Фитнес съвети от Трейси Андерсън - звездната треньорка

0 коментара0/5

Тя е един от най-добрите треньори в САЩ. На нея се доверяват редица знаменитости, както и стотици други хора. Ако има човек, който знае какви съвети по отношение на фитнеса да даде, то това определено е Трейси Андерсън.

Трейси Андерсън
Трейси Андерсън © Guliver/Splash News

Трейси Андерсън е любимият треньор на звездите. Част от нейните известни клиенти са: Гуинет Полтроу, Дженифър Лопес, Мадона, Кортни Кокс, Никол Ричи, Шакира, Жизел Бюндхен, Моли Симс и Кристи Търлингтън. Всички те изглеждат страхотно, така че едва ли има две мнения по въпроса – американската треньорка се справя наистина отлично.

И докато повечето фитнес треньори са на мнение, че хората трябва да се вдъхновяват от телата на известните личности, то Трейси Андерсън има друга философия. Тя смята, че жените не бива да се интересуват от начина, по който изглеждат звездите, а да се фокусират върху това по какъв начин те самите могат да подобрят визията си.

Трейси Андерсън тренира хората чрез използване на танцувални кардио методи, които често са следвани от бързи движения с ръцете. Много пъти тя предава на живо своите тренировки, за да могат желаещите да се възползват от тях.

Фитнес съвети от Трейси Андерсън - звездната треньорка

Снимка: Instagram

В момента дори треньорката работи върху програма, която е насочена не само към извайването на тялото, но и към изграждането на определени черти в характера. Трейси Андерсън е на мнение, че физическото и психическото благосъстояние са свързани. Когато човек се чувства физически по-силен, това му помага да се справи със стреса по един по-адекватен начин.

Полезни фитнес съвети от Трейси Андерсън, които са лесно изпълними и с чиято помощ може да подобрите своето тренировъчно ниво:

  • Конкретизирайте своите цели

Може би искате да повдигнете дупето си или пък да намалите обиколката на бедрата? Ако искате това да се случи, трябва да намерите най-добрия подход и най-правилните упражнения. Важно е обаче въпросните упражнения да ви карат да се чувствате добре, за да ги правите с желание и да тренирате редовно. Най-добре променяйте своята фитнес тренировка, за да не станете в някакъв момент жертва на еднообразието.

Как да не се отказваме от тренировките >>>

Фитнес съвети от Трейси Андерсън - звездната треньорка

41-годишната Трейси Андерсън на плаж; Снимка: Guliver/Splash News

  • Не използвайте големи тежести

Въпреки че Трейси Андесрън няма нищо против хората, които тренират с големи тежести, тя не го препоръчва на своите клиентки. За нея по-добрият избор е комбинация между по-малки тежести и повече повторения. Вие трябва да правите бързи движения и повече ротации, така че не бива да използвате тежести, по-големи от 2 килограма. Според треньорката на звездите, ако увеличите бицепсите си прекалено, с напредване на възрастта кожата в тази зона ще се разтегне. Освен това ще загубите и мускулна маса плюс колаген.

Фитнес съвети от Трейси Андерсън - звездната треньорка

Снимка: Guliver/Splash News

  • Отдайте се на 100% на тренировката

Според Трейси Андерсън трябва да сте отдадени напълно на тренировката, докато сте във фитнеса. Не бива да мислите за проблеми или пък задължения, защото няма да давате най-доброто от себе си. За да получите резултатите, които искате, трябва да бъдете 100% фокусирани в тренировката си.

Фитнес звездите на Instagram, които ще ви мотивират >>>

  • Следете процеса

Много хора се страхуват от кантара, но Трейси съветва да го използвате постоянно. Претегляйте се всяка сутрин, за да имате точни данни да теглото си. Това ще ви помогне по-добре да следите тренировъчния процес и да отчитате прогреса си.

08.09.2016/Милена Алексиева

Още от "Спорт"

Спорт за красива фигура (част 1)

Спорт за красива фигура (част 1)

Балансът между спорт, хранене и здравословни навици е ключът към здравото и красиво тяло. В спорта за удоволствие, или както по рано с право го наричахме „масов“, има много шаблони, които се спазват без да е необходимо.

Летен джогинг

Летен джогинг

През лятото хич ни няма в спортуването. Във фитнес залите ни е скучно, навън – горещо, а вкъщи въобще не ни се стои. Спасението? Джогинг за поддържане  на форма в мързеливите летни дни.

7 причини да ходите пеша

7 причини да ходите пеша

Ходенето пеша е чудесен начин д се раздвижвате в ежедневието и да оставате насаме с мислите си. Освен това ходенето пеша има своите ползи за здравето и фигурата. Вижте кои 7 причини попаднаха в нашия списък.