Във форма по празниците

0 коментара0/5

С наближаването на празниците започваме да мислим все повече за коледната трапеза и по-малко за тренировки. Вижте кои са най-големите диетични грехове по празниците и как да останем във форма по Коледа.

Във форма по празниците
Във форма по празниците

Студеното време, заледените тротоари и наближаващите празници са сред най-честите извинения да не посещаваме фитнеса през зимата. За упражнения у дома не остава време от приготвяне на домакинството за Коледа. Снегът пък отказва повечето ентусиасти  от бягане навън. Тренировките се разреждат и отделяме все по-малко време за фигурата си. Други искат да тренират, но все не им остава време покрай висенето около печката и непрестанно прииждащите роднини, приятели и гости. Вижте какви други прегрешения към диетата правим по празниците, както и нашите съвети как бързо и лесно да тренираме по празниците, когато е трудно да намерите време за упражнения.

Диета по Коледа?

Обикновено преди и по Коледа винаги се придържаме към някаква диета. Целта: да сме зашеметяващи в новогодишния тоалет. Спазването на диета по Коледа обаче не е много добра идея. Вижте защо.

  • Диетите ограничават менюто ви. Така ще пропуснете многото лакомства и празникът ви няма да е пълноценен
  • Отказването от определени храни може да обиди хората, на които гостувате. Все пак никой не е длъжен да приготвя отделно меню и за спазващите диета
  • Трудно е да готвите апетитни ястия и да не можете да опитате от тях. Заслужава ли си?

Добави описаниеФитнес и диетични грехове по празниците

В старанието си да не преяждаме и да сме във форма, допускаме редица фитнес и диетични грехове.

Коледни пости в диетата

Спирането на тренировките по празниците може да доведе до своеобразен йо-йо ефект. В комбинация с по-обилното хапване по Коледа, може да имате проблем да се съберете в новогодишния си тоалет. Предразположените към напълняване може да качат 3-4кг. Понякога връщането на толкова килограми може да е дори опасно за здравето - временно неразположение, умора, липса на настроение, дори депресия.

Празничното преяждане >>>

Най-често допусканата грешка е гладуването през деня за сметка на вечерята. Резултатът е, че се нахвърляте върху храната. Ще преядете, което е освен че разваля диетата, може да е опасно и за здравето.

Тренировки по празниците

Държите ли да тренирате и по празниците? Вижте нашите съвети как да се упражнявате  кратко, но ефективно.

Заменете продължителните тренировки с 10-минутно кардио. Сменете настройките на пътеката във фитнеса. Повишете трудността. Така и бягането за кратко ще е ефективно. Ако не ви се излиза отвън или до фитнеса, сменете упражнението. Скачайте на въже 10-15 минути. Най-добре е кардио упражненията да са сутрин на гладно.

Кой не скача на въже >>>

Другият вариант е да правите 3-4-минутни тренировки 3 пъти дневно. Комбинирайте кратки серии скачане на въже с по-спокойни упражнения, например клякания или вдигане на гирички.

Кардио тренировки с зала >>>

Ако живеете в апартамент, възползвайте се от стълбите. Бягайте нагоре-надолу по стълбите. Подобна тренировка е бърза и лесна. Няма нужда да обличате специални дрехи за фитнес. Достатъчно е да сложите спортните обувки. Качването по стълбите стяга прасците и дупето. Удобно е, защото се съчетава прекрасно със стоенето у дома по празниците

28.11.2013/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Във форма по празниците".

Още от "Полезно"

Отпусната кожа след отслабване – как да се справим?

Отпусната кожа след отслабване – как да се справим?

Няма по-голямо удоволствие за всеки, който е на диета, от реално свалените килограми. Понякога по-малкото килограми носят след себе си отпусната кожа. Вижте как бихте могли да се справите с отпуснатата кожа след отслабване.

Тренировка - сутрин или вечер?

Тренировка - сутрин или вечер?

Кое е най-подходящото време за тренировка – сутрин или вечер? Вижте кои са предимствата на сутрешната и на вечерната тренировка, за да прецените сами.

Стречинг за гъвкавост

Стречинг за гъвкавост

Стречинг за гъвкава фигура като на малко дете или на млада котка. Разтягането на мускулите може да ни върне еластичността от детските години, както и да ни помогне да запазим стройното си тяло с напредване на възрастта.