7 причини да изберете плод пред сладкиш

0 коментара0/5

Плод или сладкиш? В тази „битка” човек често залага на погрешната страна, а именно сладкишите. Ако все още нямате достатъчно мотивация да ядете повече плодове и да изоставите сладкишите, вижте 7 причини, заради които винаги трябва да избирате плодовете.

7 причини да изберете плод пред сладкиш
 © iStock

Всички знаем, че плодовете са здравословният избор, но колко от нас успяват да устоят на сладкишите? Особено в онези моменти, когато ни се дояде „нещо сладко”? Колкото и да е трудно обаче, ако искате да се храните добре, да бъдете по-здрави и не на последно място – по-слаби, в 99% от случаите трябва да предпочитате плода пред сладкиша.

До голяма степен вкусовите характеристики на човек се оформят от неговите навици, затова не се притеснявайте – само след няколко месеца усилена консумация на плодове вие ще започнете да усещате колко вкусни наистина са те.

Вижте 7 причини, заради които си струва да изберете плод пред сладкиш:

Плодовете дават енергия

Плодовете ще ви заредят с така необходимата енергия за деня. Веднъж изяден, плодът освобождава естествената си захар във вашия организъм и вие получавате повече енергия. Много по-добре от обратния ефект, който може да изпитате след прием на парче торта, например.

Плодовете са богати на въглехидрати

Не се страхувайте от въглехидратите, стига те да идват от подходящите източници. Погледнете например японците – те живеят много дълго, а менюто им включва доста въглехидрати. Плодовете са богати на полезни въглехидрати, което е още една причина да ги предпочетете пред сладкишите.

Добави описание

В плодовете има малко калории

Ако искате да отслабнете, дори един сладкиш на ден може да бъде ваш враг. Какво остава за повече от един! Плодовете от друга страна няма да навредят на вашето тегло и дори ще подпомогнат отслабването ви, защото в тях има малко калории. Разбира се, в някои плодове има повече калории, отколкото в други. Ето защо, ако целите да отслабнете, информирайте се на кои плодове е най-добре да наблегнете.

Вижте още:

Термогенните храни – тайната на отслабването

Плодовете подпомагат храносмилателната система

За разлика от сладкишите, плодовете няма да подуят вашия корем и да ви образуват газове. Вместо това консумацията на плодове подпомага храносмилателната система и кара човек да се чувства по-добре.

Плодовете имат малко натрий

В сладкишите има голямо количество натрий, напред с много други вредни съставки. За подобно нещо обаче не бива да се притеснявате, ако ядете плодове. В тях има естествено ниско съдържание на натрий.

Плодовете са богати на хранителни вещества

Хранителните вещества са необходими на всеки организъм, за да съществува и да бъде здрав. Без важните хранителни вещества имунната ви система може да отслабне, енергийните ви нива да се понижат и да станете уязвими на инфекции. За щастие, плодовете са богати на витамини и минерали, което е още една основателна причина да ги предпочитате пред сладкишите.

Плодовете са богати на вода

Водата е най-необходимото нещо за вашето тяло, тя е „еликсирът на живота”. Плодовете са богати на вода, което само доказва, че винаги трябва да избирате тях пред сладкишите.

11 признака, че не пиете достатъчно вода >>>

30.05.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 причини да изберете плод пред сладкиш".

Още от "Здравословно хранене"

5 напитки, спомагащи отслабването

5 напитки, спомагащи отслабването

Когато човек иска да отслабне, важно е не само с какво се храни, но и какво пие. Повечето напитки са източник на допълнителни калории, докато други подпомагат отслабването. Вижте 5 напитки, спомагащи отслабването.

Киселец – листен зеленчук с много ползи

Киселец – листен зеленчук с много ползи

Консумацията на киселец носи не една и две ползи за здравето. За киселеца се знае, че подобрява зрението, укрепва имунната система и влияе добре на храносмилането. За тези и още ползи на киселеца научете сега.

Натто – японска храна за изтънчен вкус

Натто – японска храна за изтънчен вкус

Натто е традиционна японска храна, приготвена от сварени соеви зърна, ферментирани с естествена закваска от Bacillus subtilis var.natto. Специфичният вкус и остър аромат на натто не са за всеки, а само за истински ценители на екзотичните храни.