Изпитана диета срещу акне

0 коментара0/5

Има много методи за лечение на акне, включително и диети срещу неприятния кожен проблем. Настоящата диета срещу акне е изпитана от Рейчъл Кроули и се фокусира върху веганския хранителен режим.

Рейчъл Кроули - сега и преди веган диетата
Рейчъл Кроули - сега и преди веган диетата © Instagram/Rachel Crawley

Акнето е един от най-мъчителните кожни проблеми, с който се сблъскват не само тийнейджърите, но и някои възрастни хора. Споменете си колко неприятно сте се чувствали всеки път, когато на лицето ви са се появявали няколко пъпки. Представете си сега пъпките да са безброй и да са обсипали голяма част от лицето ви.

22-годишната британка Рейчъл Кроули страда от тежка форма на акне, заради която се чувствала много несигурна по отношение на външния си вид. Рейчъл страдала не само физически, но и психически. Трудно завързвала приятелски отношения, не желаела да излиза като другите младежи на нейната възраст и постоянно се притеснявала какво ще си помислят хората за нея. Често плачела, била под постоянен стрес, което пък ѝ докарало главоболие.

Вижте още:

Хранене при акне

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

Поради всички тези причини Рейчъл Кроули решава да сподели своята история, която да даде сили на хората в нейното положение и разбира се, да им предложи своя метод, с който успява да укроти акнето.

10 холивудски звезди, които са вегани >>>

Изпитаната диета срещу акне на Рейчъл не включва приемането на каквито и да е медикаменти. Тайната се крие във веганския хранителен план, богат на здравословни мазнини. От диетата срещу акне се изключват всички преработени храни, залага се на по-естествените продукти и домашно приготвените ястия.

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

По отношение на веган диетата си срещу акне Рейчъл споделя:

„Хората са щастливи да взимат „тежки” медикаменти, които могат да доведат до лоши странични ефекти в телата им, но не са готови да променят своята диета, която е напълно безопасна и по-полезна за здравето”.

Първоначално Рейчъл започнала да изключва определени храни от менюто си и наблюдавала по какъв начин се отразява всяка промяна върху акнето ѝ. Открила, че захарта е един от главните виновници за появата на акне. Въглехидратите, дори добрите въглехидрати като кафяв ориз и овес също се оказали вредни за кожата на Рейчъл.

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

В един от своите постове в Instagram Кроули пише: „Само за 3 дни спрях да ям тези храни и покачих приема на здравословни мазнини. Познайте какво? Нямам нови пъпки!”.

Оказва се обаче, веган диетата се оказва най-полезна в борбата срещу акнето. Освен многото зеленчуци и плодове, които консумира Рейчъл, тя намира начин да се поглези и с шоколадови десерти. В тях обаче Кроули не добавя захар и ги приготвя сама у дома. Тя споделя, че „веднъж откаже ли се човек от захарта, неговите вкусови сетива ще се променят и апетитът му ще намалее”.

Добави описание

Снимка: Instagram/Rachel Crawley

07.04.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Изпитана диета срещу акне".

Още от "Лечебни диети"

Отслабване със студен душ

Отслабване със студен душ

Възможно ли е студеният душ да ви помогне да отслабнете? Какво е неговото въздействие върху тялото и по-специално върху килограмите? Разберете повече за отслабването със студен душ.

Диета на съзнанието

Диета на съзнанието

Диетата на съзнанието има за цел да ни научи да не се храним по психологически и емоционални причини. Храната не може да засити друг глад в живота ни. Трябва да се храним само когато изпитваме истински физиологичен глад.

Диета Притикин – най-здравословната диета

Диета Притикин – най-здравословната диета

Неведнъж диетата Притикин е била обявявана за най-здравословната диета. Смята се, че ако спазвате диетата Притикин не само ще свалите излишните килограми, но и ще се справите със заболявания като диабет, високо кръвно и различни сърдечни проблеми. Вижте как да спазвате диетата Притикин.