Палео диета

4 коментара5/5

Палео диета или диета на пещерните хора. Защо да погледнем към храненето през Палеолита и как да го използваме за здравословно отслабване?


палео диета

Какво представлява палео диетата?
По времето на Палеолита хората трябвало да ловуват за храната си и разбира се да се възползват от природните богатства на майката природа. Днес магазините са на всяка крачка и усилията за набавяне на храна са почти нулеви. Просто отиваме до супермаркета и купуваме преработените храни. Палео диетата ни връща в древността, за да се храним естествено и здравословно.

Разрешени храни в палео диетата
Месо и риба, пресни плодове и зеленчуци, ядки и семена, масла в умерени количества.

Забранени храни в палео диетата
Млечни продукти, зърнени култури, бобови растения, зеленчуци със скорбяла, тлъсти меса, много солени храни, колбаси, всички преработени и рафинирани храни.

палео диета

Защо е полезна палео диетата?

 

  • Контролира нивото на кръвната захар и предпазва от диабет.

 

  • Намалява нивата на „лошия” холестерол в кръвта.
  • Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

палео диета

Според привържениците на палео диетата, това е най-правилният начин на хранене, тъй като човешкият организъм е генетично програмиран да се храни именно по този начин. Освен това набавя всички необходими хранителни вещества.

04.05.2012/Биляна Божилова

4 коментарaДобави коментар »

cveti786

От cveti78611.05.2012, 07:09 ч.

То оставаше да почнем и сами да си ловим храната:)Като в сървайвар...е там беше диета на хората.-пълен глад. После воюват за храна..мани..

Виж всички коментари за "Палео диета".

Още от "Популярни диети"

Преходна диета

Преходна диета

Преходната диета има за цел да избегне йо-йо ефекта при рязко отслабване. Тя е особено подходяща след спазването на някой от радикалните методи за сваляне на килограми - лечебен глад, монодиета, плодова диета и други.

Хранене според Аюрведа

Хранене според Аюрведа

Аюрведа означава „наука за дълъг живот“. Храненето в тази система спомага за поддържане на пълно физическо, психическо и душевно здраве.    Предлага начин на живот в хармония и баланс с околната среда. 

Диета с морски дарове

Диета с морски дарове

Диетата с морски дарове е отличен избор за почитателите на риба и морски храни. С нейна помощ за 3 седмици може да отслабнете с повече от 5 кг и същевременно да заредите организма си с ценни витамини, микроелементи и мастни киселини.