Как да горите калории без фитнес

0 коментара0/5

Ангелът на Victoria’s Secret Алесандра Амброзио дава своите съвети, с чиято помощ може да горите калории без да се налага да се изморявате във фитнеса. Звучи страхотно и дори малко невероятно!

Как да горите калории без фитнес
 © iStock

Как да горите калории без фитнес? На този въпрос се наема да ви отговори един от топмоделите в момента – очарователната бразилка Алесандра Амброзио. На 35-годишна възраст тя не се притеснява да дефилира по бельо, както и да заснема фотосесии, показващи голяма част от голото ѝ тяло. Красавицата няма от какво да се притеснява, защото знае, че изглежда добре.

Ето защо бихме могли да ѝ се доверим, когато става въпрос за женското тяло и поддържането му във форма. Ако не сте любители на фитнеса, не се притеснявайте. В своя блог Алесандра Амброзио разкрива начините, с помощта на които можете да корите калории и то без да се приближавате дори в близост до фитнес залата.

Звучи страхотно, дори малко невероятно, но е факт. Тайната на бразилския модел е, че тя се опитва да включи физическата активност в почти всичко, което прави. Като майка на две деца и човек, който пътува често, Алесандра дава своите съвети за горене на калории извън фитнеса.

Ето ги и тях:

  • Не бъдете мързеливи

Това, че не обичате да ходите на фитнес, не означава, че трябва да се излежавате по цял ден на дивана или пък да избирате винаги по-лесния начин. Асансьорите са удобни, но вместо да ги използвате, може да горите калории, качвайки се и слизайки по стълбите. В началото вероятно ще изпитвате известен дискофорт, но с времето ще свикнете и ще правите това „упражнение“ без усилия. За началото може да започнете, като само слизате по стълбите, докато не усетите, че тялото и краката ви вече са по-подготвени за качване нагоре.

  • Крачките имат значение

Обичате да говорите по телефона? Вместо да седите, докато го правите, изправете се и започнете да ходите из стаята. Всяка крачка е движение, а всяко движение е сигурен начин да горите калории. Изглежда толкова лесно, но определено има ефект. След няколко минути ходене из стаята дори ще забравите за това, което правите.

  • Само мързеливците избират краткия път

На много от нас се случвало – обикаляте по 10 минути с колата, докато намерите най-удобното място за паркиране, което да бъде в непосредствена близост до крайната ви точка. Защо обаче трябва да губите времето си, а не паркирате малко по-далеч от желаното място и не повървите пеша? Ако пък не използвате кола – слезте една спирка по-рано от градския транспорт и се разходете.Разходката е вид физическа активност, която се отразява добре на цялото ви тяло и чрез която отново горите калории. Използвайте хубавото време и вървете колкото се може повече пеша. С времето ще видите сами промяната.

Прочетете още по темата:

Диета и фитнес от Алесандра Амброзио >>>

  • Останете активни

Както споменахме по-горе – почивката ви не трябва да се изразява в излежаване в леглото или пред телевизора върху дивана. Алесандра продължава да бъде активна дори в почивните си дни, които прекарва със своите деца.Игрите с малчуганите са чудесен начин за горене на калории, както и разходката в парка, например. Намерете своята любима активност, която да ви доставя удоволствие, с която да разпускате психически, но да натоварвате тялото си физически. Каране на колело? Дълги разходки с кучето? Мислете за това като инвестиция в тялото, което искате да имате.

„Ще се изненадате колко малко трябва да направите за една голяма промяна“, споделя Алесандра Амброзио.

02.06.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да горите калории без фитнес".

Още от "Фитнес от звездите"

Фитнес съвети от Яна Маринова

Фитнес съвети от Яна Маринова

Яна Маринова е фитнес маниачка със страхотно тяло. Актриса, каскадьорка, телевизионна водеща и модел, Яна Маринова се чувства комфортно във всяка роля. Фитнесът и спортът й дават енергия за всичко това.

Фитнес от херцогиня Катрин

Фитнес от херцогиня Катрин

Какъв е фитнес режимът на Катрин – херцогиня на Кеймбридж. Как се извайва атлетично тяло, достойно за съпруга на британски принц? С какви фитнес тайни Кейт Мидълтън влезе в Бъкингамския дворец?

Фитнес съвети от Джина Стоева

Фитнес съвети от Джина Стоева

Джина Стоева е хипер фитнес активна. Всеки ден спортува нещо различно, за да не й омръзва. Фитнес съвети от Джина Стоева.