Кога е време да смените спортния екип?

0 коментара0/5

Спортният екип е нещо, без което не можете, ако сте от редовните трениращи. Подходящите и специализирани спортни стоки са задължителни, но и техният живот не е вечен. Научете кога е време да смените спортния си екип.

Кога е време да смените спортния екип?
 © iStock

Ако тренирате редовно, вероятно вече сте инвестирали в подходящи спортни дрехи и маратонки. В зависимост от вида тренировка, на вас са ви необходими различни неща. Най-общо казано обаче, за да тренира на една жена ѝ трябват: удобни спортни обувки, клин, тениска/потник и спортен сутиен.

Инвестицията в качествени спортни стоки със сигурност си струва, тъй като по този начин тренировките ви ще бъдат много по-приятни и най-важното – комфортни.

И все пак не очаквайте, че професионалният чифт маратонки ще бъде вечен. Като всички други дрехи или обувки, спортният ви екип има нужда от подновяване. На колко време трябва да се случва това зависи най-вече от честотата на вашите тренировки.

Как да изберете перфектния екип за тренировки >>>

Въпреки известното отклонение заради индивидуалните нужди на всеки трениращ, има някои общи правила:

Кога е време да смените различните части от спортния екип?

Маратонки

Добре е маратонките да сме сменяват на всеки 500-800 километра. Ако сте редовни в тичането, това означава, че трябва да си купувате нови маратонки на всеки шест месеца.

Добави описание

Прочетете още:

Как да избираме маратонки?

Спортен сутиен

Спортният сутиен трябва да смените тогава, когато усетите, че се разхлабва. Например – вдигате ръце и сутиенът се размества. Обикновено подмяната на спортния сутиен трябва да бъде на около една година, особено ако тренирате по-често.

Спортен клин

Що се отнася до спортния клин, отново няма конкретен срок за смяна, който да важи за всички хора. Освен това като при другите части от спортния екип - много от зависи качеството на стоката. До голяма степен продължителността на „живота” на спортния клин се определя от това до колко качествен е той. Със сигурност трябва да го смените, ако материята се захабява, излизат влакна от плата и.или клинът се е разтегнал. Най-общо казано подмяната на спортния клин трябва да се случва между всеки шест месеца и година.

Спортен топ

Отново – в зависимост от вида и качеството на топа (тениска, потник) може да го носите от шест месеца до пет години.

20.04.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кога е време да смените спортния екип?".

Още от "Полезно"

4 съвета, с които да превърнете тренировката в навик

4 съвета, с които да превърнете тренировката в навик

Докато някои хора са напълно погълнати от спорта и не могат да си представят живота без тренировки, за повечето физическите натоварвания са нещо неприятно. Ако вие сте от втория тип, прочетете 4 съвета, с чиято помощ може да превърнете упражненията в навик.

Хранителни добавки, елате ни на помощ!

Хранителни добавки, елате ни на помощ!

Съвсем ясно е, че основните оръжия в борбата с килограмите са балансираното хранене и двигателната активност. Но съвременната наука предлага още едно средство – хранителните добавки, ускоряващи топенето на излишните мазнини.

Тонизиращи упражнения

Тонизиращи упражнения

Трябват ви упражнения, с които да тонизирате цялата мускулатура, без да се натоварвате прекалено. Пролетта се задава, а с нея пристига и пролетната умора. Да вдигнем тонуса с няколко леки и приятни упражнения.