Кънки на лед за секси фигура

3 коментара2/5

Карате ли кънки на лед? На открита или на закрита пързалка? Какви кънки на лед предпочитате – хокейни или фигурни? Как се отразява карането на кънки на лед на фигурата? Съвети за начинаещи кънкьори на лед.


кънки на лед за секси фигура

След отварянето на откритите пързалки карането на кънки на лед се превърна в масово забавление. Преди запалените фенове на карането на кънки на лед можеха да се наслаждават на любимото си занимание само на закритите пързалки в “Зимния дворец” и на зимен стадион “Славия”. Вече има открити ледени пързалки из цялата страна и всеки, който има желание, може да опита това ледено удоволствие. Дали ще се запалите по карането на кънки на лед, зависи изцяло от вас.

кънки на лед за секси фигураКакви кънки за лед да изберете?

Хокейни или фигурни? Пластмасови или кожени? С щраймери или с връзки? Начинаещите кънкьори нямат никаква представа какви кънки за лед да изберат. Идеалните кънки за начинаещи са хокейни пластмасови с връзки. Roces, Bauer и CCM са лидерите сред фирмите, които предлагат кънки за лед. Кънките за лед трябва да са с около един номер по-големи от номера на обувките, които носите. Краката не трябва да се кривят встрани, затова кънките за лед трябва да са добре стегнати в глезена. Обуйте дебели и високи чорапи.

Как се отразява карането на кънки на лед на фигурата?

Ако карате кънки на лед редовно (по 1 час дневно, 3-4 пъти седмично) и се храните балансирано, ще поддържате перфектна форма. Освен това плъзгащото движение по време на каране на кънки на лед е идеално стягащо упражнение за бедрените и седалищните мускули.

Карането на кънки на лед зарежда организма с енергия, тонизира всички мускулни групи и подобрява координацията. За един час каране на кънки на лед горите около 400-500 ккал. 

Съвети за начинаещи кънкьори на лед
 • Вече сте достатъчно мотивирани да започнете, но не знаете как. Ето няколко съвета за начинаещи кънкьори на лед:
 • Започнете с лека загрявка от 10-15 минути бързо ходене (на път към пързалката).
 • Не забравяйте да си сложите ръкавици, за да предпазите ръцете си от евентуално падане.
 • кънки на лед за секси фигураАко за пръв път се качвате на леда, дръжте тялото си наведено напред, за да запазите равновесие.
 • Докато сте още начинаещи, не карайте в центъра на пързалката, за да не пречите на останалите.
 • Не ръкомахайте, а дръжте ръцете си плътно до тялото.
 • Не стягайте цялото тяло, а само краката.
 • Не се дръжте за ръце с друг начинаещ кънкьор.
 • Поза за начинаещи: краката са леко присвити в колената. Тялото е отпуснато и леко приведено напред. Брадичката е леко повдигната така, че погледът да е насочен напред.
 • Придвижване по леда на начинаещи: В началото трябва да се научите да ходите по леда, а плъзгането се получава от самосебе си. Придвижването става като пренасяте тежестта на тялото от единия на другия крак с малки, еднакви крачки. Важно е да вдигате цялата кънка, а не да я хлъзгате по леда, за да не падате.
 • Спиране за начинаещи: Леко завивате в посока към мантинелата, за да може за се хванете, ако тръгнете да падате. Прехвърляте тежестта върху единия крак, а с другия спирате, извъртайки пръстите навътре и леко заоравате в леда. С времето и натрупания опит, ще започнете да прехвърляте повече тежест върху спиращия крак, докато се научите да правите рало с двата крака (събиране върховете на пръстите един към друг).
 • Завиване за начинаещи: Пренасяте тежестта на тялото върху вътрешния крак, а с външния натискате кънката в леда малко по-силно.

  зимни кънки за секси фигура
 • Ставане на начинаещи: Падането е лесно, ставането – трудно. Най-важното, което трябва да запомните е, че в каквато и поза да се озовете след падане, задължително трябва да застанете на колене и някой да ви подаде ръка, за да се изправите. Ставането, което не минава през колене е рисковано.
 • За да се чувствате напълно уверени още от първия си допир с леда, наемете си инструктор.

14.01.2010/Биляна Божилова

3 коментарaДобави коментар »

Iv4o

От Iv4o08.01.2011, 13:52 ч.

Сина ми е на 10г.,много иска да се пързаля,но ме е страх да го заведа за да не го осакатят.Начинаещ е и не мога да го пусна сам на пързалката в тази блъсканица.Дано скоро да имаме повече пързалки.

Виж всички коментари за "Кънки на лед за секси фигура".

Още от "Спорт"

Активно възстановяване с фоум ролер

Активно възстановяване – спокойната тренировка

Както представлява тренировката „активно възстановяване” и защо тя е полезна за тялото? Какви са разликите между активно възстановяване и обичайната фитнес сесия. Научете повече за активно възстановяване – спокойната тренировка.

Капоейра носи радост

Капоейра носи радост

Капоейра е бразилски микс от танц, музика, театър, ритуал и бой.

Трейси Андерсън

Фитнес съвети от Трейси Андерсън - звездната треньорка

Тя е един от най-добрите треньори в САЩ. На нея се доверяват редица знаменитости, както и стотици други хора. Ако има човек, който знае какви съвети по отношение на фитнеса да даде, то това определено е Трейси Андерсън.