Холивудска диета по български

8 коментара5/5

Холивудска диета по български от Милена.


За да се чувстваме добре в банския си костюм през лятото, трябва да вземем навременни мерки за теглото си. Всъщност някои жени не изпитват нужда от сваляне на килограми, защото или спортът им носи удоволствие, или по рождение са с правилни пропорции на тялото. Това са щастливките, но за други - определено диетата в началото на лятото е необходимост.

Изпрати своята диета!

холивудска диета по българскиДиетичният режим, наречен още “холивудски”, е помогнал на редица актриси като Катрин Зита-Джоунс, Рене Зелуегър, Ким Бейсинджър, Никол Кидман и други световноизвестни личностти. Е, нищо не пречи вие да опитате холивудска диета по български, нали?

Всъщност холивудка диета звучи много строго и се предполага да се ядат точно определени храни, дори скъпи и екзотични неща, но това съвсем не е така. Важното е да консумирате много и различни плодове, според това, какви можете да си позволите или според вашия личен вкус. Например в момента е сезонът на ягодите и черешите, които са чудесен старт на вашия диетичен режим. А колкото до зеленчуците - зелената салата отдавна е постоянен летен спътник между ежедневните ни хранения. Ето, че всъщност лятото – сезонът, носещ най-много слънчево настроение и приятни емоции, наред с предстоящите почивки и изобилието от пресни плодове, е идеално време за диети.

Освен това през топлите дни и апетитът ни е по-малък, което предполага, че плодовите дни са все по-чести и по-желани за консумиране, но са и изключително полезни за целия организъм. Резултатът е стройна фигура точно по “холивудски”, но показан краен резултат по българското черноморие.

А коя ли жена не си мечтае да изглежда добре в чисто новия си флорален бански или в някоя изискана рокля. Измислете си само повод, за да ги облечете! Нямате избор - хайде на родното моренце да съберете и златист загар на вече перфектното ви тяло.

Няколко съвета преди самата диета:

холивудска диета по българскиОсвен плодовете и зеленчуците, които само за удоволствие ще консумирате редовно в предстоящия сезон, можете да включвате в диетата си и месо, колкото пожелаете, стига да го приготвяте без мазнина и сол. Също така ще трябва да забравите за брашното и захарта през следващите няколко дни. Благодарение на тази диета се свалят около 5 кг за 2-3 седмици, според това колко ще издържите на този диетичен режим. Храната е както полезна, така и разнообразна. И запомнете: ако обичате например месото – може да си позволите толкова, колкото ви се яде, но да е приготвено без мазнина. А за плодовете и зеленчуците – яжте на воля. Това, което ще ви направи впечатление е, че при холивуската диета - липсва закуската, дали звездите не си поспиват повечко, та затова да са я премахнали? Не знам причината, но ние, българите, имаме правило, а именно – закуската е най-важното хранене през деня. Ето затова, макар и в много лека форма, тя ще присъства по време на диетата – всяка сутрин се яде по един плод по желание, няколко блокчета черен шоколад, едно яйце, кафе или чай. Ето така вече световноизвестната диета е точно по нашенски вкус и се преобразува на холивудска диета по български. Приятен апетит и успех!

Холивудска диета по български

Закуска е еднаква всеки ден: 1 яйце, плодове по желание (ягоди или череши – сега е сезонът им), няколко блокчета черен шоколад, кафенце или чай по избор, но без захар

Първи ден
Обяд: 1 яйце, 1 домат, 1 чаша кафе
Вечеря: 1 яйце, 1 зелена салата, 1 грейпфрут

холивудска диета по българскиВтори ден
Обяд: 1 яйце, 1 чаша кафе, 1 грейпфрут
Вечеря: парче говеждо месо, задушено или печено без мазнина, 1 краставица, чаша зелен чай

Трети ден
Обяд: 1 яйце, 1 домат, задушен спанак
Вечеря: 1 парче телешко месо, задушено или печено без мазнина, 1 краставица, чаша зелен чай

Четвърти ден
Обяд: 1 яйце, задушен спанак, плодове по избор, чаша кафе
Вечеря: нетлъста риба, задушена или печена без мазнина, зелена салата, чаша зелен чай

Пети ден
Обяд: 1 зелена салата, 1 грейпфрут, чаша кафе
Вечеря: 1 яйце, извара, задушен спанак, чаша зелен чай

Шести ден
Обяд: 1 плодова салата от ябълки, ягоди, череши и грейпфрут
Вечеря: говеждо месо, количество - колкото искате.

Седми ден
Обяд: 1 зеленчукова супа, пилешко месо, задушено или печено без мазнина, чаша зелен чай, зеленчуци – домат и краставица, плодове - праскови или други плодове
Вечеря: 1 плодова салата от ябълки, праскови, ягоди и грайпфрут

Изпрати своята диета!

(Всяка седмица една от изпратените диети ще бъде публикувана в раздел „Вашите диети“ и ще спечели награда – КНИГА!)

Диетата печели книгата  „Сексът и градът“

23.06.2010/Милена

8 коментарaДобави коментар »

Милена Димитрова

От Милена Димитрова27.08.2010, 16:49 ч.

Благодаря за наградата!Надявам се диетата да ви е била от полза

Виж всички коментари за "Холивудска диета по български".

Още от "Вашите диети"

Сподели и спечели: Традиционни или крем супи?

Сподели и спечели: Традиционни или крем супи?

Обичате ли супи? Те са вкусни, полезни и засищащи. Споделете с нас дали предпочитате традиционна или пък крем сума, и може да спечелите награда книга.

Базова диета - минус 2 кг.седмично

Базова диета - минус 2 кг.седмично

Ще ви покажа диетата която спазвам. По-скоро това е начин на живот, но е с ограничение на някои храни, така че може да се нарече и диета :)

Сподели и спечели: Любима чужда кухня

Сподели и спечели: Любима чужда кухня

Обичате ли да експериментирате с храната или се придържате към познатите традиционни специалитети. Споделете в коментар под статията дали обичате чужда кухня и коя е любимата ви чужда кухня. Един от коментиралите читатели ще спечели комплект книги на Анес Мартен-Люган на изд. ЕРА.