6 идеи за тренировка през зимата

0 коментара0/5

Омръзнало ви е от фитнеса? Имате нужда от разнообразие? Вижте 6 идеи за тренировка през зимата, с чиято помощ ще горите калории и няма да губите форма.

6 идеи за тренировка през зимата
 © iStock

Колкото и негативи да има зимата (ниски температури, снежни преспи), това е добър период, в който може да опитате нещо по-различно и да разнообразите своя тренировъчен режим. Всъщност зимата не изключва изцяло физическите дейности на открито – просто човек трябва да бъде подготвен за условията навън и да бъде екипиран спрямо тях.

Най-актуалните тренировки през 2017 година >>>

Ако сте от хората, които не се плашат от зимата и искате да поддържате тялото си оформено с помощта на различни тренировки, вижте 6 идеи за тренировка през зимните месеци:

Зимни спортове

Само защото в момента не може да играете плажен волейбол, не означава, че не може да тренирате навън. Карането на ски или сноуборд са два от любимите зимни спортове, които се оказват и страхотна тренировка през студените месеци. Можете да бъдете сигурни, че няколко часа спускане по пистите ще изгорите дори повече калории, отколкото по време на тренировката във фитнеса.

Замерване със снежни топки

Какъв по-забавен начин да тренирате през зимата? Макар че замерването със снежни топки не е най-натоварващата зимна тренировка, бягането в снега (докато се криете от хвърчащите топки) все пак тренира и укрепва мускулите на краката. Струва си да се позабавлявате дори за малко, а и по този начин ще си припомните детските си години.

Тичане

За този вид тренировка през зимата има няколко условия, които трябва да бъдат спазени – изчистен терен, където да тичате и подходящ избор на дрехи и обувки, които да ви защитават от неблагоприятните външни условия. Ако сте фенове на бягането, не позволявайте на зимата да ви откаже от любимата ви тренировка.

Прочетете още по темата:

7 трика за по-лесно бягане през зимата >>>

Спускане с шейна

Още една дейност, която ще ви върне в детството и която спокойно може да бъде квалифицирана като зимна тренировка. Всъщност самата тренировка не е спускането с шейната, а разходката нагоре по хълма, от който ще се спускате. Ако пък имате малко дете, то тегленето на шейната само по себе си също може да бъде тренировка през зимата.

Добави описание

Разходка в планината

Разходката в планината може да бъде наистина натоварваща и ползотворна тренировка през зимата. Недостатъчно физически подготвен човек обаче не би я издържал, така че съобразете желанията си и със своите възможности. Така нареченото „снегоходство” (snowshoeing) е вид кардио, по време на което човек се движи през много тежък и дебел сняг, който създава трудност и натоварва тялото.

Пързаляне с кънки

Още една приятна зимна тренировка, а именно – пързалянето с кънки на лед. Страхотно кардио, с чиято помощ ще горите калории – колкото по-активни сте, с толкова повече изгорени калории ще се гордеете.

Вижте също:

Кънки на лед за секси фигура

12.01.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 идеи за тренировка през зимата".

Още от "Спорт"

Кизомба – танцът на любовта

Кизомба – танцът на любовта

Наричат кизомба танц на любовта, африканско танго и какво ли още не. Кизомба е танц на близостта, на интимността. Познат е у нас съвсем отскоро, но в някои част на света е танц с традиция. Научете повече за кизомба – танцут на любовта.

Защо да карам велосипед?

Защо да карам велосипед?

Карането на велосипед е едно от най-ефективните аеробни занимания. За един час въртене на педалите се изгарят повече от 200 ккал. Велосипедът е най-екологичното превозно средство, с което изминаването на дадено разстояние е истинско удоволствие.

Кайтсърфинг (кайтбординг) – с хвърчило по водата

Кайтсърфинг (кайтбординг) – с хвърчило по водата

Кайтсърфинг или кайтбординг е екстремен воден спорт, който се практикува с кайт сърф или кайт борд. Използва дъска с или без автомати, комбинирана със силата на голямо управляемо хвърчило (крило), което се тегли през водата.