Сподели и спечели: Бихте ли практикували екстремен спорт

52 коментара0/5

Екстремният спорт не е за всеки. Той е преживяване, което предизвиква духа и физиката на човек. А вие бихте ли практикували екстремен спорт? Споделете и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Бихте ли практикували екстремен спорт
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (07.02.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

„Екстремният спорт е пристрастяващ”, казват всички хора, които са фенове на една или повече негови разновидности. Всъщност екстремните спортове са много видове и всички носят различно усещане и заряд. Само някои от тях са: скално катерене, скачане с бънджи, рафтинг, зорбинг, кайтсърфинг, уейкбординг.

Прочетете още:

Уейкбординг – забавление по вода

На екстремния спорт се гледа по-скоро като на хоби, отколкото като на тренировка. Нито един фен на даден екстремен спорт не го практикува, за да извайва тялото си по този начин, макар че като всеки вид спорт и екстремният несъмнено носи своите позитиви по отношение на външния вид.

Добави описание

Екстремният спорт е предизвикателство, с което не всички хора могат и дори имат желание да се справят. Често екстремните спортове могат да бъдат опасни, ако не се практикуват правилно. Дозата адреналин, която носи екстремният спорт обаче е силно пристрастяваща. Тя дава усещане за свобода, надскачане на собствените възможности и удоволствие.

Рафтинг приключение >>>

Каньонинг в летните жеги >>>

Дори човек, скочил само веднъж през живота си с бънджи, няма как да забрави този момент. Много хора, престрашили се да полетят с главата надолу, изпитват страх от високо и въпреки всичко надвиват себе си, чувствайки се след това като истински победители.

Не само психическа устойчивост обаче е нужна за практикуване на екстремен спорт. За повечето такива спортове е необходима и базова физическа издръжливост. За скалното катерене, например, са нужни здрави крака и ръце. Катеренето само по себе си има много подвидове, някои от които включват катерене по сгради или пък ледено катерене.

Тази седмица ви питаме:

  • Бихте ли практикували екстремен спорт?

Победителят ще спечели книгата „Смърт на брудершафт: Младенецът и дяволът. Мъката на разбитото сърце” от Борис Акунин.

Добави описание

Още от "Вашите диети"

Това не е диета. Това моя режим на хранене.

Стига вредни диети

Здравейте! Казвам се Лина, аз съм на 25г. и никога не съм пазила диети през живота си.

Диетата на Валентина

Диетата на Валентина

Тази диета ми беше препоръчана от приятелка, която беше я правила два пъти. Първия път беше свалила 7 килограма, а втория 5. Аз я опитах и свалих 10 килограма.

Диетичен купон

Диетичен купон

Това не е диета, това е диетичен купон. Седемдневен план за стегната фигура. Може да започнете още сега, няма нужда да чакате до понеделник.