Как да не се отказваме от тренировките

0 коментара0/5

Много хора започват тренировъчен режим и после се отказват заради липса на време, енергия или интерес. В същия момент те все пак искат да подобрят здравето и външния си вид.

Как да не се отказваме от тренировките
 © iStock

Тайната на редовните тренировки е да успееш да преодолееш трудния момент, пише „Хъфингтън пост”.

Да гониш фитнес целите си може да стане проблемно, поради постоянното предизвикателство, което отправяме на себе си. Увереността и амбицията струват много умствена енергия още преди изобщо да сме започнали да тренираме.

Когато на главата ни са предизвикателствата на ежедневието, лесно пренебрегваме тези, които сами си поставяме.

Не бива обаче да се отказваме толкова лесно. Наред с постигането на физически цели, тренировките градят умствена издръжливост и самочувствие. Като трансформираме тялото си чрез постоянство и ангажираност, тези качествата променят и цялостното ни отношение и подход в живота.

Ето няколко съвета как да запазим мотивацията си в моментите, когато ни е особено трудно:

Да имаш добра причина

Просто и ясно – защо тренираме? Какви резултати си представяме? Външния си вид ли искаме да подобрим, да се чувстваме по-здрави, да сме по-умели в някакъв спорт или пък нещо друго? От 1 до 10 във възходящ ред колко силно го искаме? Ако не е 10, трябва да потърсим по-добра причина, която постоянно да ни мотивира.

 

7 навика, които ви пречат да отслабнете >>>

10-минутна тренировка у дома >>>

 

Отговорът е „да”

Когато се питаме дали да отидем да тренираме, отговорът винаги трябва да бъде „да”. Уморени сме? Упражненията ни дават енергия. Имаме махмурлук? Нека го „изпотим”. Нямаме време? Дори 10-минутните тренировки са ефективни. В лошо настроение сме? Упражненията увеличават притока на ендорфин към мозъка, от което се чувстваме по-щастливи. Отговорът е „не”, само когато сме ограничени по медицински причини.

Разнообразие

Нужно е да разнообразяваме упражненията, когато ни е скучно. Във фитнеса има няколко добре известни компонента – сила, кардио, гъвкавост и т.н. Може би харесвате тичането повече от вдигане на тежести, но се старайте да изпробвате нови упражнения достатъчно често.

Добави описание

Намерете си другари

Тренировките с приятели или друга група от хора имат много предимства. Решителен партньор във фитнеса означава някой, на когото може да се разчита, някой, с когото се съревноваваме и с когото времето да минава по-бързо. Присъединяването към група за тренировки има същите предимства, но в по-голяма степен. Някои групови тренировки като спортните лагери, кросфит сесиите, групите за тичане и отборните спортове имат незаменима атмосфера.

Бързата тренировка

Нужна ни е поне един вид тренировка, която можем да изпълним вкъщи за кратко време и с минимум екипировка. Кратко търсене в интернет ще ни покаже многобройни варианти за домашни упражнения.

Награди за постижения

Тежката работа винаги заслужава поощрение. Можем да измислим страхотна награда, която да си подарим, след като постигнем някоя голяма цел, както и по-малки подаръци за частичните успехи. Подходящи са спа почивка, свободен ден или мечтана покупка. /БГНЕС /

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да не се отказваме от тренировките".

Още от "Спорт"

Защо трябва да ядете въглехидрати, ако спортувате?

Защо трябва да ядете въглехидрати, ако спортувате?

Много хора са предубедени по отношение на въглехидратите. Може би това се дължи на факта, че в голям брой диети те са „заклеймени” като възпрепятстващи отслабването. Ако обаче вие тренирате – въглехидратите са ви необходими. Разберете четирите причини, които го доказват.

Каране на колело за супер форма

Каране на колело за супер форма

Каране на колело за добра физическа форма, тонус и енергия. С каране на колело мускулите и ставите запазват силата и здравината си по-дълго.

Рафтинг приключение

Рафтинг приключение

Рафтинг е екстремен спорт, който може да се превърне в незабравимо приключение за любителите на силни усещания. Пролетта е идеален сезон за рафтинг, защото реките са пълноводни и буйни. Рафтинг вдига адреналина на макс.