Колко калории изгаряме, докато домакинстваме?

1 коментар0/5

Ако не ви остава време да отскочите до фитнеса, винаги можете да изгорите няколко калории като наваксате с домакинските задължения. Вижте колко калории горите, докато почиствате у дома.

Колко калории изгаряме, докато домакинстваме?

Някои от домакинските дейности като пускане на прахосмукачка и готвене изгарят повече калории, докато миенето на чинии например  - доста по-малко. Последното обаче не бива да ви обезкуражава. Замислете се колко много дребни нещица вършите у дома – като сгъването на дрехи, оправянето на леглото сутрин или подреждането на шкаф в кухнята. Може да се окаже, че вършенето на ежедневните домакински задължения изгаря не по-малко калории от една лека фитнес тренировка.

Колко калории горят домакинските задължения?

Пускането на прахосмукачка винаги е едно от най-изтощителните занимания, когато говорим за домакинска работа. Затова и изгаря много калории. За 30 минути чистене с прахосмукачка ще се отървете около 120 калории.

<<< Фитнес салон у дома >>>

Чистенето на банята също е неприятно и доста трудоемко задължение. С него можете да изгорите 120-130 калории за половин час усилено търкане.

<<< Топ 7 фитнес упражнения вкъщи >>>

Макар да ви се струва, че миенето на чинии няма как да изгори и една калори, грешите. 15 минути на мивката сутрин или след вечеря ще ви помогнат да се отървете от 30-40 калории. Малко повече калории се изгарят, докато триете прах - около 70 за 15 минути. Ако обаче почистването на домашния прах включва катерене по столове, сваляне и подреждане на разни предмети от рафответе, можете да изгорите до 100 калории.

Добави описание

Горене на калории покрай децата

Около децата, особено по-малките, има куп задължения – носене на ръце, тичане след тях на детската площадка и какво ли още не. Припомняйте си това, когато съжалявате, че не ви остава време да отскочите до фитнес залата. Носенето на ръце на детето изгаря около 50 калории само за 15 минути.

<<< Долу на калориите >>>

Когато излезете навън с хлапето, разбирате колко изненадващо бързи могат да са малките деца. В по-ранна възраст се налага дори да тичате след тях. Приемете го все едно е упражнение на пътеката или велоергометъра във фитнеса. Половин час търчане след детето ще ви помогне да се отървете от около 150 калории.

<<< Бягането в парка - източник на здраве и добра форма >>>

Разходка с домашния любимец

Разходката с домашния любимец е чудесен начин да се раздвижите на чист въздух. Дори обикновеното вървене може да ви помогне да изгорите излишните калории от изядения вчера сладкиш. За 30 минути разходка с кучето, която не включва джогинг, можете да изгорите почти 100 калории.

06.02.2014/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Leana

От Leana06.02.2014, 13:18 ч.

Така е, но ако го правим с настроение. Иначе всичко завършва с шоколада и ендорфините му. 600 калории в 100г.

Виж всички коментари за "Колко калории изгаряме, докато домакинстваме?".

Още от "Полезно"

Мускулите помнят упражнения

Мускулите помнят упражнения

През лятото повечето жени се отпускат и забравят да правят ежедневната си гимнастика. Мускулите обаче имат "памет".

5 мита за йогата

5 мита за йогата

Йогата е все по-популярна, тъй като практикуването ѝ предоставя множество ползи за здравето на физиката и ума. Въпреки това обаче все още съществуват много митове, свързани с йога. Кои са те, разберете сега.

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Фитнес съвети за фигура "Пясъчен часовник"

Фитнес режимът ви трябва да е съобразен освен с физическите възможности, така и със специфичната структура на тялото ви. Вижте как да тренирате, ако имате фигура тип „Пясъчен часовник“.