Вумбилдинг – фитнес за вагиналните мускули

9 коментара3/5

Вумбилдинг (“вум” - “вагинално управляеми мускули”) е система от фитнес упражнения за вагиналните мускули. Вумбилдинг развива вагиналната мускулатура и издига секса до неподозирани висоти. Вумбилдинг е много повече от фитнес. 


вумбилдинг - фитнес за вагиналните мускули

Жените, които практикуват вумбилдинг се славят като най-добрите любовници и секс фурии. Техниките за трениране на вагиналните мускули се практикуват още от древността от гейшите в Япония и жриците на любовта в Китай. Вкама сутра, тантра и дао сексът са описани подробни методи за развиване на вагиналната мускулатура. През 40-те години на миналия век д-р Арнолд Кегел създава програма от упражнения за вагиналните мускули, но тя е насочена предимно към жените, които имат уринарни нарушения след тежко раждане. Известният гинеколог дори изобретява уред, който измерва силата на вагиналните мускули. Много жени без здравословни проблеми се запалват по упражненията на Кегел, за да подобрят сексуалния си живот. Но тези упражнения натоварват само част (около 1/3) от вагиналните мускули.  

Системата от фитнес упражнения вумбилдинг е създадена от инж. Владимир Муранивский. Методиката, разработената от известния руснак, активизира пасивните вагинални мускули само за няколко седмици. Фитнес системата вумбилдинг превръща жените в секс богини. Но вумбилдинга има и допълнителни ползи:     
  • вумбилдинг - фитнес за вагиналните мускулиФитнес тренировката на вагиналните мускули стимулира кръвоснабдяването и хормоналния обмен, поддържа баланса на вагиналната микрофлора и повишава имунитета на интимните части.
  • Вумбилдингът забавя климакса и удължава сексуалната младост на жените.
  • Фитнес тренировката на вагиналните мускули облекчава раждането и помага на жените по-бързо да възвърнат формата си след раждане.
  • Вумбилдингът може да се използва като естествено средство за контрацепция. Добре развитите вагинални мускули и шийка на матката могат да изтласкат семенната течности да предпазят от нежелана бременност.
  • Фитнес тренировката на вагиналните мускули подобрява мъжката потентност. Еластичната и силна влагалищна мускулатура удължава мъжката ерекция.
  • Вумбилдингът е чудесна антицелулитна терапия. Тренирането на вагиналните мускули натоварва също бедрените, седалищните и коремните мускули. Засиленото кръвообращение в интимната област подобрява състоянието на кожата в областта на ханша.
  • Фитнес тренировката на вагиналните мускули стимулира производството на феромони, които привличат представителите на противоположния пол.
Фитнес техники за развиване на вагиналните мускули

Като начало, трябва да определите кои са вагиналните ви мускули. Не е трудно. Просто опитайте умишлено да спрете уринирането и ще усетите кои мускули се напрягат. След това опитайте да ги напрегнете сами и ги задръжте напрегнати за около 10-20 секунди (научете се да свивате вагиналните мускули, без да свивате бедрените, седалищните или коремните мускули).

вумбилдинг - фитнес за вагиналните мускулиВагиналните мускули се разделят на 3 части – долни (на входа на влагалището), средни (мускулите на самото влагалище) и горни (до шийката на матката). Следващата стъпка е да редувате напрягане и отпускане на вагиналните мускули, колкото се може по-бързо. Последната част от тренировката включва напъване като при раждане. Започнете с тренировка от 10 бавни задържания и отпускания, 10 бързи задържания и отпускания и 10 напъвания по 5 пъти дневно. Всяка седмица добавяйте по 5 повторения, докато станат по 30.

Вумбилдингът е още по-ефективен с използване на специален тренажор или на вагинални топчета, които се продават и в секс магазините. Намажете топчетата с лубрикант и ги вкарайте във влагалището. Напрегнете долните мускули, поемете дълбоко въздух и опитайте да обхванете топчето с вагиналните мускули в средната част. След това опитайте да движите топчето нагоре-надолу и наляво-надясно. Като напреднете в изпълнението, включете и горната част на вагиналните мускули.

Внимание! Вумбилдингът е противопоказен при бременност и остри вагинални инфекции.

11.03.2010/Биляна Божилова

9 коментарaДобави коментар »

ивон

От ивон06.08.2010, 11:54 ч.

заинтересована сам но пове4еинформазиа от каде струвами се малко слозно

Виж всички коментари за "Вумбилдинг – фитнес за вагиналните мускули".

Още от "Полезно"

Ходене на босо – фитнес за тялото, релакс за стъпалата

Ходене на босо – фитнес за тялото, релакс за стъпалата

Ходенето на босо се превърна в новата фитнес мания. Ходенето без обувки или маратонки също изисква физически усилия, а същевременно може да предотврати травми, водещи до различни заболявания.

Когато мускулите прегреят

Когато мускулите прегреят

Фитнес, спорт....мускулна треска. Финалът винаги ли е един и същ?

Опознай тялото си, за да го оформиш

Опознай тялото си, за да го оформиш

Познавате ли тялото си? Най-важният въпрос преди да се заемете да го оформяте. Всяко тяло е индивидуално, както всеки човек е личност. Помощта от специалисти е полезна, но истинският познавач на вашето тяло сте самите вие.