Сподели и спечели: Бихте ли опитали да се храните като веган

52 коментара0/5

Бихте ли опитали да се храните като веган – дори и за кратък период от време? Готови ли сте да усетите от ползите на веганството? Споделете с нас и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Бихте ли опитали да се храните като веган
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (21.02.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

В последно време все повече се говори за веганство. Докато едни са твърдо против този начин на хранене, други го смятат за мода или интересна тенденция, а трети просто живеят по този начин.

Всъщност да бъдеш веган е начин на живот, който не се състои само от промяна в храненето, но и в мисленето. До голяма степен хората, решили да станат вегани, са се отказали от консумацията на животински продукти не само заради здравословните ползи, но и заради моралния казус, свързан с експлоатацията на животните.

10 холивудски звезди, които са вегани >>>

Голяма част от веганите дори не носят обувки, чанти и дрехи от естествена кожа, както и не използват козметика, тествана върху животни.

Ако обаче разгледаме веганството единствено като хранителен режим, то няма как да не отбележим, че то носи много позитиви за здравето на човека. Неслучайно големите пости всяка година са толкова полезни – детоксикират организма, дават енергия и каляват духа.

Все повече заблудите около веганството намаляват. Вече е ясно, че човек може да си набавя всички необходими вещества дори само от храни с растителен произход, стига да се храни достатъчно разнообразно.

Прочетете още по темата:

6 храни, растителни източници на протеин

Веган източници на желязо

Редица изследвания показват, че веганите са изложени на по-малък риск от сериозни заболявания като диабет тип 2, затлъстяване, рак, сърдечно-съдови заболявания. Веганите се радват също така на по-слаби тела, по-добра храносмилателна система, по-силна имунна система, повече енергия и по-хубава кожа.

Добави описание

Много често всеядните хора смятат, че веганите „няма с какво да се хранят”. Всъщност това изобщо не е така. Веганите консумират предимно зеленчуци и плодове, което означава, че не само се хранят по-здравословно, но и по-разнообразно. Единственият проблем по отношение на веганството е, когато човек реши да се храни навън.

Веган меню >>>

За съжаление в България ресторантьорите все още нямат истинска веган култура и не предлагат голям избор от храни за вегани в своите заведения.

Тази седмица ви питаме:

  • Бихте ли опитали да се храните като веган?

Победителят ще спечели книгата „Веганство” от Борислава Илиева.

Веганство

52 коментарaДобави коментар »

Keititi

От Keititi21.02.2017, 17:29 ч.

Да бих опитала отново,отразява се много добре

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Бихте ли опитали да се храните като веган".

Още от "Вашите диети"

Екстремната диета на Попи

Екстремната диета на Попи

Екстремната диета на Попи. Тази диета наистина не е за всеки. Ако имате стомашни проблеми или изобщо някакви хронични заболявания не я започвайте. Ако спортувате много усилено - също.

Едноседмичната диета на Росица

Едноседмичната диета на Росица

Нашата читателка Росица ни изпрати едноседмична диета, при която всеки ден се набляга на различна група храни. Вижте Едноседмичната диета на Росица

Зелева диета от Ани

Зелева диета от Ани

С диетата, която ви предлагам отслабнах 5 килограма за една седмица.