Боливуд тренировка

0 коментара0/5

Какво представлява Боливуд тренировката? Колко калории може да изгорите по този начин и кои части на тялото си натоварвате с Боливуд тренировката? Научете повече за Боливуд тренировката и ползите от нея.

Боливуд тренировка
Боливуд тренировка © Facebook/BollyX - The Bollywood Workout

Омръзнало ли ви е да ходите на фитнес и да изпълнявате обичайните упражнения? А обичате ли аеробиката? Тогава може би трябва да опитате Боливуд тренировката, която черпи своето вдъхновение от музиката и танците в Боливуд – индийската филмова индустрия!

Боливуд тренировката е фитнес тенденция, която включва танци като тези в края на боливудските филми, което обяснява и наименованието на този вид тренировка. Обикновено танците по време на Боливуд тренировката са съставени от традиционни индийски танцови движения. Боливуд тренировката е много интензивна, което ще ви помогне да поддържате цялото си тяло в добра форма.

Тереза Георгиева: За индийските танци с любов >>>

В зависимост от класовете, Боливуд тренировката може да включва само индийски ритми или и горещи песни от целия свят. Всичко обаче се свежда до динамичната хореография, която е способна да ви изтощи точно както интензивен час по аеробика. Обикновено Боливуд тренировката е с продължителност около 50-60 минути, като за това време може да изгорите между 500 и 800 калории.

Боливуд тренировката редува по-високи и по-ниски интензивни танцови последователности, които ще ви накарат да се движите, изпотявате и в същото време да останете мотивирани.

Пригответе се за кардио денс тренировка, която понякога комбинира движения от хип-хопа, бели денса, латиноамериканските танци и разбира се, класическите индийски танци.

Боливуд тренировката натоварва цялото тяло – горната част, долната част, а също и корема, което е особено важно за дамите. Благодарение на Боливуд тренировката, тялото ви става по-добре оформено и подобрявате своята координация.

Други ползи от Боливуд тренировката са: увеличаване на костната плътност, укрепване на мускулите и подобряване на кръвообращението.

Всичко, от което се нуждаете за Боливуд тренировка, е: удобни дрехи като за йога, удобни обувки (в някои класове танцуват и боси) и бутилка с вода, за да останете хидратирани.

Ако искате да усетите настроението на Боливуд тренировката, вижте този видеоклип:

25.05.2017/Милена Алексиева

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Боливуд тренировка".

Още от "Спорт"

Тренировка с музика

Тренировка с музика

Разнообразявате ли своите тренировки с любими песни? Ако да, вероятно просто искате да направите упражненията по-приятни. Какви други ползи обаче ви носи музиката по време на тренировка, научете сега.

Как да не се отказваме от тренировките

Как да не се отказваме от тренировките

Много хора започват тренировъчен режим и после се отказват заради липса на време, енергия или интерес. В същия момент те все пак искат да подобрят здравето и външния си вид.

Бънджи скок – адреналин на макс

Бънджи скок – адреналин на макс

Бънджи скок е универсално хапче срещу скука и монотонно ежедневие. Защо да направиш бънджи скок? За да задоволиш жаждата си да полетиш, да преодолееш фобиите си от високото, празното и непознатото.