Диета за бърз метаболизъм

0 коментара0/5

Причината някои хора да ядат по много, но да остават слаби, е техният бърз метаболизъм. Обмяната на веществата влияе върху изгарянето на калории и съответно върху теглото на човек. Вижте по какъв начин може да забързате своя метаболизъм и да отслабнете по-лесно.

Диета за бърз метаболизъм
 © iStock

Метаболизмът отразява скоростта на тялото, с която то превръща приема на храна в енергия. Колкото по-бърз е вашият метаболизъм, толкова по-бързо химикалите в организма ви ще могат да трансформират всички хранителни вещества в енергия, необходима за функциите на редица важни процеси.

Бавният метаболизъм от своя страна съхранява хранителните вещества в тялото, вместо да ги изгаря, което води до по-висок процент натрупана мастна тъкан.

Както е известно, бавният метаболизъм е една от основните предпоставки за натрупване на нежелани килограми и последвалото трайно напълняване. За щастие, има различни начини, с чиято помощ може да повлияете върху бързината на своя метаболизъм. Храната е един от тях.

Диета за бърз метаболизъм

Нейната философия се основава върху промяна на ежедневния хранителен план. С консумацията на правилните храни човек може да помогне на тялото си да постигне оптимална метаболитна скорост и по този начин да отслабне.

10 хитрини за отличен метаболизъм >>>

Примерен план как да включите диетата за бърз метаболизъм към своя план за сваляне на килограми:

Фаза първа (понеделник-вторник)

Процесът за намаляване на теглото при тази диета протича в три фази. Започвайки в понеделник и продължавайки до вторник (включително), първата фаза на диетата за бърз метаболизъм се състои от прием на въглехидрати и плодове.

Препоръчват се плодове с високо съдържание на захар като пъпеш, ананас и дини. Източници на въглехидрати могат да бъдат кафявият ориз, киноата и сладките картофи.

Не пренебрегвайте също така и протеините, които са много важни за всяка диета. Зеленчуците също трябва да присъстват във вашия хранителен план.

Примерно меню за фаза първа:

Закуска: купа с плодове (киви, диня или пъпеш) и кафяв ориз;

Междинно хранене: плодове;

Обяд: салата с печено пиле, домати, червени чушки и моркови;

Междинно хранене: плодове;

Вечеря: пържола със сладки картофи и варени аспержи или броколи;

Добави описание

Фаза втора (сряда-четвъртък)

През тази фаза се забраняват всякакви плодове и въглехидрати и това е етапът, когато загубата на тегло става забележима. През тези два дни трябва да се консумират само чисти протеини и зеленчуци.

Препоръчителните храни през втората фаза са: яйца, пилешко и телешко месо, както и много зеленчуци.

7 мита за метаболизма >>>

Примерно меню за фаза втора:

Закуска: омлет (само от жълтъците) с лук и червени чушки;

Междинно хранене: телешки бекон с целина;

Обяд: пуешко месо с голяма порция задушени броколи или аспержи;

Междинно хранене: 2 варени белтъка;

Вечеря: задушена бяла риба и салата;

Фаза трета (петък-неделя)

В този период може да се консумират  здравословни мазнини с полезни въглехидрати и отново плодове. Плодовете в третата фаза обаче не трябва да бъдат като тези от първата (с високо съдържание на захар).

В салатите вече може да се добавя зехтин, както и полезни мазнини като авокадо, цели яйца и ядки. Това е и моментът, в който спазващите диетата за бърз метаболизъм, изгарят най-много мазнини.

Препоръчително меню за трета фаза:

Закуска: филия пълнозърнест хляб с бадемово масло и боровинки отгоре, омлет с два белтъка и едно цяло яйце със зеленчуци;

Междинно хранене: половин авокадо или хумус с моркови;

Обяд: салата с риба тон, целина, моркови и магданоз;

Междинно хранене: 12 бадема;

Вечеря: сьомга със сладки картофи и салата;

Добави описание

16.09.2016/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Диета за бърз метаболизъм".

Още от "Популярни диети"

Диета с голяма закуска

Диета с голяма закуска

Диетата с голяма закуска залага на максимата: „Закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк“. В диетата с голяма закуска може да ядете каквото искате предимно сутрин.

Кокосово масло за отслабване

Кокосово масло за отслабване

Ако търсите начин да намалите теглото си и най-вече – обиколката на корема, то кокосовото масло може да бъде вашият най-верен помощник. По какъв начин трябва да използвате този вид мазнина, за да отслабнете, разберете в следващите редове.

Диета 3 ябълки на ден

Диета 3 ябълки на ден

Диетата 3 ябълки на ден е ефективен начин да свалите няколко килограма, без да се налага да гладувате. Единственото правило, към което строго трябва да се придържате, е да ядете по 1 ябълка преди всяко хранене.