Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

1 коментар0/5

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип „Пясъчен часовник“.

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"
Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Специфики и проблемни зони на фигура „Пясъчен часовник“

Специфични за фигура "Пясъчен часовник" са тънката талия и по-пищните бедра и бюст. Заради извивките, фигурата "Пясъчен часовник" е една от най-женствените.

Модни съвети за фигура Пясъчен часовник >>>

Най-големият проблем на фигурите "Пясъчен часовник" е, че когато пълнеят, пълнеят навсякъде. Нужни са им тренировки, които да натоварват различните части на тялото. Най-проблемната им зона, подобно на фигура "Круша", са бедрата.

Примерна тренировка за фигура Пясъчен часовник

Загрявка: Както всяка фитнес тренировка, започнете със загрявка. 10 минути на кростренажора или на пътеката са достатъчни. Преминете към лек вървеж на пътеката. Загрейте добре краката и ръцете, за да се предпазите от контузии.

  • Напади напред

Започнете с едно от най-популярните фитнес упражнения – напади напред. Вземете по една лека гиричка във всяка ръка. Изнесете десния крак напред. Приберете крака в изходна позиция и изнесете левия крак. Повторете упражнението 30 пъти. Нападите са подходящи, защото стягат дупето и бедрата.

Стегнете дупето >>>

5 упражнения за изваяни бедра >>>

3 лесни упражнения за стегнати бедра >>>

Добави описание

Ако имате проблем с баланса в началото, превете нападите без гирички, за да използвате ръцете за баланс

  • Странично повдигане

Застанете на едната страна, като изпънете краката. Навийте на руло една хавлия и я сложете между бедрата си, за да не се допират едно в друго. Сгънете ръката в лакътя и се подпрете на нея. Вдигайте тялото и го отпускайте 10 пъти. Направете 2 или 3 серии. Страничното повдигане на тялото е идеално упражнение за коремната мускулатура и за стягане на талията.

7 лесни упражнения за плосък корем >>>

Упражнения за коремните мускули >>>

Добави описание

  • Коремни преси

Класическите коремни преси са перфектни за стягане на корема. Извивайте леко тялото наляво и надясно при повдигането за допълнителна трудност. Направете 3 серии от по 10коремни преси.

 

Добави описание

Любопитно: За допълнителна трудност, сложете краката на по високо място или ги преплетете както е показано

Добре е да завършите тренировката с 15 минути кардио упражнения.

Фитнес съвети за фигура "Ябълка" >>>

Фитнес съвети за фигура "Круша" >>>

22.05.2014/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Блум

От Блум22.05.2014, 14:57 ч.

3 пъти по 10 коремни...с това какво ще постигнат? Минимум 30 коремни трябва да съдържа една серия, а се правят по 4 серии на тренировка с едно упражнение /хубаво е да не е само едно за мускулна група./ И с тези гирички от по...

Виж всички коментари за "Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"".

Още от "Полезно"

Бърз и ефективен метод  за оформяна на тялото с технология на 21 век

Бърз и ефективен метод за оформяна на тялото с технология на 21 век

Специалният метод за трениране EMS (електромускулна стимулация) е популярен в цяла Европа.

Парна баня – подарък за тялото и душата

Парна баня – подарък за тялото и душата

Подарете си парна баня в навечерието на коледните и новогодишните празници. Половин час в топлото помещение ще награди тялото и душата ви с истинската наслада на пълния релакс.

Фитнес за двама

Фитнес за двама

Фитнес за двама е най-добрата светивалентинска изненада. С каква физическа активност да се заемете зависи от личните и споделените ви предпочитания. Помнете, че двойките, които се забавляват заедно, остават заедно.