Фитнес съвети за фигура "Круша"

0 коментара0/5

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип "Круша"

Фитнес съвети за фигура "Круша"
Фитнес съвети за фигура "Круша"

Специфики на фигура "Круша" и проблемни зони

Дамите с фигура "Круша", също като "Ябълките", имат много женствено излъчване. При тях се забелязват тесни рамене и по-широка долна част на тялото.

Модни съвети за фигура "Круша" >>>

Проблемните зони за фигура "Круша" са ханшът и бедрата. Освен това дамите с такова тяло трябва интензивно да работят за стегнато дупе, което да допринесе за секси излъчването.

Фитнес съвети за фигура "Ябълка" >>>

Примерна тренировка за фигура "Круша"

Винаги започвайте тренировката с поне 5-10 минути загрявка. Най-добре е да повървите на пътеката, като постепенно преминете към леко бягане. След това можете да започнете със същинската тренировка.

  • Напъни напред с гири

Вземете по една гиричка (1 кг.) във всяка ръка. Застанете в изправено положение с леко разтворени крака. Крачка напред с десен крак, като отпускате цялата тежест. Приберете крака в изходна позиция и повторете с другия крак. Упражнението стяга дупето, бедрата и натоварва прасците. Повторете упражнението 20 пъти.

Внимание: Дръжте гърба изправен и брадичката вдигната през цялото време. Неправилната стойка най-малкото ще ви донесе болки в гърба и раменете

Добави описание

  • Лицеви опори

Лицевите опори са трудно за изпълнение, но ефективно упражнение. Вдигнете летвата, като вдигнете краката. Изпълнявано по този начин, упражнението стяга дупето. Нужни са 10 повторения.

Внимание: Бъдете внимателни и не претоварвайте китките си, за да не се стигне до травма

Добави описание

  • Повдигане на таза от лег

Повдигане на таза от лег е изключително популярно и ефективно упражнение за дупе. Добавете трудност като поставите краката на по-високо място. Докато повдигате таза, ръцете са пуснати край тялото. Повторете упражнението 20 пъти.

Внимание: Желателно е да сте легнали на някаква постелка, а не директно на пода (ако го правите у дома). Иначе рискувате натъртвания на гръбнака и болки в гърба и раменете.

 

Добави описание

Упражнения за бразилско дупе >>>

Стегнете дупето! >>>

  • Кардио упражнения

Не забравяйте да разнообразите тренировката си с кардио упражнения. 15 минути на кростренажора при умерено натоварване или 25-30 минути вървене на пътеката, ако сте твърде уморени. 

Кардио тренировка в зала >>>

Табата - фитнес за напреднали >>>

Тренировката за фигура "Круша" комбинира упражнения за долната част на тялото с кардио упражнения. Не забравяйте, че не можете да промените структурата на тялото си. Затова извлечете най-доброто от тялото си, като стегнете проблемните зони.

15.05.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Фитнес съвети за фигура "Круша"".

Още от "Полезно"

5 ползи за здравето от разходка в гората

5 ползи за здравето от разходка в гората

Разходката в гората е едно от най-полезните и страхотни неща, които може да направите в слънчевите и почивните си дни. Разберете кои са 5-те ползи за здравето от разходката в гората и защо си струва още сега да планирате едно „бягство” в гората.

Виняса Флоу Йога с Шон Корн

Виняса Флоу Йога с Шон Корн

Какво е Виняса Флоу Йога? Шон Корн - един от най-търсените йога учители в Холивуд за същността на Виняса Флоу Йога, практиките “The Body and Beyond” и „Detox Flow“ в ексклузивно интервю за Rozali.com.

Моята нова фигура

Моята нова фигура

Да влезем във форма – с всеки изминал ден това става все по-належащо, но как? Кой спорт да изберем – тае-бо или йога, кик-бокс или пилатес, слайд или класически фитнес? Ето някои от най-модерните възможности за извайване на тялото