Във форма по време на почивка - 7 идеи

0 коментара0/5

Дойде сезонът на отпуските и ваканциите. Колкото и да обичаме почивката, не бива да забравяме грижата за тялото си. Вижте как да останем във форма по време на почивка

Във форма по време на почивка - 7 идеи
Във форма по време на почивка - 7 идеи
  • Плажът – по-добрият фитнес

Разходките и тичането на плажа рано сутрин и късно вечер със сигурност ще ви помогнат да останете във форма. Пясъкът не е твърда повърхност и оказва по-голямо съпротивление. Затова и бягането по плажа изгаря повече калории от обикновено. Препоръчваме ви времето рано сутрин или късно вечер, заради хладината и по-малкото хора на плажа. 

Фитнес на плажа >>>

Защо и как правилно да бягаме >>>

  • Гмуркане

Във форма по време на почивка - 7 идеиГмуркането е чудесен начин да раздвижите тялото си и да се порадвате на подводните красоти. Подходящи места за гмуркане ще откриете във всички части на българското Черноморие. Гмуркането изгаря около 300 калории, като основната причина за това е съпротивителната сила, която водата оказва на тялото.  

Дайвинг - приключение в дълбините >>>

  • Волейбол навсякъде

Чудесен начин за раздвижване, изгаряне на калории и приятно време с приятели. Не тръгвайте на почивка без волейболна топка. При облачно време или по-ниски температури можете да поиграете волейбол на пясъка. При високи температури пък няма нищо по-приятно от волейбол във водата. Плажният волейбол ви помага да изгорите средно около 600 калории.

Съвет: Волейболната топка не трябва да е надута „до последно“, освен ако не сте професионалисти. По-меката топка е по-лесна за разиграване на плажа и не оставя неприятни червенини по кожата ви

  • Водно колело

Водното колело е сред по-достъпните атракциони на плажа. Отново чудесно занимание за горене на калории и време с приятели. Водното колело е лесен начин да поддържате мускулите на краката и дупето стегнати. А какво по-хубаво на плажа от стегнато дупе?

Упражнения за бразилско дупе >>>

  • Плуване

Плуването си остава фаворит сред летните занимания. То е чудесен начин да се отървете от стреса и натрупаното напрежение. Докато плувате, можете да останете сами с мислите си. Плуването раздвижва всички мускули в тялото. При плуване изгаряте около 250 калории.

Плуване вместо фитнес >>>

Плуване за здраве >>>

  • Водни ски

Водните ски са забавен и малко по-екстремен начин да поддържате форма по време на почивка. Водните ски са малко по-скъпо и недостъпно удоволствие. Преди да се качите на ските, препоръчваме ви да вземете няколко урока от инструктор, за да избегнете травми. Ще се отървете от около 500 калории с водните ски.

Съвет: Водните ски са подходящи за хора с малко по-висока двигателна култура и изискват развити мускули на ръцете и краката, които могат да удържат на напрежението.

  • Правилно хранене

Не бива да забравяме и правилното хранене. Това, че сте на почивка, не означава, че вредните храни няма да се отразят на фигурата ви. Колкото и изкушаващи да са ол-инклузивите, въздържайте се от претъпкване. Избирайте плодовете пред месото и зеленчуците пред пържените храни и хляба. Плодовите и водните дни са подходящи по време на почивка, защото дават шанс на тялото ви да се прочисти. 

Разделно хранене по д-р Хей >>>

Разделно хранене по Шелтън >>>

20 универсални съвета за всяка диета >>>

24.07.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Във форма по време на почивка - 7 идеи".

Още от "Полезно"

Джогингът

Джогингът

Това е идеалният спорт за всеки ден, защото всеки може да походи пеша в градината, парка, дори на работното си място по време на обедната почивка.

Тренировъчен дневник за фитнес резултати

Тренировъчен дневник за фитнес резултати

Тренировъчен дневник за съхраняване на ценна информация за всяка фитнес тренировка. Помага да се оценят дори и малките промени в силата и издръжливостта. Тренировъчният дневник повишава мотивацията.

Стречингът е много важен

Тренировъчни травми: 4 идеи как да ги избегнете

Не е тайна, че извършването на физически упражнения без необходимите предпазни мерки може да доведе до повече вреди, отколкото ползи за тялото