7 топ храни за изгаряне на мазнини

8 коментара2/5

Кои са най-ефективните храни за изгаряне на мазнини? Ето ги 7-те топ храни, които ускоряват метаболизма: грейпфрут, зелен чай, лютиви подправки, обезмаслени мляко и млечни продукти, канела, белтъчни храни и вода.


7 храни за изгаряне на мазнини
 
Ключът към по-бързото изгаряне на мазнини е в това да увеличите потенциала за тяхното изразходване във всяка от дейностите, които вършите, от ежедневните задължения до сериозните тренировки. Но консумирането на храни, които ускоряват метаболизма, също е от съществено значение.

Кои са 7-те топ храни за изгаряне на мазнини?

  • 7 храни за изгаряне на мазниниГрейпфрут – според някои изследвания, ако на всяко хранене се изяжда по половин грейпфрут или се изпиват 150 мл сок, за две седмици се свалят около 2 кг. Това е така, защото грейпфрутът намалява нивото на инсулина, което потиска апетита. Ако не обичате грейпфрут, може да смесите сока му със сок от портокал и лимон. Така ще засилите имунитета и ще прочистите организма от токсините.
  • Зелен чай – не само предпазва от образуване на ракови клетки, но и предпазва от сърдечносъдови заболявания и подобрява обменните процеси в организма. Изпивайки по 5 чаши дневно, горите поне 70-80 ккал.
  • Люти подправки – доказани „фет-бърнъри”. Лютите подправки водят до изгаряне на повече енергия и ускоряват топенето на мазнините. Повишават сърдечната дейност, стимулират обмяната на веществата и подобряват терморегулацията. Доказано е, че при консумация на люти и пикантни храни, в следващите няколко часа се приемат с около 200 ккал по-малко.
  • Обезмаслени мляко и млечни продукти – не само снабдяват организма с калций, но и увеличават производствоно на хормона калцитриол в организма, който помага на клетките да изгорят повече мазнини.7 храни за изгаряне на мазнини
  • Канела – изследвания доказват, че 1/4 чаена лъжичка канела, приемана на всяко хранене, помага да се усвои по-добре захарта и така понижава кръвната захар. Това е важно, защото високата кръвна захар води до образуването на нови и нови мастни клетки.
  • Белтъчни храни – белтъчините са основа за образуването на мускулната маса, а е известно, че колкото повече са мускулите, толкова повече мазнини изгарят. Освен това за усвояването на белтъчините са необходими повече калории отколкото за преработката на мазнините и въглехидратите. Най-добри източници на протеини са пилешките гърди, рибата, яйчените белтъци и пуешкото месо.
  • Вода – ако не пиете достатъчно течности, трудно ще отслабнете. Недостигът на течности в организма забавя обменните процеси, може да доведе до намаляване на кръвната захар, до слабост и световъртеж.


09.08.2011/Биляна Божилова

8 коментарaДобави коментар »

Allbenna

От Allbenna19.08.2011, 17:13 ч.

Толкова противоречиви мнения , преди дни прочетох в Журнал за жената , че това с грейпфурта е мит , кажете на кого да се доверияваме .....

Виж всички коментари за "7 топ храни за изгаряне на мазнини".

Още от "Здравословно хранене"

Кокосово мляко – непознатият източник на здраве

Кокосово мляко – непознатият източник на здраве

Ако сте решили да изключите животинските храни от менюто си или пък просто искате да обогатите своя хранителен режим с нещо полезно – то кокосовото мляко със сигурност ще ви заинтригува.

Млякото и млечните продукти в диетата

Млякото и млечните продукти в диетата

Млякото и млечните продукти предизвикват непрекъснати дискусии между здравните експерти. Безкрайно полезни или крайно отречени? При всички случаи с важна роля за организма.

Кълновете – кралете в диетите

Кълновете – кралете в диетите

Кълновете са нискокалорична храна, която се смила лесно и се използва като източник на енергия. Ускоряват обмяната на веществата и спомагат за изхвърляне на токсините от организма. Затова заемат кралско място във всяка диета.