Подут стомах – 8 храни на помощ

0 коментара0/5

Подутият корем е неприятно преживяване заради физическия дискомфорт. Понякога обаче подутият корем пречи да облечен любимата си тясна, официална рокля. В такива дни на помощ идва здравословното хранене. Вижте храни, които помагат при подут корем.

Подут стомах – 8 храни на помощ
Подут стомах – 8 храни на помощ
  • Джинджифил

Джинджифилът е една от храните, които от миналото до днес помагат при подут корем. Джинджифилът помага да се освободят натрупалите се газове, които предизвикват подуването. Можете да си правите чай от джинджифил. Друг вариант е да го добавите към любимото си смути или ястие.

Джинджифил за изгаряне на мазнини >>>

Ослепително тяло с джинджифил >>>

  • Тиква

Съвсем скоро ще навлезем в сезона на тиквите. За щастие освен супер храна за диета, тиквата помага и при подут корем. Тя е диуретик – помага на тялото ви да изхвърли натрупалата се вода, която също може да е причинител на подуването.

Диета с тиква >>>

Топ храни естествени диуретици >>>

  • Кисело мляко

Подут стомах – 8 храни на помощЛюбимото ни кисело мляко е пълно с пробиотици. Пробиотиците са добри бактерии, които стимулират храносмилането и се грижат за здравето на стомаха. Тук има една уловка. Не всяко кисело мляко съдържа тези полезни бактерии. Внимателно прочетете етикета. Трябва да пише, че млякото съдържа активни, живи култури.

7 храни с пробиотици >>>

Диета с картофи и кисело мляко >>>

Млякото и млечните продукти в диетата >>>

  • Ананас

Ананасът съдържа ензима бромелин, който стимулира храносмилането. Най-много от този полезен ензим ще намерите в най-вътрешната част на сърцевината. 200 гр.ананас на ден са достатъчни, за да ви помогнат да се справите с подутия корем за постоянно.

5-дневна диета с ананас >>>

  • Чай от глухарче

Чаят от глухарче е естествен диуретик. Чаят от глухарче помага да изхвърлите натрупалата се вода. Пийте чай от глухарче поне 4 пъти в седмицата, за да има ефект.

Глухарче за детоксикация >>>

Кои са перфектните чайове за отслабване >>>

  • Мента

Ментата действа успокояващо на мускулите, които участват в процеса на храносмилането. Ментата ще ви помогне, ако усещате болки, защото помага на натрупалите се газове да преминат по-лесно през храносмилателната система. Ако не си падате по чай от мента, винаги можете да добавите екстракт от мента към билков чай или просто към чаша топла вода.

10 билки и подправки за отслабване >>>

  • Папая

Ако подутият ви корем е придружен от запек, добре узрялата папая ще ви помогне да се справите с този проблем. Папаята съдържа веществото папаин, което помага на тялото ви да се справи с по-трудната за смилане храна. В резултат на това, приемът на добре узряла папая стимулира метаболизма, като подпомага храносмилането, справя се с подуването на корема и ви освобождава от натрупалите се газове.

Папая - плодът на ангелите >>>

09.09.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Подут стомах – 8 храни на помощ".

Още от "Здравословно хранене"

Варивата са скрито съкровище

Варивата са скрито съкровище

Варивата са семената на растения от семейство Бобови (Leguminosae). Скрити под шушулката, те крият цяло съкровище от здравословни качества. Различните видове варива (боб, леща, грах, соя) снабдяват организма с богат микс от хранителни вещества.

Темпе - месото на вегетарианците

Темпе – месото на вегетарианците

Темпе (от англ. „tempeh“) е продукт от сварени соеви зърна и фермента ризоспорус молд. Суровото темпе представлява соеви зърна в компактна бяла маса с приятен аромат. Тръгва от Югоизточна Азия, в Индонезия е изключително популярен от векове.

Пшенична трева – непознатата суперхрана

Пшенична трева – непознатата суперхрана

Опитвали ли сте пшенична трева? А чували ли сте за нея? Пшеничната трева всъщност е една от малко популярните, но модерни напоследък, суперхрани. Научете повече за пшеничната трева и за ползите й за здравето. Пшенична трева – непознатата суперхрана