Когато се теглим – правила и съвети

0 коментара0/5

Кантарът може да е най-големият ни враг и най-добрият ни приятел. С негова помощ можем да следим дали успяваме да се преборим с килограмите и дали диетата ни има успех. Вижте някои полезни правила и съвети

Когато се теглим – правила и съвети
Когато се теглим – правила и съвети © архив
  • Теглете се най-много веднъж седмично

Тегленето не трябва да е мания. Затова си създайте лично правило колко често да се теглите. Веднъж седмично е достатъчно, за да получите обективна представа за напредъка в борбата с килограмите.

Според проучвания жените, жените, които се теглят по-често, имат негативна представа за тялото си и по-ниско самочувствие като цяло.

Нормално е теглото ви да варира и да не сте едни и същи килограми Добави описаниенапример всяка сутрин. Теглото може да е различно и зависи от това колко вода сте изпили, дали сте хапвали повече солени храни или сте изпили повече алкохол и задържате течности.

  • Теглете се сутрин

Най-доброто време за теглене е рано сутрин. Минали са няколко часа от последното ви хранене, все още не сте приели никакви храни и напитки, които да повлияят на теглото ви дори малко.

  • Теглете се по бельо

Този съвет важи по-скоро за хората, за които дори килограм отгоре може да да ги накара да се чувстват дискомфортно. Затова е най-добре да се теглите по бельо, за да елиминирате всички субективни фактори.

  • Винаги използвайте един и същи кантар

Най-сигурният начин да знаете истинския си напредък е като се теглите на един и същи кантар. Не се подлъгвайте да се качвате на всеки кантар, на който попаднете. Вземете си един у дома, за да следите теглото си в удобно за вас време.

  • Водете си дневник

Най-сигурният начин да проследите (не)успеха си в борбата с килограмите е като си водите дневник. Достатъчно е да записвате измерените веднъж седмично килограми. Не забравяйте, че плавното сваляне на килограми е по-добро от рязкото. Вероятността от ужасяващия мнозина йо-йо ефект също е по-малка.

Когато се теглим – правила и съвети

  • Кантарът не трябва да е единственият ви ориентир

Килограмите не са единсвеният маркер, който следите, когато искате да отслабнете. Важно е как се чувствате физически и психически. Ако пък заедно с диетата сте започнали тренировки, следете обиколката на бедрата и талията например. Мускулите тежат повече от мазнините. Затова може да качвате килограми, а в същото време да изглеждате и да се чувствате по-добре.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Когато се теглим – правила и съвети".

Още от "Полезно"

Спа релакс – сауна, парна баня и джакузи

Спа релакс – сауна, парна баня и джакузи

Сауна, парна баня и джакузи – триото, което може да разтопи всеки. Най-добрият фитнес по празниците е блаженият мързел. Отдайте му се на топло и релаксиращо място – сауна, парна баня или джакузи.

Фитнес и хранителни добавки

Фитнес и хранителни добавки

Фитнес без хранителни добавки - немислим за феновете на изразената мускулатура. Почитателите на естествените форми предпочитат “натуралния” фитнес и се пазят от всякакви хранителни добавки. Кои хранителни добавки са най-подходящи за фитнес?

10 неща, които трябва да имате в чантата за фитнес

10 неща, които трябва да имате в чантата за фитнес

Кои са задължителните неща, с които трябва да разполагате всеки път, когато ходите на фитнес? От спортни обувки за фитнес до козметика – разберете кои са 10-те неща, които трябва да имате в чантата си за фитнес.