Топ 5 най-ефективни диети за отслабване

0 коментара0/5

Кои са 5-те най-ефективни диети за отслабване? Въпреки че всеки организъм е индивидуален и реагира по различен начин на диетите за отслабване, някои популярни диети са признати за универсално ефективни.

Диетата на Дюкан, лунната диета, НВД – нисковъглехидратната диета, диетата GI и диетата „Саут Бийч“ - топ 5 на най-ефективните диети за отслабване. Която и от тях да изберете, няма начин да не свалите килограми.

 
Диетата на Дюкан
 
Добави описание
 
Диетата на Дюкан носи името на своя създател – френския диетолог д-р Пиер Дюкан. Богата е на протеини, нискокалорична, бедна на мазнини и въглехидрати. Основната й цел е сваляне на излишните килограми без загуба на мускулна маса. Подходяща е, както при високи степени на затлъстяване, така и за тези, които просто искат да смъкнат няколко килограма. 
 
 
Лунната диета
 
Добави описание
 
Лунната диета е течна диета, съобразена с лунните фази (новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт). Спазва се 4 пъти в месеца. Стартира при навлизане на Луната в определена фаза и завършва 24 часа по-късно. През това денонощие трябва да пиете много вода (3-4 литра), чай (без захар, може с мед), плодови или зеленчукови фрешове. Лунната диета е с доказана ефективност в свалянето на килограми, без странични действия. 
 
 
НВД – нисковъглехидратна диета
 
Добави описание
 
Нисковъглехидратната диета (НВД) е хранителен режим, при който консумацията на въглехидрати е ограничена до не повече от 20% от дневния калориен прием (от 20 до 80 г дневно). Консумират се храни, богати на белтъчини и мазнини, и бедни на въглехидрати. Има два основни вида нисковъглехидратни диети: ВМ-НВД (ВисокоМазнинна-НискоВъглехидратна Диета), най-популярната от които е диетата на Аткинс и ВБ-НВД (ВисокоБелтъчна-НискоВъглехидратна Диета) с главен представител диетата на Дюкан. НВД е подходяща за всички, които искат да отслабнат, да се отърват от излишните мазнини и да оформят фигурата си, без да губят мускулна маса. 
 
 
 
Диетата GI
 
Добави описание
 
Диетата GI е базирана на гликемичния индекс. Той отразява промените на количеството глюкоза в кръвта под въздействието на въглехидратите. Идеята е да се консумират продукти с по-нисък GI, за да се контролира нивото на кръвната захар. Храните с нисък гликемичен индекс (плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, нетлъсто месо, риба) са естествено богати на фибри, нискокалорични и засищащи. Те автоматично водят до загуба на килограми.
 
 
Диетата „Саут Бийч“

Добави описание
 
Диетата „Саут Бийч“ е създадена в края на 90-те години на ХХ век от д-р Артър Агатстън. Тя не е нито нисковъглехидратна, нито нискомаслена. В нея се препоръчват онези въглехидрати и мазнини, които са най-полезни за организма. Със „Саут Бийч“ може да се отслабне средно между 8 и 13 кг, като същевременно тлъстините в коремната област се стопяват, а съотношението между „добрия” и „лошия” холестерол се подобрява.
 
 
 
09.11.2012/Биляна Божилова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Топ 5 най-ефективни диети за отслабване".

Още от "Популярни диети"

Диета с макарони и спагети

Диета с макарони и спагети

Това е топ диета за привържениците на макароните и спагетите. Това меню с паста можете лесно да го спазвате цяла седмица и така да отслабнете с 3,5 кг.

Диетата Кеймбридж

Диетата Кеймбридж

Диетата Кеймбридж е екстремно нискокалорична. Създадена е от д-р Алан Хауърд от университета в Кеймбридж като метод за бързо и трайно отслабване.

Лунна диета 2008

Лунна диета 2008

Диетолозите са категорични: освен на приливите и отливите и настройването на женските цикли, Луната влияе и на теглото. Нормално – все пак около 70% от тялото ни е вода. Идеалната фигура? Въпрос на лунна диета.