Тренировка според типа личност

0 коментара0/5

Каква тренировка е най-подходяща за вас? Отговорът зависи от това какъв тип е вашата личност. За да разберете как да тренирате по най-добрия начин, научете повече за тренировката според типа личност.

Тренировка според типа личност
 © iStock

Тренировките не са универсални за всички хора. Някои предпочитат интензивното кардио, докато други намират блаженство в ежедневното практикуване на йога. Има и хора, които харесват да се разхождат дълго сред природата.

В каквато и категория да се намирате вие самите, вероятно тя има нещо общо с вашия тип личност. И ако още все още не сте намерили своята любима тренировка или просто се упражнявате по здравословни причини, вижте коя тренировка е точната за вас според това каква личност сте.

Креативни личности

Ако сте креативна личност, която се интересува от изкуство, култура, музика или писане, то танците са перфектната тренировка за вас. Има достатъчно много разнообразие по отношение на танците, така че със сигурност ще намерите стила и средата, в която ще се чувствате най-добре. Танците като тренировка са вид творчески начин, с чиято помощ креативните личности могат да се упражняват с удоволствие.

Тереза Георгиева: За индийските танци с любов >>>

За народните танци като фитнес за душата и тялото >>>

Личности, които мразят планове

Ако сте от типа хора, които не обичат да се обвързват с планове, то ясно е, че и тренировките ви не би да бъдат по график. Няма смисъл да си купувате карта за фитнес, тъй като вероятно няма да я използвате достатъчно добре. Изобщо обвързването с даден вид тренировка не е препоръчително за личностите, които мразят планове. Те просто решават в последния момент какво и кога им се прави. Ограниченията им са дотолкова, колкото им позволяват собствените възможности.

Личности перфекционисти

Ако сте точни, подредени, организирани, вероятно сте свикнали да разчитате най-много на себе си. По тази причина за перфекционистите е подходяща добрата стара тренировка във фитнеса. Там личностите перфекционисти спокойно могат да разчертаят сами своето време, видове упражнения и времетраене. Перфекционистите искат винаги да са такива, ето защо най-добрата тренировка за тях е тази, при която не зависят от никой друг.

Личности „вечно отлагам”

Всеки човек има дни, в които просто се нуждае от допълнителен тласък най-често в лицето на приятел или любимия човек. Хората, които вечно отлагат всичко обаче, имат непрестанна нужда някой да ги мотивира. Ето защо за тях най-добрата тренировка е груповата и то в компанията на близък човек. За да поддържат интереса си, вечно отлагащите личности трябва да търсят групова тренировка с музика и мотивиращ инструктор.

Личности, които стават рано

Най-подходящата тренировка за хората, които обикновено стават рано, е йога. Дори 25-20 минути йога практика всяка сутрин може да зареди тялото с енергия и да направи деня по-добър.

Прочетете още:

Отслабване с йога – възможно ли е?

02.02.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Тренировка според типа личност".

Още от "Полезно"

Най-честите фитнес оправдания

Най-честите фитнес оправдания

Често ли ви се случва да сте убедени, че имате сериозни причини да не ходите на фитнес? Това са същински оправдания. Редовните фитнес тренировки не само подобряват физическата форма, но ни правят по-силни и по-мотивирани личности.

Кога е време да смените спортния екип?

Кога е време да смените спортния екип?

Спортният екип е нещо, без което не можете, ако сте от редовните трениращи. Подходящите и специализирани спортни стоки са задължителни, но и техният живот не е вечен. Научете кога е време да смените спортния си екип.

От 2010 тръгвам на фитнес

От 2010 тръгвам на фитнес

2010 е чудесно число за стартиране на редовен фитнес. Ключовата дума е “редовен”. Защото няма смисъл от епизодични прояви на фитнес ентусиазъм. Стройната и стегната фигура изисква упоритост и постоянство.