Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

0 коментара0/5

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура "Банан" или "Пясъчен часовник".

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"
Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Фигурите Банан и Обърнат триъгълник имат по-малко проблемни зони. Предизвикателството пред тях е да придадат женствени извивки на тялото. Вижте фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник".

Добави описание

Специфики и проблемни зони на фигура "Банан"

Фигура "Банан" се отличава с ниско ниво на телесна маса. Най-големият недостатък на дамите с фигура Банан, е липсата на извивки. Проблемна зона за банановите момичета е талията. Трябва обаче да тренирате и останалите части на тялото за балансирана визия.

Фитнес съвети за фигура "Банан"

Фокусирайте се върху коремните мускули. Наблягайте на упражненията за дупе, но ne пропускайте и горната част на тялото.

Модни съвети за фигура "Банан" >>>

Примерна тренировка за фигура "Банан"

Започнете с 10 минути кардио, което започва с ниска натовареност, преминава през по-висока интензивност и завършва отново с по-бавни темпове. Загрявката е стандартна, не е обвързана с типа фигура.

Кофички

Кофичките са чудесно упражнение за горната част на тялото. Можете да ги изпълнявате във фитнес залата и у дома. Използвайте за опора нещо стабилно – например ръба на леглото. Правете 15-20 повторения и 2 или 3 серии за умерена тренировка.

Добави описание

Коремни преси

Коремните преси не са любимо упражнение на повечето дами, но пък са много ефективни. Правете ги у дома или във фитнеса. Съветваме ви да започнете с по-кратки серии - 20-30 коремни преси и да ги увеличите до 50-60. Две серии коремни преси са достатъчни за 1 тренировка. 

Извивайте допълнително тялото наляво и надясно, за да повлияете на талията

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Клекове

Клековете с изнасяне на краката напред също ще повлият добре на дамите с фигура "Банан". Правете по 2-3 серии от по 30 повторения

Фитнес съвети за фигура "Банан" и "Обърнат триъгълник"

Между отделните упражнения можете да наблягате на кардиото със средна натовареност – 10 минути вървене на пътеката или 5 минути на кростренажора.

Специфики и проблемни зони на фигура „Обърнат триъгълник“

Фигурата „Обърнат триъгълник“ е наричана още атлетична. Хората с фигура Обърнат триъгълник имат по-широки рамене и плавно фигурата им се стеснява към ханша и краката.

Модни съвети за фигура "Обърнат триъгълник" >>>

Фитнес съвети за фигура „Обърнат триъгълник

При тях няма ясно изразени проблемни зони. Предизвикателството е да се постигне максимален баланс между долната и горната част на тялото. Набляга се на тренировки за талията, ханша и краката, за да изглеждат толкова тонизирани, колкото раменете.

Примерна тренировка

Повторете загрявката за фигура "Банан".

Клекове

Клековете са много подходящи за фигура "Обърнат триъгълник". Изборът как точно да ги изпълнявате – дали по-леки или по-натоварващи е изцяло вас. Правете по 20-30 повторения и 2-3 серии на тренировка.

Добави описание

Клекове с тежести

При този вариант на клековете, както при тренировката за фигура "Банан", кракът се изнася напред за допълнително натоварване. Супер упражнение за дупе. Препоръчваме ви 2-3 серии от 20-30 повторения.

Добави описание

Странично повдигане

Това упражнение е подходящо за стягане на талията. В началото е трудно за изпълнение, но е много ефективно. Препоръчваме ви поне 2-3 серии от поне 15-20 повторения. В началото ще ви е трудно, но след няколко тренировки без проблем ще увеличите интензивността.

Добави описание

Вижте също:

Фитнес съвети за фигура "Круша" >>>

Фитнес съвети за фигура "Ябълка" >>>

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник" >>>

29.05.2014/ Радослава Михайлова

Още от "Полезно"

Минералите и фитнесът

Минералите и фитнесът

Минералите представляват 4-5% от общото тегло на всеки от нас. Те са активни вещества, т.е. при недостиг се получават нарушения във функциите и структурите на организма. За активно занимаващи се с фитнес ролята на минералите е още по-важна.  

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип „Пясъчен часовник“.

Фитнес по естествен начин

Фитнес по естествен начин

Фитнесът трябва да се случва по естествен начин. Природата е създала мускулите, костите и сухожилията, за да работят в хармония. Мускулите генерират най-голяма сила, когато се тренират в идеалната равнина на движение.