3 ефективни усукващи упражнения за корем

1 коментар0/5

Ако искате да премахнете мазнините от корема си, както и да стегнете тази част от своето тяло, заложете на усукващите упражнения за корем. Вижте 3 ефективни усукващи упражнения за корем.

3 ефективни усукващи упражнения за корем
 © iStock

Коремът е една от най-проблемите зони в женското тяло. За съжаление, дамите трупат много по-лесно мазнини в тази част, дори да не прекаляват с вредните храни. Ето защо, за да имате стегнат и плосък корем, то вие почти сигурно няма как да избягате от упражненията. Дори да не сте любители на фитнеса, може да тренирате само върху областта на корема, ако смятате, че имате такава нужда.

Много хора са убедени, че коремните преси са тайната към перфектния корем. И макар че коремните преси са ефективни за стягане, те сами по себе си са недостатъчни за премахване на мазнините от корема. А първата стъпка към плосък и стегнат корем е стопяването на мазнините.

Прочетете още:

5 начина да премахнете коремните мазнини

Вижте 3 ефективни усукващи упражнения за корем, които са насочени да се борят с мазнините и в същото време работят върху основните мускули на корема.

Руски туист (руско усукване)

Седнете на пода. Свийте краката си леко в коленете и се наведете напред, така че да чувствате напрежение в коремната област. Ако не сте начинаещи, може да правите това усукващо упражнения за корем с гира или топка, която да хванете с двете си ръце. Рамената и вратът ви трябва да бъдат изпънати. Може да затрудните допълнително себе си, като вдигнете краката във въздуха.

Задръжте гирата/топката в ръцете си. Местете ръцете си първо отлято на тялото и после от другата страна. Направете 15 повторения.

Вижте още:

Упражнения за плосък корем

Крис крос

Легнете на пода. Вдигнете краката си нагоре и ги свийте в колената, така че да образуват 90-градусов ъгъл. Вдигнете горната част от тялото си и сложете ръцете си до главата. В този момент вече трябва да чувствате напрежение в корема.

След това завъртете глава и ръце наляво,  като в същото време доближете левия си крак към десния си лакът. След това повторете упражнението за корем, но в обратната посока. Постепенно увеличавайте скоростта и броя на повторенията.

Планк усукване на бедрата

Застанете в позиция за лицева упора, само че с поставени на земята лакти и длани, които трябва да бъдат сгънати на 90 градуса. При желание може и да хванете дланите си, като по този начин отново застопорите ръцете си към земята.

Започнете да усуквате тялото си така, че бедрата ви почти или изцяло да докосват пода. Започнете упражнението с времетраене от една минута и постепенно го увеличавайте.

19.01.2016/Милена Алексиева

1 коментарДобави коментар »

aniap

От aniap20.01.2017, 09:25 ч.

Упражненията имат доказан ефект. Засилват метаболизма, топят мазнини и стягат. Правя ги от доста време и съм много доволна:)

Виж всички коментари за "3 ефективни усукващи упражнения за корем".

Още от "Спорт"

Спортът като начин на живот

Спортът като начин на живот

В книгата „Лекарят, моят приятел” Фабрицио Дуранти – един от най-големите капацитети по високи човешки постижения, ни учи какво ни дава спортът и защо си заслужава да го превърнем в начин на живот.

Защо и как правилно да бягаме?

Защо и как правилно да бягаме?

Бягането е един от най-лесните, достъпни и полезни видове спорт. За да усетим какво представлява бягането, трябва да се решим да станем от бюрото или дивана и да потичаме на чист въздух.

Бокинг (скачане с кокили) – голям кеф

Бокинг (скачане с кокили) – голям кеф

Бокинг (скачане с кокили) е сравнително нов екстремен спорт, който се практикува със специален тренажор - „бокер“. Скачащите кокили са забавление, което стана популярно и у нас.