Във форма след празниците - 7 съвета

0 коментара0/5

В началото на всяка година си поставяте цели за следващите 365 дни. Често те са свързани с фигурата и начина, по който изглеждате. Вижте нашите 7 съвета, към които да се придържате, за да влезете във форма след празниците.

Във форма след празниците - 7 съвета
Във форма след празниците - 7 съвета

Няма значение колко високи цели ще си поставите, а доколко ще ги изпълните. Колкото и да ви се иска, килограмите, натрупани по празниците, няма да изчезнат за ден-два. Изисква се постоянство от ваша страна. Личната ви мотивация също не е за подценяване. Предлагаме ви да си направите кратък списък, към който да се придържате, за да влезете във форма след многобройните празнични трапези.

Реалистини цели

Поставете си реалистични цели. Всеки познава достатъчно добре тялото си и възможностите му за сваляне на килограми. Ако знаете, че отслабвате по-трудно, не си поставяйте за цел да свалите 10 кг. Започнете с на 3-4 например. Веднъж постигнали резултат, можете да си поставите нова цел и да стопите още 2-3 кг. Осъществяването на определена цел носи удовлетворение и мотивира допълнително.

Хранителен режим вместо гладуване

Откажете се от гладуването. То рядко води до дълготрайно отслабване. Освен това гладуването разваля настроението. Кой би искал да започне така Новата година? Вместо това се придържайте към здравословен хранителен режим. Ако имате възможност, посетете диетолог, за да намерите най-подходящия за вас хранителен режим. Инвестицията за диетолог е инвестиция в здравето и доброто ви самочувствие. Освен това е един от най-сигурните начини за трайно сваляне на излишните килограми.

Вижте също:

Хранителен режим според възрастта - част 1

Хранителен режим според възрастта - част 2

Добави описаниеНапазарувайте

Вземете си хубави дрехи за спорт или фитнес. Изхвърлете развлачения анцуг и си обуйте секси клин и топ, в които да се чувствате добре. Самочувствието, докато тренирате, е ключово за успеха ви. Сред задължителните ви покупки добавете чифт гирички, въже за скачане и кантар. Кантарът ви е нужен, за да следите резултатите, които постигате. Въжето и гиричките са идеални, ако някой ден не ви се разкарва до фитнеса, но все пак искате да потренирате малко.

Задължителни кардио тренировки

Независимо какъв спорт сте избрали, за да влезете във форма, не пренебрегвайте кардио упражненията. Дали ще е бягане в парка, на пътеката във фитнеса или няколко километра с колело, кардиото е ключово не само за отслабването, но и за добрия тонус.

Вижте също:

Кардио тренировка в зала

Кардио фитнес с велоаргометър

Тренирайте разумно

Ако посещавате фитнес салон, доплатете си за съветите на инструктор. Тези резходи в повече си заслужават, защото фитнес инструкторът ще ви даде точни наставления за упражненията, на които да наблягате. Той ще знае точно кои мускулни групи да тренирате, за да е посещението ви в залата по-ефективно. Освен всичко, фитнес инструкторът ще ви помага да се мотивирате и да не се отказвате в първия момент, в който се претоварите.

Записвайте резултатите

За да се мотивирате, записвайте си резултатите. Така ще знаете точно какво постигате с тренировките. Освен това, записването на резултатите ще ви помогне да опознаете тялото си по-добре.

Не се отказвайте

Достигането до желаниете килограми няма да е лесно - нито във физически, нито в психически план. Ще има моменти, в които ще ви се струва, че няма резултати. Нормално е в даден момент да не сте в настроение и да сте отчаяни. Опитайте се обаче да се мобилизирате. Повтаряйте си, че резултатите ще бъдат постигнати само ако не се отказвате и сте постоянни.

02.01.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Във форма след празниците - 7 съвета".

Още от "Полезно"

Коварните крампи

Коварните крампи

Мускулните крампи са коварни схващания, които всички сме изпитвали. Болезнени и неприятни, те нарушават тренировъчния ритъм и са големи дразнители за фитнес маниаците. Как да им противодействаме?

L-карнитин е фитнес помощник

L-карнитин е фитнес помощник

L-карнитин е аминокиселина, която се произвежда от тялото, но фитнес активните се нуждаят от допълнителни дози чрез храна или хранителни добавки. L-карнитин е с основни функции за изгарянето и освобождаването от мазнините в организма.

7 трика за по-лесно бягане през зимата

7 трика за по-лесно бягане през зимата

Бягането през зимата може да бъде истинско изпитание за духа и тялото. Ако сте готови да преминете през него, научете 7 трика за по-лесно бягане през зимата.