Универсална диета

28 коментара3/5

Универсална диета при нужда от сваляне на килограмиЕдна седмица само плодове и салати (неограничено количество) + една кофичка кисело мляко, мед, чай, хранителни добавки, витамин С.

Да не се надвишават 800-1000 калории дневен прием.
Първата една седмица е с цел прочистване на организма и свиване на стомаха – приемат се само плодове и зеленчуци, както и кисело мляко (може и салата със зехтин)не се стряскайте! Ще издържите и не само това-ще се чувствате по-добре и без главоболие!:)

8 ден


Продължава се със зеленчуците и салатите, но към кисело мляко да се включат ядки (орехи,бадеми,лешници,тиквено семе – не повече от една шепа), на вечеря изяжте една крем-супа или каквато и да е друг вид супа.
Това е периодът на същинската диета, нека уточним, че не става дума за гладуване.
Гладуването във всички случаи води до йо-йо ефект! Трябва да преосмислиш режима си на хранене така, че това да стане твой начин на живот, а не една вечна верига от диети, след която ти отново си – да си го кажем направо – дебела!

9 ден


За закуска се сваряват едно/две яйца (не яжте жълтъците!!)плодове.
През останалото време на деня се продължава с пресни зеленчуци, на вечеря може да си позволите малко месо (но без свинско) или риба.
Месото е важна част от хранителния режим на човека. Не забравям обаче и вегетарианците, които са намерили свой начин за компенсация на месото – вместо месо, добавете повече зеленчуци или продукти от соя.

10 ден


Целият ден само на супа.
Направете я по-рядка и пийте от бульона повечко – това е ден на повече течности Направете любимата си супа, като не слагате олио, а зехтин. Не добавяйте също и картофи или фиде!
Използвайте зеленчуци от всякакъв вид и накрая може да я застроите с кисело мляко и яйце. Не пийте прясно мляко – то не е полезно за никого, особено по време на диета!
Малките животни сучат мляко от майка си, за да наедреят – същото се случва и с хората, които консумират прясно мляко.

11 ден


Отново наблегнете на зеленчуци и плодове. Позволете си и скара – но умерено!
Приятен апетит !

12 ден


Към основните зелени продукти добави ориз – не повече от 50 гр. сухо вещество. Добър е Basmatti и черен китайски ориз за твоята диета.
През останалото време – зелено, зелено, зелено!
Оризът е важна съставка, която дава на организма много полезни вещества.
Скъсай с белия хляб завинаги. Само след месец той вече няма да ти липсва. Него замени с ориз и оризови продукти и черен хляб – но внимавай! Не всеки хляб, на който пише “ръжен”, наистина е такъв. Макар и по-скъп, купи си от вносните: ще “олекнеш” с някой друг лев, но ще забогатееш здравословно.

13 ден


Чай, вода, фрешове
Тринадесетият ден от диетата, както и 13-тото число, е така да се каже преломен. След него кръгът се затваря и диетата започва отначало, като се редуват хранителните режими на дните 8,9,10,11,12. изберете си един ден от седмицата и в този ден прочистете организма си като приемате само течности.
Хапвай си и месо, и кисело мляко, и ориз, и яйца – но ги редувай в дните. Ако днес ти е “оризен” ден, например, свари си ориз още сутринта или от предишната вечер и хапвай по малко всеки път щом усетиш глад. Така направи и с другите дни.

Ето как изглежда хранителният режим по-нататък:

  • Ден на “ориз”
  • Ден на “месо + яйца”
  • Ден на “кисело мляко и ядки”
  • Плодове
  • Зеленчуци
  • Зехтин
  • Чайове
  • Фрешове
  • Хранителни добавки
  • Спорт

След един месец (или 20 дни) повторете “зеленчуковата” седмица от началото на диетата Редувайте дните като може да правите 2х2 (два оризени, следват два месни и т.н.). не забравяйте основно да се храните със “зелении” и природни продукти.

Не надвишавайте 1000 калории на ден.

Спортувайте редовно – всеки ден по 30 минути или 1 час или през ден по час и половина.

Не забравяй прочистващия ден всяка седмица.

Вода! Вода! И пак вода! Тя е пътят към дълголетието – по 3 литра всеки ден, НО не пий течности по време на хранене (1 час преди или 1 час след това).

22.05.2007/mills

28 коментарaДобави коментар »

Za sisi

От Za sisi09.02.2009, 14:08 ч.

моля те напиши я тук тази диета че много искат да я видят мерси

Виж всички коментари за "Универсална диета".

Още от "Вашите диети"

Диетата на Деси

Диетата на Деси

Моята диета е повлияна от правилата за здравословно хранене и от средиземноморската диета. Основната идея е да се консумират естествени натурални продукти и да се избягват преработените храни с Е номера и консерванти.

Зелева диета от Ани

Зелева диета от Ани

С диетата, която ви предлагам отслабнах 5 килограма за една седмица.

Диетата на Дари: Минус 14 килограма за година

Диетата на Дари: Минус 14 килограма за година

Нашата читателка Дари споделя начина, по който е отслабнала с 14 килограма за една година. Каква е нейната тайна? Храните с нисък гликемичен индекс. Научете повече за хранителния режим на Дари.