Най-актуалните тренировки през 2017 година

0 коментара0/5

Кои ще бъдат най-популярните тренировки през 2017 година? От бокса, през мегаформера до денс кардиото – това са само част от тренировъчните тенденции за следващата година. Вижте кои ще са най-актуалните тренировки през 2017 година.

Най-актуалните тренировки през 2017 година
 © iStock

С края на 2016 и приближаването на новата година човек винаги започва да прави равносметки, както и да си поставя нови цели. Много пъти тези цели са свързани с по-добрия външен вид и грижата за тялото.

Ако и вие сте от хората, в чийто списък за 2017 година присъства думата „тренировка”, то задължително трябва да разберете какво ще бъде популярно през следващите 12 месеца.

Вижте кои са най-актуалните тренировки за 2017 година – може би именно сред тях ще откриете своята страст! В случай, че пък сте от редовно трениращите, винаги може да опитате нещо ново и интересно, с което да поддържате своята форма.

Бокс

В световен мащаб боксът вече не е само силов спорт, в който сили мерят мъже с внушителни тела. Всъщност появяват все повече бутикови боксови зали, предлагащи класове за начинаещи ентусиасти, които искат да опитат от тръпката на бокса. И ако си мислите, че боксът е само за мъже и че с него едва ли може да оформите красиво тяло, то грешите. Доказателство за това е невероятният бразилски модел Адриана Лима, която е един от най-големите почитатели на бокса като тренировка. Не е нужно да излизате срещу някого на ринга, за да се боксирате. Бокс тренировките могат да бъдат индивидуални, а някои от тях дори могат да се практикуват у дома.

Добави описание

Адриана Лима след изтощителна бокс тренировка и дефилирайки на шоуто на Victoria`s Secret в Париж; Снимки: Instagram и Guliver/Gettyy

Прочетете още:

Моделите проговарят: Топ съвети за перфектно тяло >>>

Мегаформер (Методът Лагрий)

Мегаформерът е нов уред, който предлага комплексна тренировка, развиваща силата и мускулната издръжливост. Много хора сравняват упражненията с мегаформер с пилатес и описват преживяното като „най-тежката тренировка” изобщо. Много вероятно е след първите тренировки с мегаформера да ви измъчва мускулна треска. Класовете с мегаформера се осланят на метода на Лагрий, кръстен на треньора и създател на мегаформера – Себастиан Лагрий. При него се обръща особено внимание върху продължителността на упражнението, а не толкова върху неговото повторение. Ето нещо ново и интересно, което със сигурност ще бъде актуално през 2017 година.

Денс кардио

Много хора искат да тренират по начин, който да не чувстват като упражнение. По тази причина денс кардио тренировките ще бъдат една от най-актуалните фитнес тенденции през 2017 година. В САЩ броят на залите, предлагащи денс кардио се увеличава много бързо. До този момент само в Ню Йорк броят им е 305. Хубавото на денс кардиото е, че практикуващите го се чувстват по-скоро като на парти, отколкото като на тренировка. В интернет има видеоклипове с денс кардио, които може да правите и у дома.

Вижте примерна денс кардио тренировка в следващото видео:

Смесени тренировки

През 2017 година смесените тренировки също ще бъдат актуални. В световен мащаб се наблюдава тази тенденция – една сесия да обединява елементи от две или повече различни тренировки. По този начин се изгарят повече калории, не се натоварват само едни и същи мускулни групи, както и тренировките никога не омръзват, тъй като са разнообразни.

Мобилни приложения

Смартфоните вече са част от ежедневието на голяма част от хората. Ето защо е напълно нормално те да се използват и като средство за тренировки. Има голям брой мобилни приложения, които са специално разработени в помощ на самостоятелната тренировка и те ще стават все по-актуални и през следващата 2017 година. Предимството им е, че предлагат много различни упражнения, както и следят индивидуалното спортно развитие на всеки трениращ.

Вижте още по темата:

Най-добрите мобилни приложения за фитнес

Тренировки на живо

Добре дошли в бъдещето и по-специално в 2017 година, когато тренировките на живо ще бъдат истински хит. Благодарение на тях, може да опитвате нови и вълнуващи упражнения, без значение в коя точка на земното кълбо се намирате.

08.12.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Най-актуалните тренировки през 2017 година".

Още от "Полезно"

Кажете „сбогом” на любовните дръжки

Кажете „сбогом” на любовните дръжки

Ако искате да се разделите с любовните си дръжки, известният треньор Гунар Петерсон може да ви помогне. Кажете „сбогом” на любовните си дръжки със съветите на Гунар Петерсон.

Джогингът

Джогингът

Това е идеалният спорт за всеки ден, защото всеки може да походи пеша в градината, парка, дори на работното си място по време на обедната почивка.

Фитнес грешки на жените

Фитнес грешки на жените

Ходите на фитнес редовно или тренирате упорито вкъщи. Обаче времето минава, а резултатите са нулеви. Обвинявате фитнеса, че е неефективен и спирате. А дали не допускате грешки, докато тренирате?