Фитнес съвети за фигура "Круша"

0 коментара0/5

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип "Круша"

Фитнес съвети за фигура "Круша"
Фитнес съвети за фигура "Круша"

Специфики на фигура "Круша" и проблемни зони

Дамите с фигура "Круша", също като "Ябълките", имат много женствено излъчване. При тях се забелязват тесни рамене и по-широка долна част на тялото.

Модни съвети за фигура "Круша" >>>

Проблемните зони за фигура "Круша" са ханшът и бедрата. Освен това дамите с такова тяло трябва интензивно да работят за стегнато дупе, което да допринесе за секси излъчването.

Фитнес съвети за фигура "Ябълка" >>>

Примерна тренировка за фигура "Круша"

Винаги започвайте тренировката с поне 5-10 минути загрявка. Най-добре е да повървите на пътеката, като постепенно преминете към леко бягане. След това можете да започнете със същинската тренировка.

  • Напъни напред с гири

Вземете по една гиричка (1 кг.) във всяка ръка. Застанете в изправено положение с леко разтворени крака. Крачка напред с десен крак, като отпускате цялата тежест. Приберете крака в изходна позиция и повторете с другия крак. Упражнението стяга дупето, бедрата и натоварва прасците. Повторете упражнението 20 пъти.

Внимание: Дръжте гърба изправен и брадичката вдигната през цялото време. Неправилната стойка най-малкото ще ви донесе болки в гърба и раменете

Добави описание

  • Лицеви опори

Лицевите опори са трудно за изпълнение, но ефективно упражнение. Вдигнете летвата, като вдигнете краката. Изпълнявано по този начин, упражнението стяга дупето. Нужни са 10 повторения.

Внимание: Бъдете внимателни и не претоварвайте китките си, за да не се стигне до травма

Добави описание

  • Повдигане на таза от лег

Повдигане на таза от лег е изключително популярно и ефективно упражнение за дупе. Добавете трудност като поставите краката на по-високо място. Докато повдигате таза, ръцете са пуснати край тялото. Повторете упражнението 20 пъти.

Внимание: Желателно е да сте легнали на някаква постелка, а не директно на пода (ако го правите у дома). Иначе рискувате натъртвания на гръбнака и болки в гърба и раменете.

 

Добави описание

Упражнения за бразилско дупе >>>

Стегнете дупето! >>>

  • Кардио упражнения

Не забравяйте да разнообразите тренировката си с кардио упражнения. 15 минути на кростренажора при умерено натоварване или 25-30 минути вървене на пътеката, ако сте твърде уморени. 

Кардио тренировка в зала >>>

Табата - фитнес за напреднали >>>

Тренировката за фигура "Круша" комбинира упражнения за долната част на тялото с кардио упражнения. Не забравяйте, че не можете да промените структурата на тялото си. Затова извлечете най-доброто от тялото си, като стегнете проблемните зони.

15.05.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фитнес съвети за фигура "Круша"".

Още от "Полезно"

30-минутна програма извайва тялото

30-минутна програма извайва тялото

30-минутна програма топи тлъстините и извайва тялото.

Как да избираме спортни обувки?

Как да избираме маратонки?

Обувките са най-важното, когато говорим за спортуване. Правилната позиция на стъпалото не само повишава ефективността на тренировката, но и ви предпазва от травми. Вижте няколко съвета как да избирате маратонки?

4 съвета, с които да превърнете тренировката в навик

4 съвета, с които да превърнете тренировката в навик

Докато някои хора са напълно погълнати от спорта и не могат да си представят живота без тренировки, за повечето физическите натоварвания са нещо неприятно. Ако вие сте от втория тип, прочетете 4 съвета, с чиято помощ може да превърнете упражненията в навик.