Когато се теглим – правила и съвети

0 коментара0/5

Кантарът може да е най-големият ни враг и най-добрият ни приятел. С негова помощ можем да следим дали успяваме да се преборим с килограмите и дали диетата ни има успех. Вижте някои полезни правила и съвети

Когато се теглим – правила и съвети
Когато се теглим – правила и съвети © архив
  • Теглете се най-много веднъж седмично

Тегленето не трябва да е мания. Затова си създайте лично правило колко често да се теглите. Веднъж седмично е достатъчно, за да получите обективна представа за напредъка в борбата с килограмите.

Според проучвания жените, жените, които се теглят по-често, имат негативна представа за тялото си и по-ниско самочувствие като цяло.

Нормално е теглото ви да варира и да не сте едни и същи килограми Добави описаниенапример всяка сутрин. Теглото може да е различно и зависи от това колко вода сте изпили, дали сте хапвали повече солени храни или сте изпили повече алкохол и задържате течности.

  • Теглете се сутрин

Най-доброто време за теглене е рано сутрин. Минали са няколко часа от последното ви хранене, все още не сте приели никакви храни и напитки, които да повлияят на теглото ви дори малко.

  • Теглете се по бельо

Този съвет важи по-скоро за хората, за които дори килограм отгоре може да да ги накара да се чувстват дискомфортно. Затова е най-добре да се теглите по бельо, за да елиминирате всички субективни фактори.

  • Винаги използвайте един и същи кантар

Най-сигурният начин да знаете истинския си напредък е като се теглите на един и същи кантар. Не се подлъгвайте да се качвате на всеки кантар, на който попаднете. Вземете си един у дома, за да следите теглото си в удобно за вас време.

  • Водете си дневник

Най-сигурният начин да проследите (не)успеха си в борбата с килограмите е като си водите дневник. Достатъчно е да записвате измерените веднъж седмично килограми. Не забравяйте, че плавното сваляне на килограми е по-добро от рязкото. Вероятността от ужасяващия мнозина йо-йо ефект също е по-малка.

Когато се теглим – правила и съвети

  • Кантарът не трябва да е единственият ви ориентир

Килограмите не са единсвеният маркер, който следите, когато искате да отслабнете. Важно е как се чувствате физически и психически. Ако пък заедно с диетата сте започнали тренировки, следете обиколката на бедрата и талията например. Мускулите тежат повече от мазнините. Затова може да качвате килограми, а в същото време да изглеждате и да се чувствате по-добре.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Когато се теглим – правила и съвети".

Още от "Полезно"

Яжте често и по малко

Яжте често и по малко

Яжте често и по малко – съвет на диетолозите, който подкрепяме с двете ръце. Редовното хранене на малки порции води до по-бързо отслабване, ускорява метаболизма и намалява риска от редица заболявания.

С какви спортни обувки да тренираме?

С какви спортни обувки да тренираме?

Спортните обувки са най-важната част от екипировката на активно спортуващите. Те пряко влияят на начина, по който тичаме или изпълняваме друг вид фитнес активност. Какви спортни обувки да изберем?

Фитнес на голяма височина

Фитнес на голяма височина

При фитнеса на по-голяма височина се постигат по-добри резултати. Спортният консултант Паоло Алберати провежда изследвания върху тренирането на високо на прохода Пордой и на Етна, и стига до някои съществени изводи.