Сподели и спечели: Ядки – сурови или печени

60 коментара0/5

Обичате ли ядки? А кои са вашите любими? Споделете с нас сурови или печени ядки предпочитате и може да спечелите три книги от Амели Нотомб.

Сподели и спечели: Ядки – сурови или печени
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (20.12.2016 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Орехи, бадеми, индийско кашу, шам фъстък, лешници – това са сред най-популярните и обичани ядки. И определено има защо! Ядките имат не само невероятен вкус, но и са много засищащи. Най-хубавото от всичко обаче е, че ядките са заредени с много полезни хранителни вещества.

Вълшебството на ядките >>>

На първо място ядките са чудесен източник на полезни мазнини, които са необходими на организма и дори подпомагат отслабването. В бадемите има голямо количество витамин Е, шам фъстъкът е полезен за зрението, а орехите съдържат омега-3 мастни киселини. Като цяло всички ядки съдържат важни витамини и минерали, необходими за едно здраво тяло.

Добави описание

Ядките са подходящи за консумиране през целия ден – като самостоятелна закуска или пък в смутита, в салати и в здравословни сладкиши.

Някои хора предпочитат суровите ядки, други пък са на обратното мнение и се хранят само с печени ядки. Всъщност разлика между двата вида ядки почти няма, макар че според някои хора суровите ядки запазват максимума от своите хранителни вещества.

Освен това суровите ядки не съдържат добавена сол, която понякога може да бъде повече от допустимото. Техният вкус е малко по-странен - особено за хората, които са свикнали да ядат само печени ядки. Повече за предимствата и недостатъците на суровите и печените ядки може да прочетете в тази статия:

Сурови или печени ядки? - кои са по-полезни

Тази седмица ви питаме:

  • Кои ядки предпочитате – суровите или печените?

Победителят от играта ще бъде зарадван с три книги от Амели Нотомб – „Щастливата носталгия”, „Да убиеш бащата” и „Синята брада”.

Добави описание

Още от "Вашите диети"

Вталяване за седмица

Вталяване за седмица

Диетата е от примерните на проф. Донка Байкова, като с нея наистина постигнах изключителни резултати за седмица. Сваля се средно около 4кг, като няма лишения.

Едноседмичната диета на Росица

Едноседмичната диета на Росица

Нашата читателка Росица ни изпрати едноседмична диета, при която всеки ден се набляга на различна група храни. Вижте Едноседмичната диета на Росица

Съветите на Веси

Съветите на Веси

Здравейте!
Аз съм една от всички вас,които желаят да се чувстват добре в тялото си.