Тренировката на Дакота Джонсън за „Петдесет нюанса по-тъмно”

0 коментара0/5

Преди заснемането на нов филм повечето звезди се отдават на интензивни тренировки. Дакота Джонсън не прави изключение. Вижте каква е била тренировката на Дакота Джонсън за „Петдесет нюанса по-тъмно”.

Дакота Джонсън
Дакота Джонсън © Guliver/Getty Images

Вторият филм от трилогията „Петдесет нюанса сиво” вече е по кината. Ако сте го гледали, вероятно вече знаете, че в него Дакота Джонсън показва голото си тяло не един или два пъти. За да изглежда страхотно на екран, актрисата не разчита само на своите гени, а напротив – по време на снимките на „Петдесет нюанса по-тъмно” Дакота Джонсън тренира усилено в компанията на личната си треньорка Рамона Браганса (с която работи и Джейми Дорнан в ролята на Крисчън Грей).

Снимките на втората и третата част на „Петдесет нюанса сиво” продължили пет месеца във Ванкувър, като през цялото време Дакота Джонсън тренирала четири пъти седмично. Всяка тренировка била с времетраене 40 минути, а обикновено Дакота избирала да тренира след приключване на снимачния ден.

Важно е да се спомене, че актрисата започнала да тренира тялото си още в Ню Йорк и то в компанията на известния треньор на звезди Гунар Петерсон.

Добави описание

Тренировъчният режим на Дакота Джонсън

Макар своите чести тренировки, Дакота Джонсън не целяла да се сдобие със супер атлетично и оформено тяло. За нейната героиня било достатъчно да бъде грациозна и със стегнати форми. Поради тази причина актрисата залагала на упражнения, използващи собственото ѝ тегло, а понякога включвала и леки тежести (до 3 килограма).

Дакота е фен и на йогата, ето защо два пъти седмично посещавала и хот йога. В края на петмесечния тренировъчен период холивудската звезда започнала да практикува интензивно кардио, както и да тренира балет заради предстоящия си филм.

Прекалявате ли с кардиото? >>>

Добави описание

Кадър от филма "Петдесет нюанса по-тъмно"; Снимка: outnow.ch

Упражнения от тренировката на Дакота Джонсън

Прав скок

Изходната позиция за прав скок е с леко разкрачени крака, свити колене, изпънати ръце до тялото назад и лице право напред. Направете отскок с изпънати ръце колкото можете по-нагоре и се приземете. С това завършва единият прав скок. Повторете упражнението 10 пъти. Почивайте в продължение на 10 секунди и направете още две серии с по 10 упражнения всяка.

Напади и скокове

Застанете в позиция за напади (единият крак е напред със свито коляно на 90 градуса, а другият е назад). След това скочете колкото можете по-високо нагоре и при приземяването си сменете краката. Поддържайте баланса, като гледате право напред. Повторете упражнението 12 пъти. Почивайте 10 секунди, след това направете още две серии.

Вижте как актрисата е тренирала преди:

Диета и фитнес от Дакота Джонсън >>>

Странични скокове

Започнете да отскачате надясно и след това обратно наляво (като се стремите скокът да бъде максимално висок). Направете 10 повторения, след които си дайте почивка от 10 секунди. Направете още две сесии.

23.02.2017/Милена Алексиева

Още от "Фитнес от звездите"

Фитнес съвети от Магдалина Вълчанова

Фитнес съвети от Магдалина Вълчанова

Благодарение на фитнеса Магдалина Вълчанова влезе във форма веднага след раждането на сина си. Младата майка все още достойно носи прозвището "Тялото". Фитнес съветите от Магдалина Вълчанова са с доказани резултати – четете внимателно!

Фитнес вдъхновение от Кания Сесър - моделът без крака

Фитнес вдъхновение от Кания Сесър - моделът без крака

За някои хора няма пречки, когато искат да постигнат нещо. Това важи с пълна сила за Кания Сесър. Въпреки че е родена без крака, Кания е фитнес вдъхновение за хора по цял свят. Тя успява да поддържа перфектна форма въпреки увреждането си. Научете повече за Кания Сесър

Фитнес от Кейт Босуърт

Фитнес от Кейт Босуърт

Какъв е фитнес режимът на Кейт Босуърт? Чаровната актриса поддържа форма по 5 основни начина: с бягане, силови тренировки, снимане на активни роли, вълнуващи ваканции и много зеленчуци.