Изпитана диета срещу акне

0 коментара0/5

Има много методи за лечение на акне, включително и диети срещу неприятния кожен проблем. Настоящата диета срещу акне е изпитана от Рейчъл Кроули и се фокусира върху веганския хранителен режим.

Рейчъл Кроули - сега и преди веган диетата
Рейчъл Кроули - сега и преди веган диетата © Instagram/Rachel Crawley

Акнето е един от най-мъчителните кожни проблеми, с който се сблъскват не само тийнейджърите, но и някои възрастни хора. Споменете си колко неприятно сте се чувствали всеки път, когато на лицето ви са се появявали няколко пъпки. Представете си сега пъпките да са безброй и да са обсипали голяма част от лицето ви.

22-годишната британка Рейчъл Кроули страда от тежка форма на акне, заради която се чувствала много несигурна по отношение на външния си вид. Рейчъл страдала не само физически, но и психически. Трудно завързвала приятелски отношения, не желаела да излиза като другите младежи на нейната възраст и постоянно се притеснявала какво ще си помислят хората за нея. Често плачела, била под постоянен стрес, което пък ѝ докарало главоболие.

Вижте още:

Хранене при акне

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

Поради всички тези причини Рейчъл Кроули решава да сподели своята история, която да даде сили на хората в нейното положение и разбира се, да им предложи своя метод, с който успява да укроти акнето.

10 холивудски звезди, които са вегани >>>

Изпитаната диета срещу акне на Рейчъл не включва приемането на каквито и да е медикаменти. Тайната се крие във веганския хранителен план, богат на здравословни мазнини. От диетата срещу акне се изключват всички преработени храни, залага се на по-естествените продукти и домашно приготвените ястия.

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

По отношение на веган диетата си срещу акне Рейчъл споделя:

„Хората са щастливи да взимат „тежки” медикаменти, които могат да доведат до лоши странични ефекти в телата им, но не са готови да променят своята диета, която е напълно безопасна и по-полезна за здравето”.

Първоначално Рейчъл започнала да изключва определени храни от менюто си и наблюдавала по какъв начин се отразява всяка промяна върху акнето ѝ. Открила, че захарта е един от главните виновници за появата на акне. Въглехидратите, дори добрите въглехидрати като кафяв ориз и овес също се оказали вредни за кожата на Рейчъл.

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

В един от своите постове в Instagram Кроули пише: „Само за 3 дни спрях да ям тези храни и покачих приема на здравословни мазнини. Познайте какво? Нямам нови пъпки!”.

Оказва се обаче, веган диетата се оказва най-полезна в борбата срещу акнето. Освен многото зеленчуци и плодове, които консумира Рейчъл, тя намира начин да се поглези и с шоколадови десерти. В тях обаче Кроули не добавя захар и ги приготвя сама у дома. Тя споделя, че „веднъж откаже ли се човек от захарта, неговите вкусови сетива ще се променят и апетитът му ще намалее”.

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

07.04.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Изпитана диета срещу акне".

Още от "Лечебни диети"

Диетата DASH – при високо кръвно

Диетата DASH – най-добрата диета за 2015

Диетата DASH е една от най-популярните лечебни диети в света последните години. Причината е гъвкавото меню и ползите за здравето, които обещава и постига. Диетата DASH се препоръчва за хора с високо кръвно налягане. Вижте повече за диетата DASH.

Смесено-балансирана лечебна диета

Смесено-балансирана лечебна диета

Според експертите най-добрите диети се състоят от балансирано смесено хранене. Препоръчителни са за всички, които искат да запазят идеалното си тегло за продължително време.

Диета, полезна за сърцето

Диета, полезна за сърцето

Имате проблеми със сърцето? Незабавно коригирайте хранителния си режим!