Що е то здравословна джиротоника?

0 коментара0/5

Джиротониката е нов метод от упражнения, с които се заздравяват мускулите и ставите. Джиротониката също така подобрява сърдечно-съдовата дейност. Сред най-върлите й почитатели е актрисата Натали Портман. Вижте що е то здравословна джиротоника.

Що е то здравословна джиротоника?
Що е то здравословна джиротоника?

Как се ражда идеята за джиротоника?

Джиротониката е комбинация от упражнения за разтягане, комбинирани с правилно дишане. Методът джиротоника и подобният джирокинеза са разработени от румънския танцьор Джулио Хорват. Джулио страдал от всевъзможни травми през цялата си кариера. Постоянно имал болки в мускулите и ставите. Единственият начин да ги облекчи били лекарствата. Вместо да пие хапчета, Джулио решил да разработи серия от упражнения, които да му помогнат с болките. Така създал джиротониката и джирокинезата. При тях се комбинира лечебното действие на няколко спорта. От йогата е заимствано правилното дишане за тонус и подобряване на сърдечната дейност.

Какво представлява джиротониката?

Джиротониката съчетава в себе си елементи отйога, танци, гимнастика, плуване и тай-чи. Упражненията се правят задължително с инструктор. Той следи за правилното им изпълнение.

Вижте също:

Йога асани за начинаещи

Йога асани за здраве и тонус

Добави описаниеДжиротониката се прави на специални уреди. Те приличат на фитнес уреда гладиатор. Към него обаче има прикрепени елементи, които помагат за разтягането на мускулите.

Джиротониката е холистичен метод, при който упражненията следват естествените движения на тялото. Тук няма резки движения, няма опасност от контузии, ако тренирате със специалист. Треньорите са специално обучени. Всички трябва да имат сертификат от школата на Джулио Хорват. Треньорите владеят добре всеки от спортовете, които съставят джиротониката.

Джиротониката и здравето

Джиротониката облекчава болките в гърба и кръста. Помага за отпускане на мускулите и ставите.

Правилното дишане има дългосрочен ефект върху сърцето. Джиротониката може да бъде превенция на сериозни сърдечно-съдови заболявания.

Hip Hop Heels - тренировка на токчета

Капойера носи радост

Джиротониката е подходяща за хора, чиято работа е физически натоварваща. Тя отпуска мускулите и ставите. Затова се препоръчва за спортисти, които често страдат от травми и хронични болки.

06.11.2013г./ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Що е то здравословна джиротоника?".

Още от "Полезно"

5 начина да премахнете коремните мазнини

5 начина да премахнете коремните мазнини

Коремът е една от най-проблемните зони в човешкото тяло и често хората се затрудняват да свалят натрупаните мазнини там. Ако и вие искате да се сдобиете с по-стегнат и плосък корем, прочетете няколко полезни съвета.

Фитнес по естествен начин

Фитнес по естествен начин

Фитнесът трябва да се случва по естествен начин. Природата е създала мускулите, костите и сухожилията, за да работят в хармония. Мускулите генерират най-голяма сила, когато се тренират в идеалната равнина на движение.

Мускулите помнят упражнения

Мускулите помнят упражнения

През лятото повечето жени се отпускат и забравят да правят ежедневната си гимнастика. Мускулите обаче имат "памет".