Тренировката на Дакота Джонсън за „Петдесет нюанса по-тъмно”

0 коментара0/5

Преди заснемането на нов филм повечето звезди се отдават на интензивни тренировки. Дакота Джонсън не прави изключение. Вижте каква е била тренировката на Дакота Джонсън за „Петдесет нюанса по-тъмно”.

Дакота Джонсън
Дакота Джонсън © Guliver/Getty Images

Вторият филм от трилогията „Петдесет нюанса сиво” вече е по кината. Ако сте го гледали, вероятно вече знаете, че в него Дакота Джонсън показва голото си тяло не един или два пъти. За да изглежда страхотно на екран, актрисата не разчита само на своите гени, а напротив – по време на снимките на „Петдесет нюанса по-тъмно” Дакота Джонсън тренира усилено в компанията на личната си треньорка Рамона Браганса (с която работи и Джейми Дорнан в ролята на Крисчън Грей).

Снимките на втората и третата част на „Петдесет нюанса сиво” продължили пет месеца във Ванкувър, като през цялото време Дакота Джонсън тренирала четири пъти седмично. Всяка тренировка била с времетраене 40 минути, а обикновено Дакота избирала да тренира след приключване на снимачния ден.

Важно е да се спомене, че актрисата започнала да тренира тялото си още в Ню Йорк и то в компанията на известния треньор на звезди Гунар Петерсон.

Добави описание

Тренировъчният режим на Дакота Джонсън

Макар своите чести тренировки, Дакота Джонсън не целяла да се сдобие със супер атлетично и оформено тяло. За нейната героиня било достатъчно да бъде грациозна и със стегнати форми. Поради тази причина актрисата залагала на упражнения, използващи собственото ѝ тегло, а понякога включвала и леки тежести (до 3 килограма).

Дакота е фен и на йогата, ето защо два пъти седмично посещавала и хот йога. В края на петмесечния тренировъчен период холивудската звезда започнала да практикува интензивно кардио, както и да тренира балет заради предстоящия си филм.

Прекалявате ли с кардиото? >>>

Добави описание

Кадър от филма "Петдесет нюанса по-тъмно"; Снимка: outnow.ch

Упражнения от тренировката на Дакота Джонсън

Прав скок

Изходната позиция за прав скок е с леко разкрачени крака, свити колене, изпънати ръце до тялото назад и лице право напред. Направете отскок с изпънати ръце колкото можете по-нагоре и се приземете. С това завършва единият прав скок. Повторете упражнението 10 пъти. Почивайте в продължение на 10 секунди и направете още две серии с по 10 упражнения всяка.

Напади и скокове

Застанете в позиция за напади (единият крак е напред със свито коляно на 90 градуса, а другият е назад). След това скочете колкото можете по-високо нагоре и при приземяването си сменете краката. Поддържайте баланса, като гледате право напред. Повторете упражнението 12 пъти. Почивайте 10 секунди, след това направете още две серии.

Вижте как актрисата е тренирала преди:

Диета и фитнес от Дакота Джонсън >>>

Странични скокове

Започнете да отскачате надясно и след това обратно наляво (като се стремите скокът да бъде максимално висок). Направете 10 повторения, след които си дайте почивка от 10 секунди. Направете още две сесии.

23.02.2017/Милена Алексиева

Още от "Фитнес от звездите"

Пантера Блексмит

Пантера Блексмит: Танците на пилон са за всички

"За танците на пилон не са необходими специални умения. Всеки може да опита", сподели легендата в танците на пилон Пантера Блексмит.

Фитнес съвети от Димитър Димитров

Фитнес съвети от Димитър Димитров

Какви фитнес съвети даде Димитър Димитров специално за читателките на Rozali.com? Шампионът по културизъм и фитнес треньор знае тайните на перфектната фигура и по-важното – сподели ги с нас!

Фитнес съвети от Анн-Джи

Фитнес съвети от Анн-Джи

Анн-Джи е фитнес шампионка с богати артистични заложби. Тя е певица, актриса, танцьорка и телевизионна водеща. Анн-Джи печели медал след медал по фитнес турнирите, а си е все така секси и елегантно миньонче.