнат триъгълник имат по-широки рамене и плавно фигурата им се стеснява към ханша и краката.

Модни съвети за фигура "Обърнат триъгълник" >>>

Фитнес съвети за фигура „Обърнат триъгълник

При тях няма ясно изразени проблемни зони. Предизвикателството е да се постигне максимален баланс между долната и горната част на тялото. Набляга се на тренировки за талията, ханша и краката, за да изглеждат толкова тонизирани, колкото раменете.

Примерна тренировка

Повторете загрявката за фигура "Банан".

Клекове

Клековете са много подходящи за фигура "Обърнат триъгълник". Изборът как точно да ги изпълнявате – дали по-леки или по-натоварващи е изцяло вас. Правете по 20-30 повторения и 2-3 серии на тренировка.

Добави описание

Клекове с тежести

При този вариант на клековете, както при тренировката за фигура "Банан", кракът се изнася напред за допълнително натоварване. Супер упражнение за дупе. Препоръчваме ви 2-3 серии от 20-30 повторения.

Добави описание

Странично повдигане

Това упражнение е подходящо за стягане на талията. В началото е трудно за изпълнение, но е много ефективно. Препоръчваме ви поне 2-3 серии от поне 15-20 повторения. В началото ще ви е трудно, но след няколко тренировки без проблем ще увеличите интензивността.

Добави описание

Вижте също:

Фитнес съвети за фигура "Круша" >>>

Фитнес съвети за фигура "Ябълка" >>>

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник" >>>

29.05.2014/ Радослава Михайлова

Още от "Полезно"

Яжте често и по малко

Яжте често и по малко

Яжте често и по малко – съвет на диетолозите, който подкрепяме с двете ръце. Редовното хранене на малки порции води до по-бързо отслабване, ускорява метаболизма и намалява риска от редица заболявания.

Опознай тялото си, за да го оформиш

Опознай тялото си, за да го оформиш

Познавате ли тялото си? Най-важният въпрос преди да се заемете да го оформяте. Всяко тяло е индивидуално, както всеки човек е личност. Помощта от специалисти е полезна, но истинският познавач на вашето тяло сте самите вие.

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип „Пясъчен часовник“.